Connect with us

ECONOMIE

Cresc tarifele de închiriere pentru tarabe într-un sector al Capitalei

Publicat

piata volanta sala sporturilor e1613551973688.jpg

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, în şedinţa de miercuri, majorarea tarifelor pentru serviciile prestate şi utilizarea domeniului public aflat în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, prin Administraţia Comercială Sector 6.

Astfel, tariful pentru utilizarea unei tarabe, în cazul agenţilor economici, variază, în funcţie de dimensiuni, între 15-25 lei/zi şi 550 – 700 lei/lună. Producătorii agricoli îşi pot rezerva o tarabă cu 200 de lei/lună.

Utilizarea unei vitrine cu cântar electronic pentru lactate costă 45 de lei pe zi şi 850 de lei/lună.

Tariful pentru parcare este de 4 lei/oră, în timp ce abonamentul pentru o parcare publică este de 150 de lei/lună.

 

Cresc tarifele de închiriere pentru tarabe într-un sector al Capitalei: căsuţe simple – 750 lei/lună

Închirierea unui teren în exterior pentru vânzarea unor produse sezoniere (pepeni, varză, brazi, mărţişoare) este de 6 lei/mp/zi, iar pentru vânzarea de flori sau produse artizanale este de 10 lei/mp/zi.

Tariful pentru închirierea unei căsuţe simple este de 750 lei/lună, iar pentru o căsuţă dublă – 1.200 lei/lună.

Închirierea unui loc de parcare pentru biciclete costă 100 de lei pe an.

Reprezentanţii aparatului de specialitate au declarat că tarifele nu au mai fost modificate din 2005 şi că, prin această hotărâre, ele sunt actualizate în conformitate cu tarifele practicate de către celelalte primării de sector.

Cresc tarifele de închiriere pentru tarabe într-un sector al Capitalei: Preţurile au crescut cam cu 45%

„Preţurile au crescut cam cu 45% faţă de 2005, în medie. Fiecare are variaţie separată. Tariful la parcare, de exemplu, a crescut de la 2,5 lei la 4 lei. Tariful la tarabe era 7,3 lei. (…) Am făcut un studiu de tarif comparativ cu celelalte sectoare şi cu celelalte pieţe din ţară şi am făcut o medie a lor, iar noi nu suntem nici cel mai sus, nici cel mai jos din Bucureşti”, a precizat directorul Administraţiei Comerciale, Alexandra Crăciun. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

7 din 10 angajați români vor mai multe măsuri verzi la locurile de muncă

Publicat

angajati

7 din 10 angajați români vor mai multe măsuri verzi la locurile de muncă și se așteaptă la o abordare sustenabilă și la mai multe inițiative pentru mediu, arată un studiu.

Angajații consideră că măsurile de protecție a mediului din clădirile și complexurile de birouri și locuințe sunt foarte importante, iar 70% dintre aceștia se așteaptă la o abordare sustenabilă și la mai multe inițiative pentru mediu, arată un sondaj inițiat în acest an de Genesis Property, în rândul a 1.180 de angajați din toată țara.

„Modul în care este percepută sustenabilitatea birourilor și locuințelor în aceste zile este foarte diferit de cum era acum un deceniu. Atunci, eficiența energetică a clădirilor începuse să devină un subiect principal de dezbatere, dar semnarea Acordului de la Paris a schimbat radical așteptările și perspectivele legate de sustenabilitate și climă. Dezbaterile publice despre subiecte precum amprenta de carbon, consumul de apă și energie, risipa de resurse, inegalitatea socială, reciclarea produselor și alte dimensiuni ale sustenabilității sunt din ce în ce mai frecvente și mai intense. Nu mai este un lux ci, mai degrabă, un imperativ pentru companii să devină tot mai implicate în reducerea impactului asupra mediului, iar angajații tot mai atenți la modul în care sunt implementate aceste măsuri. Iată de ce pot afirma că sustenabilitatea va deveni foarte curând noul standard la locul de muncă”, a declarat Ioan Bejan, Sustainability Manager, Genesis Property.

 

7 din 10 angajați români vor mai multe măsuri verzi la locurile de muncă: nu ar mai accepta să lucreze într-o clădire care nu respectă cu strictețe standardele de protecție a mediului

 

77% dintre respondenți spun că ar avea mai multă încredere în angajatorul lor dacă acesta și-ar lua angajamentul să devină o companie cu emisii nete de carbon zero până în 2040, acesta fiind unul dintre obiectivele asumate la nivelul Uniunii Europene (UE) în cadrul Acordului de la Paris. Pe de altă parte, peste 56% dintre angajați spun că, dacă ar avea opțiuni, nu ar mai accepta să lucreze într-o clădire care nu respectă cu strictețe standardele de protecție a mediului.

Pe lângă impactul ecologic, dezvoltarea sustenabilă și măsurile „verzi” în clădirile și complexurile de birouri și locuințe, cu obiective de reducere a efectelor asupra mediului și climei, pot contribui la crearea unui stil de lucru și de viață prietenos cu mediul, consideră 27,3% dintre respondenți, și pot asigura mai multă flexibilitate în folosirea spațiilor comune (20,7%). De aceea, 26,3% dintre angajați consideră că sustenabilitatea va determina o nouă tendință în dezvoltarea clădirilor de birouri, iar locuințele aflate în imediata apropiere a acestora vor contribui la atenuarea impactului asupra mediului prin reducerea emisiilor generate de mijloacele de transport (71,5%), dar și prin gestionarea mai eficientă a deșeurilor (22,9%).

7 din 10 angajați români vor mai multe măsuri verzi la locurile de muncă: aprilie-mai 2022

Sondajul privind stilul de viață în birourile viitorului a fost desfășurat, la nivel național, în aprilie-mai 2022 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.180 de utilizatori de internet din România. Aproape 52% dintre participanți sunt bărbați, aproape 60% au vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani, iar aproape 55% au un venit net mai mare de 3.000 de lei. MEDIAFAX

Citește mai departe

ECONOMIE

Câți șomeri are azi Europa. Țările UE cu cele mai mici rate ale şomajului

Publicat

euro pixabay e1656523156731.jpg

Rata şomajului în Uniunea Europeană s-a situat la 6% în august, stabilă faţă de luna precedentă şi în scădere de la 6,8% în perioada similară din 2021, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cu o rată a şomajului de 5,1% în august, România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului.

În zona euro, rata şomajului s-a situat la 6,6% în august, stabilă faţă de luna precedentă şi în scădere de la 7,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Eurostat estimează că 12,921 milioane de persoane din UE, din care 10,96 milioane în zona euro, erau în şomaj în august. Comparativ cu august 2021, numărul şomerilor s-a redus cu 1,682 milioane în UE şi cu 1,358 milioane în zona euro.

 

Câți șomeri are azi Europa. Țările UE cu cele mai mici rate ale şomajului: 2,614 milioane de tineri

În august, 2,614 milioane de tineri (sub 25 de ani) din UE erau şomeri, dintre care 2,136 milioane în zona euro. Rata şomajului în rândul tinerilor era în august de 13,8% în UE, stabilă faţă de luna precedentă, şi de 13,9% în zona euro, în scădere de la 14% luna precedentă.

În rândul femeilor, rata şomajului în august era de 6,4% în UE, stabilă faţă de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor era de 5,7%, de asemenea stabilă faţă de iunie.

În rândul statelor membre UE, cele mai mici rate ale şomajului în august se înregistrau în Cehia (2,4%), Polonia (2,6%), Malta (2,9%) şi Germania (3%). La polul opus, cea mai mare rată a şomajului a fost înregistrată în Spania (12,4%) şi Grecia (12,2%). AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut la 5,1% în august

Publicat

somaj.jpg

Rata şomajului în august 2022 a scăzut uşor, cu 0,1 puncte procentuale, la 5,1%, faţă de cea înregistrată în luna precedentă, aceasta fiind mai mare cu 1,7 puncte procentuale în rândul bărbaţilor, informează vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna august a anului 2022 a fost de 422.500 de persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (432.700 persoane), cât şi faţă de luna august 2021 (443.800 persoane).

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,8% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,1% în cazul celor de sex feminin).

 

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut la 5,1% în august: Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 72,3%

Potrivit INS, reţine în continuare atenţia nivelul ridicat, de 22,8%, al ratei şomajului în rândul tinerilor (15-24 ani).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,9% pentru luna august 2022 (3,0% în cazul femeilor şi 4,5% al bărbaţilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 72,3% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna august 2022. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rusia extinde restricţiile privind transferurile de bani în străinătate

Publicat

vladimir putin recunoaște greșelile din timpul mobilizării. „cei recrutați fără

Banca Centrală a Rusiei a anunţat joi că a extins până pe 31 martie 2023 restricţiile privind transferurile de bani în străinătate, transmite Reuters.

Cetăţenii ruşi precum şi cei din ţările „prietenoase” încă vor putea transfera lunar până la un milion de dolari în conturile lor din străinătate şi nu mai mult de 10.000 dolari prin sistemele de transferuri monetare.

Pentru persoanele din ţările „neprietenoase” care nu lucrează în Rusia, precum şi pentru entităţile legale din astfel de state, rămâne în vigoare interdicţia transferării banilor în străinătate.

 

Rusia extinde restricţiile privind transferurile de bani în străinătate: Sancţiunile occidentale Rusiei în urma invadării Ucrainei au limitat capacitatea Băncii Centrale

În mai, Banca Centrală a Rusiei a anunţat că suspendă temporar transferurile persoanelor fizice şi juridice străine din unele ţări spre conturile din străinătate şi că limitează transferurile până la 5.000 de dolari SUA sau echivalentul în altă valută.

Sancţiunile occidentale Rusiei în urma invadării Ucrainei au limitat capacitatea Băncii Centrale de a sprijini rubla cu ajutorul rezervelor de aur şi valută pe care le deţine. AGERPRES

Citește mai departe