Connect with us

EVENIMENT

Creștere a producției de lână și ouă, dar scădere a producției de lapte în anul 2022

Publicat

oaie sursa foto pixabay
Arhivă foto

Potrivit datelor publicate vineri de către Institutul Național de Statistică (INS), producția de lână și ouă a înregistrat o creștere în anul 2022 față de anul precedent. În același timp, producția de lapte a înregistrat o scădere.

Astfel, producţia de lână a urcat, anul trecut, la 24.191 de tone, faţă de 23.453 de tone în 2021, reprezentând o creştere de 3,15% sau 738 de tone. Producţia de ouă a ajuns la 6,005 milioane de bucăţi, în creştere cu 68.000 de bucăţi faţă de anul anterior.

Greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a crescut în anul 2022, faţă de anul 2021, la păsări şi la ovine şi caprine şi a scăzut la porcine şi la bovine.

„În anul 2022 comparativ cu anul 2021 s-au constatat următoarele: greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 8,6% la ovine şi caprine şi cu 5,7% la păsări şi a scăzut cu 11,5% la porcine şi cu 1,2% la bovine; producţia totală de lapte a fost cu 0,6% mai mică; producţia de lână a crescut cu 3,1%; producţia de ouă a crescut cu 1,1%”, se precizează în comunicatul INS.

Creștere a producției de lână și ouă, dar scădere a producției de lapte în anul 2022. În ce regiuni s-au înregistrat creșteri

Conform datelor oficiale, la bovine s-a ajuns la o greutate de 166.000 de tone, în 2022, comparativ cu 168.000 de tone în 2021. La porcine a fost de 438.000 de tone, în scădere cu 57.000 de tone faţă de anul anterior.

La ovine şi caprine se constată o creştere de 11.000 de tone, în 2022, la 139.000 de tone, iar la păsări de 38.000 de tone, ajungând la 701.000 de tone.

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2022 a fost de 39,009 milioane de hectolitri, cu 35.000 hectolitri (-0,1%) sub nivelul anului precedent.

S-au înregistrat creşteri în regiunile de dezvoltare: Nord-Vest (+5,4%), Centru (+3,9%), Sud-Muntenia (+1,8%) şi Bucureşti-Ilfov (+0,9%) şi scăderi în celelalte regiuni de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (-7,4%), Sud-Est (-6,8%), Vest (-4,1%) şi Nord Est (-1,3%). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trupa Altar, concert de rock simfonic la Filarmonica Transilvania, la aniversarea a 33 de ani de existență

Publicat

2k fila 30.04.png

Trupa Altar marchează 33 de ani de existență printr-un concert de rock simfonic susținut alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

O tradiție începută sub bagheta dirijorului Paul Mann alături de legendara trupă Deep Purple continuă la Filarmonica de Stat „Transilvania”. După Vița de Vie și Subcarpați, este rândul băieților de la Altar să urce, în premieră, pe scena din Auditorium Maximum (Colegiul Academic), alături de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la stat: POSTURI vacante în instituții publice din județul Alba. LISTA, condiții pentru candidați, calendar

Publicat

angajări la stat: posturi vacante în instituții publice din județul

Angajări la stat. În această perioadă sunt vacante mai multe posturi în instituții publice din județul Alba. Se organizează concursuri pentru ocuparea acestora. 

Candidații interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Lista posturilor vacante

Angajări la stat: Alba Iulia

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

  • muncitor calificat (bucătar) IV – 2 posturi

Condiții: studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine să faci în 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

Publicat

florii 2024. tradiții, obiceiuri și superstiții. ce nu este bine

Sărbătoarea de Florii, prin care credincioșii sărbătoresc intrarea Domnului în Ierusalim, marchează o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și renașterea naturii.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de salcie sau măslin, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) este sărbătorită la o săptămână înaintea Învierii Domnului.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații, tradiții și obiceiuri

Publicat

florii1.jpg

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică, 28 aprilie, Intrarea Domnului în Ierusalim. Cunoscută și ca Duminica Floriilor, aceasta este o sărbătoare importantă care se celebrează cu o săptămână înainte de Sfintele Paști.

Denumirea populară a sărbătorii, Florii, are origini păgâne și provine de la Flora, zeiţa romană a reînvierii naturii.

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe