Connect with us

EVENIMENT

Corpul unui bărbat decedat a fost găsit după 9 ani. Semnele care au arătat anul decesului

Publicat

Sursă foto: The Guardian

Un bărbat care a murit în apartamentul său din Oslo a fost descoperit de un administrator după 9 ani, potrivit autorităţilor norvegiene.

Bărbatul decedat a fost găsit după 9 ani, atunci când administratorul le-a cerut poliţiştilor să deschidă apartamentul din Oslo pentru a putea efectua lucrări de întreţinere.

Poliţia crede că bărbatul a murit în aprilie 2011, semnele care arată acest lucru fiind o cutie de lapte şi o scrisoare care au fost găsite în apartamentul său. Autopsia a arătat că bărbatul a murit din cauze naturale, potrivit The Guardian.

Pensia sa a fost întreruptă în anul 2018, când Administraţia Norvegiană pentru Muncă şi Asistenţă Socială (NAV) nu a putut lua legătura cu el, dar facturile sale au continuat să fie plătite automat din contul său bancar, conform Mediafax.

Inspectorul de poliţie din Oslo, Grete Lien Metlid, a declarat că ea şi colegii ei au analizat atent situaţia bărbatului de a nu fi găsit de nimeni în toţi cei 9 ani: „Acesta este un caz special şi ne-a făcut să ne punem întrebări despre cum s-ar putea întâmpla. Pe baza imaginii pe care o avem, el a fost evident o persoană care a ales să aibă puţin contact cu ceilalţi”.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Procurorii anunţă stadiul anchetei în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Autorul atentatului nu a fost identificat

Publicat

Parchetul General a anunţat marţi stadiul anchetei în cazul atentatului cu bombă de la Arad, în urma căruia a decedat omul de afaceri Ioan Crişan.

La un an de la producerea asasinatului, Parchetul General a transmis, într-un comunicat de presă, că în cadrul anchetei au fost audiaţi 400 de martori, au fost finalizate numeroase expertize, s-a stabilit că Ioan Crişan nu era implicat în activităţi de crimă organizată, însă anchetatorii nu au reuşit să-l identifice pe autorul atentatului.

Procurorii anunţă stadiul anchetei în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Autorul atentatului nu a fost identificat: Date despre victimă:

* S-a stabilit traseul victimei în perioada de interes, printre altele prin vizualizarea imaginilor obţinute din camerele de supraveghere din municipiul Arad.

* Au fost analizate relaţiile comerciale derulate de victimă. Situaţia economică şi financiară a societăţilor în care era implicat nu a relevat vulnerabilităţi şi acţiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea faptei.

* A fost realizată o analiză comportamentală de către structura de profil din cadrul IGPR.

* Până la acest moment, nu au fost confirmate informaţiile, vehiculate şi în spaţiul public, privind implicarea victimei în activităţi de crimă organizată. Au fost verificate raporturile civile rezultate din activităţi specifice cămătăriei pe care victima le derula, fără concursul altor persoane. S-au stabilit şi au fost investigate posibilele surse de conflict în anturajul victimei.

Procurorii anunţă stadiul anchetei în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Autorul atentatului nu a fost identificat: Date despre administrarea probelor:

*Au fost audiate peste 400 de persoane şi au fost efectuate percheziţii domiciliare şi percheziţii informatice pe un număr important de dispozitive (35).

*Au fost dispuse şi finalizate multiple (18) constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice.

*S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziţia materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei.

*Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale faţă de o persoană.

*Poliţia Română a furnizat sprijin prin alocarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie pentru delegarea de activităţi, principala structură care efectuează acte de urmărire penală în cauză fiind Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

*Capacităţile tehnice ale structurilor IGPR au fost disponibile pentru efectuarea cu celeritate a actelor de urmărire penală, astfel încât versiunile de anchetă verificate să nu întâmpine întârzieri.

*Efectivul a fost redimensionat constant, în funcţie de specificul actelor de urmărire penală efectuate, astfel încât versiunile de anchetă să fie verificate cu celeritate.

Procurorii anunţă stadiul anchetei în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Autorul atentatului nu a fost identificat: Activităţi de cooperare internaţională:

*Au fost solicitate date de interes pentru soluţionarea cauzei de la toate statele afiliate reţelei Interpol, fiind iniţiate şi derulate proceduri punctuale de cooperare judiciară şi poliţienească, în relaţie cu autorităţi ale mai multor state. Totodată, a fost solicitată şi s-a beneficiat de asistenţa Europol.

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci adolescenți răniți, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat în șanț, în județul Satu Mare. La volan, un tânăr de 17 ani

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier provocat de un tânăr de 17 ani a avut loc, luni seară pe DJ 108M, în județul Satu Mare. Mașina pe care o conducea a ajuns în șanț, iar în urma evenimentului a cinci tineri.

Potrivit IPJ Satu Mare, la data 23 mai, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați despre faptul că pe DJ 108 M între localitățile Dindești și Andrid, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea mai multor persoane.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat faptul că un tânăr, de 17 ani, din Andrid, aflat la volanul unui autoturism, ar fi pierdut controlul volanului și s-ar fi răsturnat în șanțul din partea dreaptă a direcției de mers.

Cinci adolescenți răniți, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat în șanț, în județul Satu Mare. La volan, un tânăr de 17 ani: Cine sunt victimele

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a unei tinere de 18 ani și a unui minor, de 13 ani, precum și rănirea ușoară a doi minori de 16, respectiv 13 ani și a tânărului aflat la volanul autoturismului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, acestuia i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Împrejurările producerii evenimentului rutier sunt cercetate în dosarul penal înregistrat la Poliția municipiului Carei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un paraşutist, grav rănit după ce ar fi căzut în gol, pe Aeroclubul Târgu Mureş

Publicat

ambulanta 5 e1608302177417.jpeg
Arhivă foto

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns, marţi, la UPU SMURD Târgu Mureş în stare gravă după ce a efectuat un salt cu paraşuta şi, din primele informaţii, aceasta nu s-ar fi deschis, precizează surse medicale.

Surse din cadrul Aeroclubului Târgu Mureş au confirmat incidentul, însă nu au oferit niciun fel de detalii. Agerpres

Stire in actualizare

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Zeci de percheziții în Republica Moldova, România şi Franţa pentru destructurarea unei cunoscute organizaţii criminale

Publicat

mascati politisti perchezitii
Arhivă foto

Anchetatori în domeniul criminalităţii organizate din România, Republica Moldova şi Franţa au destructurat organizaţia criminală „Patron’, care îşi desfăşura activitatea pe teritoriul mai multor ţări, informează marţi Radio Chişinău.

La iniţiativa Republicii Moldova, Europol a reunit în cadrul unui grup operaţional anchetatori francezi şi români, care cooperează împreună de o perioadă îndelungată de timp pentru a stabili o strategie comună şi pregăti faza finală a investigaţiei asupra acestei temute organizaţii criminale.

Au fost efectuate 50 de percheziţii în Franţa, România şi Republica Moldova, în urma cărora au fost arestaţi 13 cetăţeni moldoveni: 12 în Franţa şi unul în România.

Persoana arestată în România este şeful organizaţiei criminale. Acesta domiciliază de mai mulţi ani în România, unde a fost condamnat anterior la închisoare pentru crearea de fabrici clandestine de ţigarete, fiind dat în căutare şi într-o serie de dosare importante din Europa.

Membri ai acestei organizaţii criminale şi liderul lor au fost condamnaţi înainte de aceasta de autorităţile de drept din Italia, în cadrul operaţiunii „Caracatiţa”, aminteşte Radio Chişinău.

Zeci de percheziții în Republica Moldova, România şi Franţa pentru destructurarea unei cunoscute organizaţii criminale: Ce au fost confiscate în urma perchezițiilor

În timpul percheziţiilor au fost confiscate 1.700 de cutii cu ţigarete, 520 kg de tutun şi peste 200.000 euro în numerar, dar şi bunuri sustrase şi introduse ilegal în Republica Moldova.

Grupul era structurat ierarhic şi condus de liderul „Patron’, care a numit „supraveghetori’ însărcinaţi cu coordonarea activităţilor infracţionale ale diferitelor ramuri ale acestei bande care operează în diferite ţări.

Ion Guşan, alias Nicu Patron, supranumit în lumea interlopă „hoţ în lege’ (‘vor v zakone’), este ultimul şef al rakeţilor moldoveni constituiţi într-o grupare ce opera după regulile mafiei ruseşti din timpurile URSS.

Cooperarea internaţională coordonată de Europol a fost esenţială în aducerea în faţa justiţiei a mai multor membri ai acestei organizaţii care se aflau în diferite ţări europene. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate