Connect with us

EVENIMENT

Criza COVID. Cum se ține slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iași

Publicat

Slujba de Înviere de la Catedrala Metropolitană din Iași va fi ținută afară și vor fi respectate regulile anti-COVID. Reprezentanții bisericii anunță că în zonă vor fi amplasate două ecrane de mari dimensiuni care vor transmite slujba în direct.

Reprezentanții bisericii anunță că slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iași va începe la miezul nopții. Slujba va fi precedată, de la ora 23.30, de Canonul Sâmbetei celei Mari și se va desfășura pe esplanada de afară până la ora 02.30, scrie MEDIAFAX.

„Se va sluji doar afară pentru a permite cât mai multor credincioși să fie părtași la această cea mai mare sărbătoare a întregului an liturgic. Tot pentru a veni în sprijinul credincioșilor, pe două ecrane de mari dimensiuni se va transmite slujba în direct, ele fiind amplasate în zone în care nu există vizibilitate directă spre locul de slujire (unul dintre ele va fi amplasat în zona intrării, spre zona pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt)”, au anunțat organizatorii.

Aceștia îi anunță pe credincioșii care vor participa la slujbă că în timpul evenimentului vor fi respectate regulile privind păstrarea distanței și purtarea măștii de protecție.

De asemenea, credinicioșii sunt rugați să nu se deplaseze de la locul lor în momentul în care, în miez de noapte, se va împărți lumină. Părintele Mitropolit Teofan, clericii și voluntarii se vor deplasa cu lumânările aprinse la fiecare dintre cei prezenți, astfel încât să se prevină orice fel de aglomerări, fie și pentru scurt timp, au precizat organizatorii.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Publicat

câți bugetari sunt în românia: situația pe ministere. numărul lor

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).

Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU. O mașină rulată cu un ISTORIC curat – o misiune IMPOSIBILĂ?

Publicat

7253 sofer.jpg

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.

Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea aduce scumpiri și concedieri. Avertismentul experților

Publicat

impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea

Impozitul pe cifra de afaceri, plătit de sute de companii cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, va duce la noi scumpiri în lanț şi chiar concedieri, avertizează experții. 

Peste 700 de firme, cu mai bine de un milion de angajați în total, sunt vizate de impozitul minim pe cifra de afaceri.

Un studiu realizat de Tax Institute și ASE, citat de Antena 3, arată că statul ar putea colecta, în teorie, circa un miliard de euro.

„Din păcate, situația bugetară nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

3 aprilie: Ziua Jandarmeriei Române. Scurt istoric al acestei instituții

Publicat

foto video: ziua jandarmeriei române, sărbătorită la alba iulia. ceremonie militară

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, marcând data la care, în 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, actul de înființare a Jandarmeriei în Țara Românească.

În fiecare an sunt organizate ceremonii oficiale de Ziua Jandarmeriei, parade, exerciții demonstrative și activități de promovare a meseriei de jandarm în întreaga țară.

De asemenea, sunt acordate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe