EVENIMENT
Criminalul de la Onești a depășit faza critică. A fost detubat după operația în care i s-au scos 9 gloanțe. Când ar putea fi audiat

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a sechestrat și apoi a ucis cei doi muncitori care renovau apartamentul din care fusese evacuat, a depășit faza critică, după ce a fost împușcat de polițiști. El a fost operat, i s-au scos 9 gloanțe, iar miercuri a fost detubat și este conștient.
Managerul Spitalului din Onești, Gelu Nicolcea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în urmă cu puțin timp bărbatul care a fost împușcat de polițiști după ce a sechestrat și ucis cei doi muncitori, a fost detubat. În cel mult două zile, medicii speră că Gheorghe Moroșan va putea fi audiat.
Citește și Filmul tragediei de la Onești: De câte ori a sunat agresorul la 112, când a anunțat că a luat ostatici și când au ajuns negociatorii
„Am vorbit cu șeful secției de Chirurgie, mi-a spus că pacientul a fost detubat și este pe Terapie Intensivă, este sub supraveghere medicală. Starea lui nu este dintre cele mai bune pentru că, după operație, dar speră ca într-o zi – două starea de sănătate să îi permită să fie audiat”, a spus managerul Spitalului Municipal Onești.
Medicii au scos din corpul lui Moroșan 9 gloanțe, din care 2 letale și 7 de cauciuc.
Gheorghe Moroșan este păzit, în prezent, de patru polițiști. Doi dintre ei stau în salonul ATI, cu pacientul, iar alți doi, la ușă, în exterior.
Întrebat dacă pacientul va fi transferat la un spital penitenciar, managerul Spitalului Municipal Onești a spus că deocamdată nu se pune problema transferului, pentru că are nevoie, în continuare, de terapie intensivă.
„După ce va fi stabilizat și trecut pe secția de Chirurgie, atunci se va lua legătura cu organele de urmărire penală pentru a se stabili modalitatea de continuare a tratamentului”, a mai spus Nicolcea.
După ce a fost detubat, Gheorghe Moroșan este conștient, vorbește, dar este ușor confuz.
Medicii nu au vorbit cu el despre ceea ce s-a întâmplat în apartamentul unde a produs crimele.
„Discuții de acest fel nu au loc între medici și pacient. El este tratat ca un pacient”, a mai spus Nicolcea.
Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.
Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc și altul la spitalul din Onești.
Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital. El multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.
Soția lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori în Onești, a fost arestată pentru 30 de zile.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Coadă la expoziția Dali de la Cluj-Napoca, deschisă de Noaptea Muzeelor. Duminică e ultima zi când se mai poate vizita

Sâmbătă e Noaptea Muzeelor la Cluj-Napoca, iar la expoziția ”Universul lui Salvador Dali” de la Casa Hintz biletul de intrare a fost redus 50%. Expoziția mai poate fi vizitată doar duminică.
”Un privilegiu să-ți calce pragul, la Cluj, peste 30.000 de oameni”, au spus organizatorii.
Expoziția a fost deschisă în 19 decembrie 2024 și reunește peste 170 de lucrări ale maestrului Dali, incluzând sculpturi, litografii, miniaturi din aur și diamante, precum și o…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Președintele interimar al Senatului, clujeanul Mircea Abrudean, la Vatican, la inaugurarea pontificatului Papei Leon al XIV-lea

Pe esplanada bazilicii Sfântul Petru, duminică, 18 mai, la Sfânta Liturghie de inaugurare a pontificatului papei Leon al XIV-lea, vor lua parte 151 de delegații străine. Sunt așteptați peste 100.000 de pelerini și credincioși. România este reprezentată de clujeanul Mircea Abrudean, președintele interimar al Senatului, și George-Gabriel Bologan, ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, transmite Vatican News.
Delegații din toată lumea
De asemenea, la acest…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
2026 va fi instituit drept „Anul Constantin Brâncuși” și ”Anul Nadia Comaneci”. Proiect legislativ adoptat de Senat

2026 va fi instituit drept „Anul Constantin Brâncuși” pentru a marca 150 de ani de la nașterea marelui sculptor român și ”Anul Nadia Comaneci”, la 50 de ani de la marea performanță a acesteia.
Proiectul legislativ adoptat de Senat prevede că principalele instituții ale statului și autoritățile locale pot organiza sau sprijini logistic manifestări culturale, artistice sau educaționale, potrivit Rador.
De asemenea, 2026 va fi și „Anul Nadia Comăneci”, întrucât se vor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Zoe Vida Porumb aduce armonia artelor textile la Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș

Organizatorii și partenerii, alături de care s-a clădit cea de-a 45-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș, oferă publicului un program bogat, din care nu lipsesc nici în acest an expozițiile inedite, acestea fiind asemeni unor ferestre deschise spre frumusețea și armonia artelor.
”Avem plăcerea de a vă invita sâmbătă, 24 mai 2025, la Primăria Municipiului Sebeș, acolo unde va avea loc, la ora 16.00, vernisajul expoziției „Zoe Vida Porumb –…
Citește mai mult pe Alba24.ro