Connect with us

EVENIMENT

Creștere a producției de lână și ouă, dar scădere a producției de lapte în anul 2022

Publicat

oaie sursa foto pixabay
Arhivă foto

Potrivit datelor publicate vineri de către Institutul Național de Statistică (INS), producția de lână și ouă a înregistrat o creștere în anul 2022 față de anul precedent. În același timp, producția de lapte a înregistrat o scădere.

Astfel, producţia de lână a urcat, anul trecut, la 24.191 de tone, faţă de 23.453 de tone în 2021, reprezentând o creştere de 3,15% sau 738 de tone. Producţia de ouă a ajuns la 6,005 milioane de bucăţi, în creştere cu 68.000 de bucăţi faţă de anul anterior.

Greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a crescut în anul 2022, faţă de anul 2021, la păsări şi la ovine şi caprine şi a scăzut la porcine şi la bovine.

„În anul 2022 comparativ cu anul 2021 s-au constatat următoarele: greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 8,6% la ovine şi caprine şi cu 5,7% la păsări şi a scăzut cu 11,5% la porcine şi cu 1,2% la bovine; producţia totală de lapte a fost cu 0,6% mai mică; producţia de lână a crescut cu 3,1%; producţia de ouă a crescut cu 1,1%”, se precizează în comunicatul INS.

Creștere a producției de lână și ouă, dar scădere a producției de lapte în anul 2022. În ce regiuni s-au înregistrat creșteri

Conform datelor oficiale, la bovine s-a ajuns la o greutate de 166.000 de tone, în 2022, comparativ cu 168.000 de tone în 2021. La porcine a fost de 438.000 de tone, în scădere cu 57.000 de tone faţă de anul anterior.

La ovine şi caprine se constată o creştere de 11.000 de tone, în 2022, la 139.000 de tone, iar la păsări de 38.000 de tone, ajungând la 701.000 de tone.

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2022 a fost de 39,009 milioane de hectolitri, cu 35.000 hectolitri (-0,1%) sub nivelul anului precedent.

S-au înregistrat creşteri în regiunile de dezvoltare: Nord-Vest (+5,4%), Centru (+3,9%), Sud-Muntenia (+1,8%) şi Bucureşti-Ilfov (+0,9%) şi scăderi în celelalte regiuni de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (-7,4%), Sud-Est (-6,8%), Vest (-4,1%) şi Nord Est (-1,3%). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dilemă: Ce facem cu lumânarea folosită la Înviere. La ce avem și la ce nu avem voie să o folosim

Publicat

dilemă: ce facem cu lumânarea folosită la Înviere. la ce

Dilemă: Ce facem cu lumânarea folosită Înviere? După ce primești lumânarea în noaptea de Înviere, există câteva gesturi și tradiții care îi păstrează semnificația și îți aduc binecuvântare în casă. Unii credincioşi păstrează o parte din această lumânare pentru a o aprinde în momentele de încercare.

Vezi și: URĂRI DE PAŞTE 2025 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Tradiția cere să nu o stingi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

De Sfintele Paști, poemul „Înviere” de Ion Mureșan

Publicat

whatsapp image 2025 02 03 at 11.12.20.jpeg

În ziua sfântă a Învierii Domnului, publicăm poemul „Înviere”, semnat de unul dintre cei mai importanți poeți români contemporani, clujeanul Ion Mureșan.

Înviere

Brusc s-a-nserat. În sfeşnic lumânarea

Pocnind se-aprinse singură, din nou.

Trei zile l-am vegheat sub răsuflarea

De somn ce-n somn e somnului ecou.

 

Şi între pleoape strâns ţineam mormântul:

Roşie stâncă spartă-n sur dreptunghi.

Romanii-ntre măslini dormeau…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

20 aprilie: Ziua de Paște. Tradiții și superstiții: Să nu dormi în această zi, dar să porți ceva nou

Publicat

20 aprilie: ziua de paște. tradiții și superstiții: să nu

20 aprilie: Ziua de Paște este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, celebrând Învierea lui Iisus Hristos după răstignire. Ea simbolizează biruința vieții asupra morții, a luminii asupra întunericului, și este un moment de mare bucurie, speranță și reînnoire spirituală.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Potrivit Noului Testament, după ce a fost răstignit și îngropat,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

De ce este important să petreci Paștele alături de familie. Sărbătoarea care unește generații

Publicat

câți bani alocă o familie pentru masa și pregătirile de

De ce este important să petreci Paștele alături de familie. Paștele nu este doar o sărbătoare religioasă, ci și un prilej profund de reconectare cu cei dragi.

Într-o lume în care ritmul vieții ne îndepărtează tot mai mult unii de ceilalți, timpul petrecut în familie devine o comoară neprețuită. Sărbătoarea Învierii oferă contextul ideal pentru a ne întoarce acasă – nu doar în sens fizic, ci și sufletesc.

În mijlocul agitației cotidiene, mesele în familie și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe