Connect with us

ACTUALITATE

Crește bilanțul morților după atacul din Dnipro

Publicat

dnipro razvoi ucraina atac sursa facebook

Cel puțin 25 de persoane, între care un copil, au murit în urma bombardamentului din Dnipro, transmit oficialii guvernamentali din Ucraina. În continuare sunt date dispărute 43 de persoane.

Până în prezent, 39 de persoane au fost salvate, inclusiv șase copii.

Crește însă, bilanțul morților, potrivit reprezentanților guvernamentali ucraineni: 25 de persoane au murit, inclusiv un copil.

73 de persoane au fost rănite, inclusiv 13 copii.

În continuare, 43 de persoane sunt date dispărute.

Până acum se știe că 72 de apartamente au fost distruse și peste 230 de apartamente au fost avariate.

„Au fost amenajate patru corturi ale Serviciului de Stat de Urgență și două corturi de la voluntari. Psihologii oferă asistență victimelor. Operațiunile de căutare și salvare și demontarea elementelor structurale periculoase continuă.

Non-stop. Continuăm să luptăm pentru fiecare viață. Condoleanțe tuturor rudelor și prietenilor victimelor”, a transmis președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Echipele de salvare lucrează de sîmbătă la temperaturi negative pentru a găsi supraviețuitori printre dărâmăturile clădirii cu nouă etaje. Blocul este în mare parte distrus, iar de sub dărâmături încă se mai aud țipete.

Racheta care a lovit blocul turn din Dnipro a fost proiectată de ruși în anii ’60 pentru a ataca portavioane, a afirmat un oficial ucrainean citat de Sky News.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Concert deosebit la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani cu Orchestra Liceului de Artă și IES „Princesa Galiana” Toledo

Publicat

liceul de arte1.jpg

Iubitorii de artă din Botoșani sunt invitați la un concert deosebit al Orchestrelor Liceului Artă „Ştefan Luchian” Botoşani și IES „Princesa Galiana” Toledo, susținut de elevii români și spanioli.

Acțiunea este o componentă a proiectului Erasmus+, „Working in/with a school orchestra” 2020.

Evenimentul intens așteptat va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae lorga” din Botoşani,  joi, 30 martie 2023, la ora 18.00.

„Muzica este un grai în care se oglindesc, fără putinţă de prefăcătorie, însuşirile psihice ale omului şi popoarelor.” George Enescu

„Ne ridicăm mereu, ca să uităm puterea lutului. Oare nu acesta e rostul artei?” Enrique Granados.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

A sosit prima BARZĂ la Vlaha, în Cluj

Publicat

barza.png

Miercuri, 22 martie, la ora 19:29, pe cuibul de berze de la Vlaha, în jud. Cluj a aterizat prima barză a acestui an.

„Aceasta și-a anunțat sosirea printr-un clămpănit puternic, apoi s-a apucat de îndată de reparațiile necesare cuibului. În următoarele zile vom încerca să identificăm cine este primul sosit”, scrie pe pagina Păsările Clujului.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

UBB Cluj rămâne și în 2023 cea mai PROFILATĂ universitate românească în rankingul QS pe domenii

Publicat

ubb3 e1639656908346.jpg

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se profilează și în acest an ca universitatea cel mai bine reprezentată în clasamentul internațional QS, probabil cel mai cunoscut ranking internațional al universităților, care a publicat miercuri, 22 martie 2023, rezultatele pe domenii și specializări, se arată într-un comunicat.

„În clasamentul pe specializări, UBB ocupă prima poziție în țară la matematică (251-300 internațional), psihologie (251-300 internațional) și bussiness & management (401-450 internațional). De asemenea, UBB ocupă prima poziție în țară, alături de o altă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Trotuarul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, BLOCAT de mașini. „Oraș pentru mașini, nu pentru OAMENI”

Publicat

blocat 7 e1679492243931.jpg

Lipsa locurilor de parcare și nesimțirea unor șoferi fac ca, de multe ori, trotuarele să devină parcări iar pietonii să fie obligați să facă slalom printre mașini. Este și cazul trotuarului de pe str. Iuliu Moldovan din Cluj-Napoca, unde este și Spitalul de Boli Infecțioase. Acolo unde nu erau mașini parcate pe trotuar, erau trotinete electrice.

blocat 6

blocat 5


Situația ne-a fost semnalată de un cititor Cluj24 care își transporta bunicul cu un cărucior.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe