EVENIMENT
Cresc autovehiculele care intră în Ucraina pe la Isaccea
Numărul mijloacelor de transport care ajung în Ucraina prin punctul de trecere a frontierei din oraşul Isaccea, judeţul Tulcea, România, a crescut de aproape trei ori în perioada 4-18 martie, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.
Astfel, dacă vineri, 4 martie, prin vama Isaccea, 79 de persoane cu 18 mijloace de transport au trecut din România în Ucraina, vineri, 18 martie, acelaşi punct a fost tranzitat în acelaşi sens de 184 de persoane şi 62 de mijloace de transport.
În cele mai multe maşini care au urcat luni pe bacul care traversează Dunărea spre localitatea Orlivka erau femei cu copii.
„Ne întoarcem în Odesa, pentru că ne iubim bunicii şi casa”, a spus Serghei, în vârstă de 10 ani.
Alte persoane au ajuns în România pentru a-şi cumpăra medicamente.
„Suntem din Reni şi trebuie să venim aici să cumpărăm. Am luat medicamente doar pentru noi. Nu iau cu sacul. La noi, magazinele sunt goale. Vin produse şi deodată se ia totul şi basta”, a afirmat Aliona, în vârstă de 64 de ani.
Printre mijloacele de transport care urcă pe bac sunt şi camioane cu ajutoare.
„Este al 11-lea transport pe care-l facem din Galaţi în ultimele trei săptămâni şi avem promisiuni din ţară că se pregătesc şi alte ajutoare. Drumul este cât de cât bun, dar ne ţin foarte mult în vamă vameşii ucraineni. În ultima perioadă au început să ne cunoască şi ne ţin mai puţin. Ducem alimente, zahăr, făină, şerveţele, detergenţi, lucruri de igienă personală”, a declarat reprezentantul asociaţiei Filadelfia din Galaţi, Toader Mihail.
Potrivit Gărzii de Coastă, de la începutul războiului din Ucraina, circa 40.000 de persoane din Ucraina cu circa 5.000 de autovehicule au ajuns în România prin punctul de trecere a frontierei din Isaccea. AGERPRES
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro