Connect with us

ACTUALITATE

Covid-19 ar putea deveni o boală sezonieră tipică. Ce spun oamenii de ştiinţă

Publicat

La începutul anului viitor, oficialii din domeniul sănătăţii intenţionează să înceapă discuţii serioase despre cum ar putea arăta sfârşitul pandemiei şi cum vom şti când vom ajunge la acel punct.

Statele Unite ale Americii au trecut prin multe valuri de Covid-19 de-a lungul pandemiei, iar acum există îngrijorarea că naţiunea ar putea intra într-o nouă creştere, în această iarnă.

Oamenii de ştiinţă ştiu ce factori determină o nouă creştere a cazurilor, dar unele creşteri au fost inconsecvente şi greu de prevăzut. În cele din urmă, medicii bănuiesc că fluctuaţiile de valuri de Covid-19 s-ar putea transforma în timp într-o răceală sezonieră tipică.

”Virusul va deveni în cele din urmă o boală sezonieră”

La începutul anului viitor, oficialii din domeniul sănătăţii intenţionează să înceapă discuţii serioase despre cum ar putea arăta sfârşitul pandemiei şi cum vom şti când vom ajunge la acel punct.

Deşi cazurile de Covid-19 şi spitalizările în Statele Unite au scăzut la sfârşitul ultimului val din vară, acestea au crescut în ultimele săptămâni.

Începând de joi, SUA înregistrează în medie 121.084 de cazuri noi de Covid-19 în fiecare zi, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

„Am observat o creştere a numărului de cazuri doar în ultima lună, în toate cele 11 centre ale noastre din nordul şi sudul Ohio. Trăim într-o lume intra-Covid, iar dacă privim într-o lume post-pandemică, cred că ceea ce vom vedea este o infecţie endemică, nimic diferit de gripa sezonieră”, a declarat pentru CNN Fayanju, medic la Oak Street Health din Cleveland, Ohio.

Călătoriile sau petrecerile alimentează valurile de Covid-19

Unii oameni de știință consideră că aceste valuri sunt dovezi clare prin care virusul va deveni în cele din urmă o boală endemică sezonieră, cu mai multe cazuri care apar în lunile reci de iarnă, când temperaturile exterioare scad şi oamenii se adună în interior.

Alţii susţin că valurile sezoniere ale Covid-19 ar putea fi mai complexe, deoarece în timpul pandemiei au existat atât valuri de iarnă aşteptate, cât şi valuri de vară mai puţin aşteptate.

„Avem nevoie de mai multe cercetări pentru a înţelege toţi factorii care pot lega sezonalitatea de cazuri de Covid-19”, a declarat pentru CNN dr. Hawre Jalal, profesor asistent la Universitatea din Pittsburgh.

Dar există un lucru asupra căruia oamenii de ştiinţă sunt de acord – infecţiile cu coronavirus în viitor ar putea urma cicluri sezoniere.
(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

„Dragostea-i ca și o râie…”. Nightlosers cântă la Bers Nova, lângă Oradea (VIDEO)

Publicat

nightlosers29062022.jpg

Berăria Bers Nova de lângă Oradea va găzdui în prima parte a lunii iulie un nou concert. De data aceasta, pe scena din curtea fabricii de bere artizanală va urca formația de folk și etno-blues Nightlosers, fondată la Cluj.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alba: 9 cazuri de COVID, descoperite în ultimele 24 de ore. Situația cazurilor active, pe localități

Publicat

extractie automata probe covid laborator 1.jpg

DSP Alba a anunțat 9 noi cazuri de COVID, descoperite în județ în ultimele 24 de ore. 4 dintre acestea sunt în Alba Iulia, 3 la Sebeș și câte unul la Aiud și Vințu de Jos. 

Cele 9 cazuri au fost descoperite în urma a 27 de teste PCR și a 134 de teste rapide.

În județ sunt în prezent 50 de cazuri active, înregistrate atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Lista localităților și numărul cazurilor active de COVID – 2 iulie 2022

CERU-BĂCĂINŢI 1
POIANA VADULUI 1
RĂDEŞTI 1
VALEA LUNGĂ 2
CIUGUD 2
STREMŢ 1
MUNICIPIUL BLAJ 8
CETATEA…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

De câte ori a încălcat Turcia spaţiul aerian al Greciei, în luna iunie

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Avioanele de luptă şi dronele Turciei au pătruns ilegal de 760 de ori luna trecută în spaţiul aerian al Greciei, a anunţat sâmbătă Statul Major al armatei elene, transmite dpa.

În nouă rânduri, avioanele turce au zburat deasupra insulelor elene, iar în 17 rânduri au simulat atacuri sau angajări în lupte aeriene de la mică distanţă.

De la începutul anului şi până în prezent, autorităţile elene au înregistrat aproape 4.000 de astfel de încălcări ale suveranităţii ţării.

Uniunea Europeană – din care Grecia face parte, spre deosebire de Turcia – a condamnat în repetate rânduri aceste incidente. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Oamenii de fier se aleg în Bihor! Aproape 300 de sportivi participă la singurul triatlon pe distanța Ironman din țară (FOTO/VIDEO)

Publicat

triatlon bihor montaj 02072022.jpg

Bihorul găzduiește, sâmbătă, cel mai important eveniment al triatlonului românesc: Campionatul Național de Triatlon pe distanță lungă AROBS X-Man România 2022, singurul concurs pe distanța Ironman din țară. Aproape 300 de sportivi au luat startul la proba de înot, în lacul de acumulare din Fughiu, ca apoi să pedaleze zeci de kilometri și să încheie competiția în alergare, spre Oradea. Pe lângă efortul uriaș, sportivii se confruntă și cu condiții meteo grele: temperaturi ridicate și un soare strălucitor.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe