Connect with us

EVENIMENT

Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost adus la Poliția București pentru noi declarații

Publicat


Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă a fost adus, din nou, luni, 9 septembrie, la sediul Poliției București, pentru a da noi declarații.

Citește și Cazul Caracal – Bănilă (DIICOT): Pe 7 august, a fost emis un ordin european de anchetă către autorităţile italiene

Gheorghe Dincă este audiat din nou de către procurorii DIICOT, asta după ce, în cursul săptmânii trecute Dincă a fost audiat peste 9 ore, iar cele mai multe întrebări au fost legate de dispariția Luizei Melencu.

Citește și Cazul de la Caracal: Părinţii Alexandrei Măceşanu au refuzat să predea autorităţilor buletinul fiicei

În timpul audierilor, Dincă a declarat anchetatorilor că a ucis-o pe tânăra Luiza și mai apoi a ars-o, folosind aceeași metodă ca și în cazul Alexandrei Măceșanu.

Precizm că în cursul acestei săptămâni s-ar putea ca IML să finalizeze analizele legat de proveniența fragmentelor osoase găsite în curtea lui Gheorghe Dincă.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

China raportează 31 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus şi 4 decese. Majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 au venit din afara granițelor țării

Publicat

coronavirus

China a raportat luni 31 de noi cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, precum şi 4 decese, conform celor mai recente cifre date publicităţii de Comisia Naţională de Sănătate, transmite dpa.

Dintre noile cazuri, niciunul înregistrat în provincia Hubei, 30 au fost aduse din afara graniţelor, potrivit autorităţilor medicale chineze. O singură persoană din provincia Gansu, în nord-vestul Chinei, s-a îmbolnăvit prin transmitere locală.

Toate cele 4 decese s-au produs în provincia Hubei, epicentrul iniţial al focarului epidemiei COVID-19, unde măsurile de izolare încep treptat să fie ridicate.

De când noul coronavirus a început să se răspândească în decembrie anul trecut, pe teritoriul Chinei s-au infectat 81.470 de persoane, iar 3.304 şi-au pierdut viaţa.

Întrucât aşa-numitele “cazuri importate” au ajuns să reprezintă marea majoritate a noilor cazuri raportate, Consiliul de Stat al Chinei a declarat duminică că transmiterea locală a COVID-19 a fost “practic stopată”. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Frontiera Română, tranzitată de peste 22.000 de persoane, cetățeni români și străini, în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 22.200 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 14.500 pe sensul de intrare şi 7.700 pe cel de ieşire din ţară şi peste 12.600 mijloace de transport, dintre care aproximativ 7.400 pe sensul de intrare şi 5.200 pe sensul de ieşire din ţară.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe fâşia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 12 fapte ilegale (1 infracţiune şi 11 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 2.600 lei.

Conform sursei citate, nu s-a permis intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a unui cetăţean român din diferite motive legale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pacientă însărcinată în 9 luni, suspectă de coronavirus, refuzată la Spitalul Bârlad care a fost desemnat unitate suport

Publicat

O femeie însărcinată în luna a noua, care s-a prezentat, duminică, la Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad, cu tuse şi temperatură crescută, a fost trimisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), deşi spitalul bârlădean a fost desemnat unitate suport COVID – 19.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au demarat verificări în acest caz.

Directorul executiv al instituţiei, Mihaela Vlada, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că refuzul pacientei nu a fost fundamentat şi că femeia trebuia primită la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Potrivit cadrelor medicale de la SJU Vaslui, pacienta a fost testată pentru COVID – 19 şi se află izolată în Secţia Ginecologie, starea sa neimpunând până acum transferul la ATI.

Femeia se afla în izolare la domiciliu alături de soţul său, întors recent din Anglia.

Conducerea Spitalului de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad nu a putut fi contactată pentru a oferi detalii cu privire la refuzul pacientei suspecte de COVID – 19. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Şapte persoane care lucrează la Ambasada României în Franţa au fost testate POZITIV cu COVID-19

Publicat

Şapte persoane care lucrează la Ambasada României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis luni AGERPRES.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile din statul de reşedinţă, respectiv măsuri de protecţie pentru restul colectivului misiunii diplomatice şi familiile acestora. Starea celor şapte persoane este bună, precizează sursa citată.

MAE menţionează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Activitatea Secţiei consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente, indică sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate