EVENIMENT
Cozi infernale la ieşirea din ţară, la PTF Nădlac II. Zece ore de aşteptare pentru automarfare

Problemele privind aglomeraţia de la frontiera cu Ungaria, în cazul traficului greu, se menţin şi marţi, când coloana de automarfare este de 14 kilometri pe autostradă, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde se aşteaptă cel puţin zece ore pentru controlul documentelor.
Aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră care monitorizează timpii de aşteptare la graniţe arată că la PTF Nădlac II se aşteaptă 600 de minute pe sensul de ieşire din România, pe cele patru artere deschise pentru traficul greu. La Vărşand şi Nădlac I, şoferii de camioane trebuie să aştepte o oră.
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că doar la Nădlac II au fost verificate, la ieşirea din ţară, în ultimele 24 de ore, 1.700 de camioane.
Site-ul Poliţiei de Frontieră menţionează aceleaşi cauze, precizate şi luni, pentru timpii mari de aşteptare, respectiv „număr mare de mijloace de transport marfă prezentate la control” şi faptul că „autorităţile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunţite asupra fiecărui mijloc de transport”.
Într-un comunicat de presă remis, luni, de Poliţia de Frontieră, se mai menţiona că, „începând cu 1 noiembrie a.c., autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor pentru sancţiunile contravenţionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de către conducătorii mijloacelor de transport marfă”.
Conform poliţiştilor Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac, aflaţi la faţa locului, coloana de automarfare de pe autostrada A1, înainte de PTF Nădlac II, este de 14 kilometri, marţi dimineaţă. Din această cauză, traficul rutier se desfăşoară în continuare cu mare dificultate, între Pecica şi Nădlac. Automarfarele staţionează atât pe banda de urgenţă cât şi pe prima bandă de mers a autostrăzii, pe anumite porţiuni. AGERPRES
EVENIMENT
Roxana Bizău de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română

Eleva Roxana Bizău din clasa a XII-a a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a reușit să se califice la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română.
Ea a luat premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română și s-a calificat mai departe.
Astfel, Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia are două calificări la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română obținute de Alexia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Măcelarii de elită ai României, apreciați de juriul Campionatului Mondial de la Paris.Clujul va găzdui o competiție de măiestrie

„Măcelarii de Elită” ai României au marcat un debut remarcabil la World Butchers’ Challenge 2025, impresionând juriul și participanții cu tehnica și pasiunea lor. Deși nu a urcat pe podium, România a lăsat o impresie puternică.
Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Decretul, semnat de președintele Bolojan

O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Este vorba despre Florina-Ionela Pop, de la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.
Decretul a fost semnat miercuri de președintele interimar Ilie Bolojan.
Tot miercuri au mai fost eliberați din funcție și alți magistrați din țară:
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Pop Florina-Ionela la Curtea de Apel Alba Iulia -pensionare;
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
DiscoverEU 2025: Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie.
Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2006 (inclusiv) și 30 iunie 2007 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).
Potrivit unui…
Citește mai mult pe Alba24.ro