Connect with us

EVENIMENT

Cseke Attila: Nu am ajuns în vârful valului pandemic, nici măcar pe platou. Presiunea e uriaşă pe sistemul sanitar

Publicat

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că România nu a ajuns încă în vârful valului pandemiei de COVID-19 şi nu se află nici măcar pe platou, iar presiunea pe sistemul sanitar este „uriaşă”.

„Din păcate, ceea ce trebuie să conştientizăm cu toţii este că la un asemenea nivel de vaccinare pe care îl avem – şi analiza va trebui făcută la un moment dat într-o situaţie în care (…) putem să fim mult mai lucizi – cu asemenea grad de vaccinare noi chiar dacă la un moment dat acest val patru va trece… încă nu am ajuns în vârful valului, au fost tot felul de discuţii şi de prognoze.

Din păcate, nu suntem nici măcar pe platou, există în continuare o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere. Presiunea este enormă, uriaşă pe sistemul sanitar, care evident că are anumite limite, pentru că nimic nu este infinit, nici capacitatea sistemului sanitar”, a declarat Cseke, marţi, la TVR.

El a precizat că marea majoritate a personalului medical „îşi face treaba în condiţii foarte grele”, subliniind însă că este foarte greu de gestionat „o situaţie în care de zile întregi (…) numărul de infectări este la 15.000 (…)”.

Ministrul a arătat că se fac estimări şi prognoze cu privire la evoluţia pandemiei, dar ele trebuie privite „cu o anumită reticenţă”.

„Una din variante a fost aceea de a ajunge la un anumit platou cândva la mijlocul lunii octombrie, cealaltă ne spunea mai încolo, peste câteva săptămâni.

Dacă rata de vaccinare nu creşte până la 60 – 70% cel puţin, atunci noi vom fi expuşi în continuare

Vedem că nu am ajuns la acest platou, din păcate, în mijlocul lunii octombrie şi trebuie să înţelegem că fiecare dintre noi poate contribui în sens pozitiv sau mai puţin pozitiv la această chestiune. Vedem (…) în statele occidentale ce se întâmplă şi se întâmplă în principal (…) pentru că rata de vaccinare este foarte ridicată.

Este simplu, este logic, virusul acesta nu mai are unde să circule, numărul de persoane nevaccinate este semnificativ mai mic decât cel al persoanelor vaccinate, nu are unde, microbiologic sau ştiinţific, să circule acest virus.

Problema României, care va rămâne o problemă, din păcate, probabil şi după trecerea acestui val patru, este că, dacă rata de vaccinare nu creşte până la 60, dar mai bine 70% cel puţin, atunci noi vom fi expuşi în continuare, pentru că avem (…) populaţie în care acest virus poate circula şi ne expunem şi la alte valori posibile”, a susţinut Cseke Attila. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei

Publicat

ludovic orban a fost ales preşedinte al formațiunii forţa dreptei

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei, la primul congres.

Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei.

Vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitraşcu, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniţă, Alexandru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele. Declarații Ligia Deca: „Acestea nu sunt olimpiade”

Publicat

bacalaureat și capacitate 2024: cât de grele ar trebui să

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele de Bacalaureat și Capacitate: explicațiile vin de la ministrul Educației, Ligia Deca, la un post central de televizune.

„Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus ea. 

Ligia Deca a menționat că subiectele trebuie calibrate „din punct de vedere al programei de evaluare” și „din punct de vedere al perioadei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

cocos de munte foto captura video parcul natural apuseni.jpg

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor, conform Alba24.ro.

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

„Rotitul” cocoșilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos, cu bani din PNRR. Achiziția, lansată în SEAP

Publicat

microbuz electric și stații de reîncărcare la crăciunelu de jos,

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Cetățenii din comuna Crăciunelu de Jos vor beneficia în curând de un mijlocul de transport – microbuz electric, ce urmează să fie utilizat pentru deplasarea pe raza comunei și în afara acesteia. 

Primăria comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare, aferent proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe