Connect with us

ACTUALITATE

A crescut cu 24% numărul turiştilor români care au ales să viziteze Dubai

Publicat

Numărul turiştilor români care au călătorit în Dubai a crescut, în primul trimestru din 2019, cu 24%, comparativ cu perioada similară din anul anterior, ajungând la 29.670, relevă datele publicate joi de Departamentul de Turism şi Marketingul Comerţului din Dubai (Department of Tourism and Commerce Marketing – Dubai Tourism).

‘Am observat o creştere a numărului de turişti din România. Iar aceasta este şi rezultatul abordării specifice legată de varietatea atracţiilor turistice şi experienţelor dedicate tuturor categoriilor de vârstă. Evoluţia pe care o are Dubai joacă un rol important în atragerea de turişti’, susţine Issam Kazim, CEO al Dubai’s Corporation of Tourism & Commerce Marketing (DCTCM).

Potrivit datelor centralizate, la finele anului 2018, numărul de turişti din România care au ajuns în Emirat a fost de 64.486, în creştere cu 19,7% faţă de anul 2017. În acelaşi timp, raportat la anul 2016, numărul românilor care au ales Dubaiul ca destinaţie de vacanţă/afaceri s-a ridicat la 51.316.

Printre cele mai populare atracţii din Emirat se află: Dubai Mall, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa (828 de metri şi 164 de etaje), cel mai mare parc tematic acoperit din lume, IMG Worlds of Adventure (139.350 mp şi patru parcuri tematice: Motiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai şi Legoland Water Park, Dubai Parks & Resorts) şi La Mer si Al Seef.

De asemenea, în Dubai există 15 galerii de artă situate pe Bulevardul Alserkal, 2.000 de restaurante şi peste 2.500 de animale Dubai Safari.

În plus, în 2019, urmează să mai fie deschise: Dubai Arena – o arenă multifuncţională de ultimă generaţie care se întinde pe o suprafaţă de 46.000 mp, Muzeul viitorului – în care vor fi expuse cele mai mari inovaţii, prototipuri şi invenţii ale planetei, Madame Tussauds – faimosul muzeu al figurilor de ceară, Biblioteca Mohammed Bin Rashid – ce va conţine colecţii specializate ale celor mai recente şi distinse cărţi, Nakheel Mall – peste 418.000 mp destinaţi cumpărăturilor, preparatelor culinare şi divertismentului, Dubai Festival Plaza – cea mai nouă destinaţie dedicată cumpărăturilor din Jebel Ali, Deira Islands Night Souk – cea mai mare piaţă nocturnă din lume, cu 5.300 de magazine şi 96 de restaurante şi cafenele situate pe ţărmul insulelor Deira, Cityland Mall – proiect turistic inspirat de natură, cu o suprafa?ă de 205.000 metri pătraţi ce va dispune de 350 de magazine, 75 de restaurante şi cinematografe cu ecrane spectaculoase.

Pentru anul 2020, Dubaiul are în plan inaugurarea Complexului Floating Venice – un complex plutitor va cuprinde 414 cabine personalizate pe patru niveluri, precum şi primul spa subacvatic plutitor din lume, şi a Turnului Dinamic – zgârie-nori cu 80 de etaje care îşi vor schimba în mod constant forma în funcţie de modul în care locatarii vor alege să-şi rotească locuinţele. De altfel, Turnul Dinamic va fi primul zgârie-nori din lume alcătuit din etaje rotative separate ataşate de o coloană centrală, permiţând locatarilor să controleze viteza de rotaţie şi direcţia propriilor apartamente de lux.

La ora actuală, sunt disponibile două zboruri directe pe zi din România către Dubai, respectiv de pe aeroporturile din Bucureşti şi Cluj. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe