ACTUALITATE
Criza paturilor ATI:40 de noi paturi de terapie intensivă şi 140 de terapie intermediară în Capitală
Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, luni seara, că a avut întâlniri cu managerii spitalelor din Bucureşti şi Ilfov pentru a vedea măsurile care sunt necesare pentru rezolvarea crizei paturilor ATI pentru pacienţii cu COVID-19.
„Ceea ce am dorit ă facem şi am discutat a fost ca pe lângă paturile actuale ATI dedicate pacienţilor cu COVID să avem acces la alte paturi suplimentare ATI din spitalele unde infrastructura o permite şi unde există capacitatea de investigaţie corectă a pacienţilor pentru a le oferi o îngrijire medicală cât de bună se poate, pentru că, de fapt, diferenţa de supravieţuire şi de letalitate o face tocmai o îngrijire corectă în unităţi de terapie intensivă unde acest lucru se poate face corect. Deja au fost stabilite. Avem un plus de paturi de terapie intensivă şi, de asemenea, am discutat pe suplimentarea paturilor de terapie acută sau intermediară, unde pacienţii care nu necesită intubaţie sau ventilaţie invazivă să poată fi îngrijiţi corespunzător”, a spus dr. Moldovan, conform MEDIAFAX.
Astfel, la nivelul Capitalei s-au identificat aproximativ 50 de noi paturi de terapie intensivă şi 140 de paturi de terapie intermediară.
În cadrul întâlnirilor oficialilor din Ministerul Sănătăţii cu managerii spitalelor din Bucureşti şi judeţul Ilfov s-a discutat şi despre uşurarea activităţii spitalelor care fac în prezent evaluarea, monitorizarea şi terapia pacienţilor COVID.
„Facem un alt apel către spitalele cu care am discutat astăzi (luni – n.r.) să preia şi alte spitale această sarcină de evaluare a pacienţilor COVID pozitiv, tocmai pentru a scădea presiunea pe spitalele de infecţioase sau de pneumologie care sunt încărcate în prezent”,a mai spus secretarul de stat din MS.
Şeful Departamentui pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat a spus că situaţia paturilor de ATI din România este critică. Luni dimineaţa în Bucuresti nu mai erau locuri la ATI, iar în ţară mai erau 20-30 de paturi, cea mai grea situaţie fiind la Timişoara, unde presiunea este maximă.
Citește mai mult pe Botosani24.ro