Connect with us

EVENIMENT

Cruzime fără margini în Giurgiu: Tânăr amendat după ce și-a schingiuit câinii

Publicat

caine giurgiu 1

Un tânăr din Giurgiu a fost amendat cu 10.000 de lei după ce şi-a schingiuit câinii. Doi câini de luptă au fost găsiți cu urechile cupate.

Polițiștii de la Protecția Animalelor Giurgiu au făcut, vineri, o percheziție domiciliară în comuna Florești-Stoenești, într-un dosar penal pentru intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau a altor scopuri necurative, respectiv cuparea urechilor.

caine giurgiu 2

Polițiștii au găsit la locuința unui bărbat de 28 de ani 12 câini din categoria celor periculoși, dintre care asupra a 2 exemplare ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale de modificare a aspectului unui animal.

politia descinderi

„În continuare, se efectuează cercetări pentru probarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificări aspectului unui animal sau a altor scopuri necurative, prevăzută de Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor.

Polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și O.U.G nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, informează IPJ Giurgiu.

În ce condiții sunt confiscate animalele

Conform Legii nr. 205/2004 (republicată) privind protecția animalelor, intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă!

În cazul săvârșirii de două ori a faptelor de către proprietarul animalelor, pe lângă sancțiuni, se aplică și măsura confiscării animalelor.

Condițiile speciale ce impun intervențiile chirurgicale estetice la animale sunt stabilite doar de medicul veterinar care este abilitat de lege să rezolve problema medicală.

Cu toate acestea, dacă o operație estetică s-a efectuat ca urmare a unui moft al proprietarului, atât medicul veterinar care a efectuat intervenția, cât și proprietarul, pot răspunde penal, conform legii.

Nu recurgeți la astfel de practici ilegale și dureroase pentru animalul dumneavoastră dacă nu există o problemă medicală!

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Bursucul” a pus-o la treabă pe CFR Cluj de Ziua Muncii. Va sta pe bancă la meciul cu Rapid

Publicat

dan petrescu 2.jpg

Dan Petrescu a început, de 1 Mai, oficial munca la CFR Cluj. El va debuta pe teren propriu, duminică seară, în fața Rapidului, la ora 21:30.

„Bursucul” nu a mai așteptat finalul sezonului pentru a reveni pe banca clujenilor, sperând să obțină un loc care duce în cupele europene, scrie GSP.

„Bursucul” a pus-o la treabă pe CFR Cluj de Ziua Muncii. Va sta pe bancă la meciul cu Rapid

În această dimineață, Dan Petrescu a condus primul antrenament din noul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen LIMITĂ de depunere a cererilor de PARCARE pentru persoanele cu dizabilități

Publicat

parcare cluj facebook e1683726424558.jpg

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen limită de depunere a cererilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

„Posesorii cardurilor-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități eliberate până la data de 1 iulie 2023 sunt rugați să se adreseze, Direcției de Asistență Socială și Medicală, până cel târziu în data de 30 iunie 2024, în vederea eliberării unui nou card-legitimație de parcare, conform cerințelor prevăzute în Ordinul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident în Alba Iulia. Un autoturism s-a răsturnat într-un șanț

Publicat

foto: accident în alba iulia. un autoturism s a răsturnat într un

Accident în Alba Iulia: Un autoturism s-a răsturnat în canalul colector al orașului.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în municipiul Alba Iulia, strada Constantin Noica, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Este vorba despre un autoturism răsturnat înt-un șanț colector de apă pluvială.

La fața locului s-au deplasat o autoutilitară de intervenție și un echipaj de prim ajutor.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Are și Clujul VAMA lui. De 1 Mai, câțiva clujeni s-au DISTRAT pe plaja urbană din Grigorescu

Publicat

vacanta scaled e1689930943641.jpg

De 1 Mai, câțiva tineri au adus atmosfera din Vamă pe plaja urbană din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.
„Momente surprinse la răsărit pe plaja urbană din cartierul Grigorescu.
Grătar încins tuturor”, a scris pe Facebook primarul Emil Boc.

VIDEO. Are și Clujul VAMA lui. De 1 Mai, câțiva clujeni s-au DISTRAT pe plaja urbană din Grigorescu

„E 1 Mai, nu ești în Vamă, dar faci un picnic cu prieteni dragi la răsărit, pe plaja Grigorescu din Cluj și e cam…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe