Connect with us

EVENIMENT

Crima din Alba, nerezolvată după aproape 20 de ani. Cum a fost asasinată Marilena Burduf, secretara fabricii UTEPS

Publicat

Unul dintre cazurile neelucidate de crimă s-a petrecut în anul 2000 în cartierul albaiulian Tolstoi şi până în prezent nu a fost descoperit autorul, informează ziarul Alba24.ro

Este vorba despre asasinarea Marilenei Burduf, care rămâne învăluită în mister, după aproape 20 de ani de la comiterea ei, în martie 2000.

Marilena Burduf a fost găsită într-o baltă de sânge în apartamentul său din cartierul Tolstoi din Alba Iulia, iar polițiștii au audiat sute de persoane, unele foarte cunoscute în oraș.

Marilena Burduf lucra în 2000 ca secretară la fosta fabrică UTEPS din Alba Iulia. În anturajul cunoscuţilor părea o femeie liniştită, retrasă, care avea legături bune cu familia şi prietenii şi nu dădea semne să aibă vreun dușman.

Marilena Burduf avea 48 de ani şi locuia singură, întrucât soţul ei, marinar, era plecat din ţară.

Ce s-a întâmplat în 1 martie 2000

Într-un apartament de la etajul I, din cartierul Tolstoi din Alba Iulia, poliţiştii şi procurorii veniţi la faţa locului au găsit un tablou sinistru, desprins parcă din filmele de groază. Proprietara locuinţei a fost găsită în baie, într-o baltă de sânge, după ce fusese lovită de 11 ori în zona capului, cel mai probabil cu o toporişcă. Anchetatorii au fost alertaţi de colegii femeii, care nu s-a prezentat în acea zi la locul de muncă.

Medicii legişti au stabilit că moartea femeii de 48 de ani a fost violentă, iar victima nu a prezentat nicio urmă de apărare.

„Legiştii au concluzionat că victima a murit din cauza hemoragiei şi a fracturilor multiple, cauzate de cele 11 lovituri cu un corp tăios, cel mai probabil o toporişcă, care nu a fost găsită la locul crimei.

Medicii au mai constatat că victima era în picioare în baie în momentul în care a fost lovită din spate, prin surprindere. Cel mai probabil autorul cunoştea victima, a acţionat cu calm, iar pentru el a fost o descărcare emoţională“, a spus, la vremea respectivă, procurorul de caz.

Anchetatorii au vorbit cu sute de persoane, inclusiv din alte judeţe ale ţării. De la vecini au aflat că în ziua anterioară crimei, pe 29 februarie, după orele de serviciu, victima a mers în zona Schit, unde îşi ridica împreună cu soţul său o casă, care după moartea Marilenei a fost donată Bisericii Ortodoxe care a făcut acolo un centru pentru copii.

În aceeaşi zi, a fost văzută, în jurul orei 18.00, în compania unui bărbat, care nu a putut fi identificat, în apropierea blocului în care locuia.

Anchetatorii nu au putut stabili însă dacă cei doi se cunoşteau sau doar au mers din întâmplare unul lângă celălalt. Tot vecinii au mai văzut, în ziua anterioară crimei, că pe uşa apartamentului Marilenei Burduf se afla un bilet care ulterior nu s-a mai găsit.

În aceeaşi seară, un bărbat care locuia în zonă a văzut-o pe Marilena Burduf la geamul bucătăriei sale în timp ce gesticula. Este, potrivit poliţiştilor, foarte posibil ca femeia să fi vorbit cu cineva la telefon. În tot acest timp, becul din încăpere a fost aprins.

Anchetatorii au stabilit că victima era în picioare în baie în momentul în care a fost lovită din spate, prin surprindere. Prima lovitură a primit-o din spate, însă nu se ştie dacă asasinul fusese primit de bunăvoie în casă ori intrase prin efracţie.

Arma crimei nu a fost găsită şi nici nu provenea din apartamentul în care s-a comis fapta. Nici recoltarea de amprente nu a dus la rezultate. Polițiștii au motivat, de alfel, că majoritatea probeor au fost distruse de mulțimea de vecini curioși care au intrat în casă până la venirea lor.

Cine era Marilena Burduf

Poliţiştii i-au făcut Marilenei Burduf un profil psihologic pentru a vedea ce fel de om era. S-a stabilit că femeia primea destul de rar musafiri şi nu dădea bani împrumut decât la cunoştinţe foarte apropiate. Era o femeie pedantă şi, după foarte multe audieri, s-a eliminat şi varianta existenţei unui amant.

Cu toate acestea, oamenii legii au avut un semn de întrebare după ce, cu câteva luni înainte, femeia luase de pe uşa apartamentului plăcuţa pe care scria „Fam. Burduf”.

S-a stabilit însă că relaţia Marilenei cu soţul ei marinar era una bună şi că aceştia ţineau legătura în permanenţă. Erau căsătoriţi din anul 1979. Imediat după crimă, soţul Marilenei a sosit de urgenţă în ţară, unde a fost supus unor audieri-maraton.

În paralel, anchetatorii au stat de vorbă cu aproape 300 de persoane pentru a da de o urmă care să îi ducă la criminal. Dosarul Marilena Burduf nu a fost soluționat, însă nimeni nu mai lucrează la el de ani buni, iar polițiștii mai tineri nici măcar nu au auzit de el.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Festivalul Cetăților Dacice 2024 la Ighiu. Competiții, lupte, concert Argatu. Va fi proiectat meciul României EURO 2024. PROGRAM

Publicat

festivalul cetăților dacice 2024 la ighiu. competiții, lupte, concert argatu.

Festivalul Cetăților Dacice, ediția a XVI-a, se va desfășura în perioada 21-24 iunie 2024, la Ighiu. Anul acesta, festivalul cuprinde evenimente organizate pe parcursul a patru zile. Coincide cu weekendul prelungit de Rusalii.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Stradă din Alba Iulia, sub apă din cauza avariei produse de un constructor

Publicat

foto: stradă din alba iulia, sub apă din cauza avariei

FOTO: Stradă din Alba Iulia, sub apă din cauza unui constructor. Intervin echipele APA CCTA Alba. 

”SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba Iulia informează consumatorii că din cauza unei avarii a rețelei de distribuție a apei...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ovidiu Purdea-Someș, senator de onoare al Academiei Fortelor Terestre. Este absolvent al promoției 1986

Publicat

ovi 2.jpg

Cântărețul clujean de muzică populară Ovidiu Purdea Someș a primit diploma de senator de onoare al Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, al cărei absolvent este, promoția 1986.

”Mulțumesc Senatului Universitar al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu pentru marea cinste de a-mi conferi titlul de senator de onoare.

Când merg în locurile dragi din viața mea, parcă veșniciile se înghesuie în tălpile mele!…Sunt un soldat ce…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia a ajuns după gratii. Pentru ce a fost condamnat la doi ani de închisoare

Publicat

un tânăr din alba iulia a ajuns după gratii. pentru

Un tânăr din Alba Iulia a ajuns după gratii. A fost condamnat la doi ani de închisoare, de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, acesta a fost reținut în 17 iunie, de polițiștii din...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe