Connect with us

ACTUALITATE

Covid-19 ar putea deveni o boală sezonieră tipică. Ce spun oamenii de ştiinţă

Publicat

La începutul anului viitor, oficialii din domeniul sănătăţii intenţionează să înceapă discuţii serioase despre cum ar putea arăta sfârşitul pandemiei şi cum vom şti când vom ajunge la acel punct.

Statele Unite ale Americii au trecut prin multe valuri de Covid-19 de-a lungul pandemiei, iar acum există îngrijorarea că naţiunea ar putea intra într-o nouă creştere, în această iarnă.

Oamenii de ştiinţă ştiu ce factori determină o nouă creştere a cazurilor, dar unele creşteri au fost inconsecvente şi greu de prevăzut. În cele din urmă, medicii bănuiesc că fluctuaţiile de valuri de Covid-19 s-ar putea transforma în timp într-o răceală sezonieră tipică.

”Virusul va deveni în cele din urmă o boală sezonieră”

La începutul anului viitor, oficialii din domeniul sănătăţii intenţionează să înceapă discuţii serioase despre cum ar putea arăta sfârşitul pandemiei şi cum vom şti când vom ajunge la acel punct.

Deşi cazurile de Covid-19 şi spitalizările în Statele Unite au scăzut la sfârşitul ultimului val din vară, acestea au crescut în ultimele săptămâni.

Începând de joi, SUA înregistrează în medie 121.084 de cazuri noi de Covid-19 în fiecare zi, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

„Am observat o creştere a numărului de cazuri doar în ultima lună, în toate cele 11 centre ale noastre din nordul şi sudul Ohio. Trăim într-o lume intra-Covid, iar dacă privim într-o lume post-pandemică, cred că ceea ce vom vedea este o infecţie endemică, nimic diferit de gripa sezonieră”, a declarat pentru CNN Fayanju, medic la Oak Street Health din Cleveland, Ohio.

Călătoriile sau petrecerile alimentează valurile de Covid-19

Unii oameni de știință consideră că aceste valuri sunt dovezi clare prin care virusul va deveni în cele din urmă o boală endemică sezonieră, cu mai multe cazuri care apar în lunile reci de iarnă, când temperaturile exterioare scad şi oamenii se adună în interior.

Alţii susţin că valurile sezoniere ale Covid-19 ar putea fi mai complexe, deoarece în timpul pandemiei au existat atât valuri de iarnă aşteptate, cât şi valuri de vară mai puţin aşteptate.

„Avem nevoie de mai multe cercetări pentru a înţelege toţi factorii care pot lega sezonalitatea de cazuri de Covid-19”, a declarat pentru CNN dr. Hawre Jalal, profesor asistent la Universitatea din Pittsburgh.

Dar există un lucru asupra căruia oamenii de ştiinţă sunt de acord – infecţiile cu coronavirus în viitor ar putea urma cicluri sezoniere.
(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe