Connect with us

EVENIMENT

Creștere semnificativă a mijloacelor de transport suspectate a fi furate în primele patru luni ale anului 2023

Publicat

frontiera politia

În primele patru luni ale anului, polițiștii de frontieră au depistat 80 de mijloace de transport care erau în atenția autorităților și care erau suspectate a fi furate. Acestea includ 71 autoturisme, 4 microbuze, 2 camioane, 2 motociclete și 1 remorcă.

Numărul acestora a înregistrat o creștere de 33% față de aceeași perioadă a anului anterior, când au fost înregistrate 53 de autovehicule.

În primele patru luni ale anului 2023, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 80 de mijloace de transport aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate (71 autoturisme, 4 microbuze, 2 camioane, 2 motociclete şi 1 remorcă), în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (53 autovehicule).

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Calafat şi P.T.F. Giurgiu, precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde P.T.F. Albiţa (judeţul Vaslui) are cele mai multe astfel de cazuri.

Persoanele implicate au fost atât cetăţeni români, cât şi bulgari, iranieni, libieni, letoni, olandezi, moldoveni, sârbi, turci şi ucraineni.

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei.

Creștere semnificativă a mijloacelor de transport suspectate a fi furate în primele patru luni ale anului 2023. Care sunt principalele ţări de unde proveneau  autovehicule aflate în atenţia autorităţilor

În urma analizei din acest an, s-a constatat că principalele ţări de unde proveneau  autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate frontierele României, sunt Germania, Italia, România, Belgia, Ucraina, Bulgaria şi Marea Britanie, dar şi cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Totodată, parte dintre aceștia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor.

Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Punctelor şi Centrelor de Contact de la frontieră.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Zile libere 2025: cât vor dura minivacanțele de Paște, 1 Mai și Rusalii. Zile libere pentru angajați și elevi

Publicat

zile libere 2025: sărbători legale și minivacanțe pentru români. zilele

Zile libere 2025: urmează trei perioade de minivacanță pentru angajații de la stat și pentru elevi. Acestea sunt stabilite cu prilejul sărbătorilor de Paște, 1 Mai și Rusalii. În total, vor fi 11 zile libere, în lunile aprilie, mai și iunie.

De Paște 2025, vor fi patru zile libere, din 18 aprilie (Vinerea Mare) până în 21 aprilie inclusiv (a doua zi de Paște). Paștele Ortodox și cel Catolic se sărbătorește în 2025 în aceeași zi, pe data de 20 aprilie.

Aceste zile libere…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Invitat – surpriză la întronizarea noului episcop al Sălajului, fostul episcop vicar de la Cluj, PS Benedict Bistrițeanul

Publicat

piersic6 scaled.jpg

Preasfințitului Părinte Benedict, episcop ales al Episcopiei Sălajului, a fost întronizat, duminică, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău.

Oaspeți de seamă și mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Slujba a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comercianții pot cere cartea de identitate, persoanelor care vor să cumpere țigări. Obligații prin ordin ANPC

Publicat

una din zece țigări fumate de români provine din contrabandă.

Un ordin ANPC prevede obligații pentru vânzătorii de produse din tutun. Vor trebui să afișeze un mesaj prin care se comunică faptul că pot solicita cartea de identitate persoanelor care intenționează să cumpere țigări sau produse cu substanțe asociate. Astfel se respectă condiția din lege potrivit căreia vânzarea de țigări este interzisă minorilor, sub 18 ani.

Este vorba despre Ordinul privind informarea consumatorilor la comercializarea, produselor care conțin tutun sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Hrănind speranța, hrănim zâmbete la Cluj. Împreună pentru ”Căsuța Bucuriei” în cadrul Colectei Naționale de Alimente

Publicat

ban 2.jpg

Ajunsă la a IX-a ediție, campania ,,Împreună hrănim speranța” a Colectei Naționale de Alimente a adus, din nou, un strop de bucurie și speranță, pentru a umple masa de sărbători a celor aflați în nevoie din Cluj-Napoca. Din cele peste 1.000 de magazine din întreaga țară, aducem în lumină magazinul Lidl din cartierul Zorilor, care de vineri servește aceluiași scop – acela de a menține atmosfera veselă în Casa de Copii ”Căsuța Bucuriei”, un loc în care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe