Connect with us

EVENIMENT

Cum arată astăzi plaja unde se distra Ceaușescu la Mangalia. O zi pe șezlong pe urmele dictatorului costă 25 de lei

Publicat

cum arată astăzi plaja unde se distra ceaușescu la mangalia.

În perioada comunistă, protipendada și-a construit un loc special de relaxare pe litoralul românesc, la Neptun, unde, pe timpul verii, obișnuiau să vină deseori soții Ceaușescu. Dictatorul și nevasta lui petreceau aici săptămâni întregi la malul Mării Negre, sub supravegherea Securității, care monitoriza întreg complexul de lux situat înspre nordul stațiunii, către perla regimului, Olimp.

Un frappe – 18 lei, o bere – 7 lei

Dar Nicolae și Elena mai frecventau și alt cuibușor de nebunii: vilele de protocol ale armatei de la Mangalia, amplasate pe o colină, chiar lângă valurile Pontului Euxin. E colțul de faleză din apropierea hotelului ”Paradiso” de azi, nucleul balnear din străvechiul Callatis. Ceaușescu venea aici în special pentru întâlniri informale, cu aparatul de partid sau cu oaspeți…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Judecătorul Cristi Danileţ câştigă un nou proces cu CSM

Publicat

cristi danilet.jpg
Arhivă foto

Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat că a câştigat un nou proces cu CSM, în legătură cu excluderea sa din magistratură pentru două postări pe TikTok.

„Procesul cu TikTok. După ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat este recunoscută vechime în muncă”, a scris Danileţ, într-un mesaj pe Facebook.

Avocatul acestuia, Dumitru Dobrev, susţine că Danileţ a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca perioada în care a fost suspendat din funcţie, respectiv din decembrie 2021, să fie considerată vechime în muncă.

„L-am reprezentat ca avocat pe Cristi Danileţ într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câştigat definitiv. Prin aceasta, Cristi Danileţ e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis recursul împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj şi a anulat hotărârea CSM nr.1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcţie începând cu data de 13.12.2021. Ca o consecinţă, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată”, spune avocatul.

Judecătorul Cristi Danileţ câştigă un nou proces cu CSM. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia CSM din decembrie 2021

La sfârşitul anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia CSM din decembrie 2021, prin care judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări pe TikTok.

Ulterior, Danileţ s-a plâns că, timp de un an, a fost lăsat fără serviciu şi fără o sursă de venit, reuşind să se descurce cu banii strânşi de colegii lui judecători.

„Pe data de 13 decembrie 2021 eram sancţionat de CSM la modul cel mai drastic: pentru două filmuleţe ce ţin de viaţă privată postate pe TikTok am fost sancţionat cu excluderea.

Din cele 6 sancţiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră.

Deşi soluţia nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcţie: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alţi judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu şi am fost lăsat fără niciun fel de venituri (deşi am o mamă şi o fiică în întreţinere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, spunea Danileţ, în decembrie 2022.

Deşi a obţinut anularea excluderii, Danileţ anunţa că, deocamdată, nu se poate întoarce în magistratură, deoarece mai are două procese asemănătoare pe rolul instanţelor. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Ion Iliescu scapă de una dintre acuzațiile din dosarul Revoluției din 1989. Astăzi se judecă primul termen la Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicat

ion iliescu scapă de una dintre acuzațiile din dosarul revoluției

La Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), vineri 27 ianuarie, este primul termen din noul Dosar al Revoluției din 1989, cel de-al treilea, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus sunt acuzați de crime împotriva umanității. Aceștia au fost citați alături de alte peste 2.000 de părți vătămate în perioada 22-31 decembrie 1989.

Primul termen din noul Dosar al Revoluției din 1989

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii militari, fostul președinte Ion Iliescu este acuzat că ar fi indus în eroare opinia publică prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate, cu consecința amplificării psihozei generalizate a terorismului, în perioada 22-30 decembrie 1989. Magistrații consideră că faptele acestuia ar fi generat o stare de pericol iminent și grav pentru populația…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic oprit pe DJ 100B, în județul Prahova: Un TIR a rămas blocat pe șosea

Publicat

politia 1.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Traficul este blocat, vineri la amiază pe o șosea din județul Prahova.

Potrivit IPJ Prahova, traficul rutier este blocat pe DJ 100B, între localitățile Bărăitaru și Fulga.

În eveniment este implicat un TIR, care nu mai poate înainta.

Se acţionează pentru eliberarea drumului.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident pe DN 66A, în județul Hunedoara. Două autovehicule, implicate într-o coliziune

Publicat

acc hunedoara dn 66a

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, vineri la amiază pe DN 66A, în județul Hunedoara.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit în urmă cu puțin timp, cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un eveniment rutier care a avut loc pe DN 66A, pe raza localității Aninoasa.

De asemenea, pentru misiune a fost alocată și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean.

accident dn 66a hunedoara

În urma accidentului în care au fost implicate două autovehicule.

Două persoane au fost asistate medical la fața locului, fără a se impune transportul acestora la spital.

Pompierii au asigurat, totodată, măsurile specifice pentru prevenirea unui incendiu, în astfel de situații.

Citește mai departe