Connect with us

ACTUALITATE

Crematoriile din Beijing, copleşite din cauza unui nou val de COVID-19

Publicat

laborator text covid coronavirus pixabay.jpg

Angajaţii crematoriilor din Beijing au declarat vineri, 16 decembrie 2022, că aceste unităţi au început să fie copleşite din cauza unui val fără precedent de cazuri de COVID-19 în China, care ar urma să ajungă în curând şi în zonele rurale ale ţării, potrivit autorităţilor chineze, citate de AFP.

Epidemia se răspândeşte cu rapiditate în întreaga Chină, la o săptămână după ridicarea majorităţii restricţiilor sanitare, rămase în vigoare timp de aproape trei ani. Autorităţile chineze au recunoscut că acum le este „imposibil” să contabilizeze numărul cazurilor de COVID-19.

„Incinerăm 20 de cadavre pe zi, în principal persoane în vârstă.

Mulţi oameni s-au îmbolnăvit recent”, a declarat pentru AFP angajatul unui crematoriu din Beijing.

Virusul nu a scutit nici personalul angajat: „ne-au pus să muncim enorm de mult! din 60 de angajaţi, mai mult de 10 sunt pozitivi (la COVID-19), dar nu avem de ales, avem atât de mult de lucru în ultima perioadă”, a adăugat el.

Angajaţii de la două case funerare din Beijing, contactaţi de AFP, au declarat că acele firme lucrează de acum 24 de ore din 24, propunând servicii de incinerare în aceeaşi zi cu decesul, pentru a răspunde cererii foarte ridicate.

Un alt crematoriu a anunţat că funcţionează de acum înainte în baza unei liste de aşteptare de o săptămână.

Cu toate acestea, bilanţurile zilnice oficiale nu menţionau niciun deces asociat COVID-19 din data de 4 decembrie.

Capitala Beijing a raportat primele două decese cauzate de COVID-19 abia vineri, potrivit Reuters.

„Răceala coronavirusului”

Organismul chinez însărcinat cu lupta împotriva COVID-19 a îndemnat vineri guvernele locale să îşi sporească nivelul de supraveghere şi de atenţie medicală pentru persoanele care se întorc la familiile lor, în zonele rurale, odată cu apropierea Anului Nou Chinezesc, celebrat în luna ianuarie.

Anul Nou Chinezesc provoacă în fiecare an cea mai mare migraţie umană din lume. Cererea de produse şi servicii urmează să explodeze în acest an, după anularea restricţiilor privind călătoriile între provinciile chineze.

Mass-media de stat şi experţii chinezi în sănătate au minimalizat în ultimele zile periculozitatea variantei Omicron, iar expertul în boli respiratorii Zhong Nanshan a propus chiar redenumirea maladiei COVID-19 în „răceala coronavirusului”.

Însă China numără milioane de persoane vârstnice vulnerabile deoarece nu sunt vaccinate, în timp ce testele antigenice şi medicamentele împotriva febrei au devenit de negăsit în numeroase farmacii.

Un studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea Hong Kong a prezis că maladia COVID-19 ar putea ucide 1 milion de persoane în China în această iarnă, în absenţa inoculărilor cu cea de-a patra doză de vaccin sau a unor noi restricţii.

Oficial, doar nouă decese au fost imputate acestei epidemii de la jumătatea lunii noiembrie în China. De atunci, ţara asiatică a înregistrat peste 10.000 de cazuri în fiecare zi.

Înaintea acelei perioade, niciun deces asociat coronavirusului SARS-CoV-2 nu a fost raportat între 28 mai şi 19 noiembrie.

Atunci când primele cazuri au fost detectate în decembrie 2019 la Wuhan în centrul Chinei, numeroase decese ale unor pacienţi pozitivi la COVID-19 nu au fost cuantificate, din cauza regulilor naţionale stricte legate de atribuirea deceselor provocate de acest virus, potrivit unei explicaţii furnizate în epocă de mass-media chineze.

Spitale aglomerate

În această săptămână, directorii de la cinci aziluri pentru vârstnici au declarat pentru presa locală că nu mai pot să ofere teste antigenice şi nici medicamente din cauza penuriei acestor produse. Ei au mai spus că nu aveau niciun plan de urgenţă în cazul în care numărul infectărilor va creşte brusc.

Angajaţii de la numeroase aziluri din Beijing, contactaţi vineri de AFP, au refuzat să vorbească despre această situaţie în unităţile lor.

La nivel naţional, multe aziluri continuă să funcţioneze „cu circuit închis” – adoptând o formă de izolare, în care personalul angajat trebuie să doarmă la locul de muncă -, potrivit unor declaraţii publicate online în ultimele zile.

Însă absenţa din China a cabinetelor de medici de familie a făcut ca populaţia să aibă tendinţa de a merge la spital chiar şi pentru probleme medicale minore, provocând astfel foarte uşor aglomerarea unităţilor medicale.

Înregistrări video ce arată pacienţi cu COVID-19 aşezaţi pe scaune în afara unor spitale aglomerate şi primind perfuzii cu soluţie salină au devenit virale pe reţelele de socializare.

AFP a putut să localizeze unul dintre acele videoclipuri, ce a fost filmat într-un spital din oraşul Hanchuan din provincia Hubei, iar un angajat al unităţii spitaliceşti a confirmat că înregistrarea datează din ziua de marţi, 13 decembrie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe