Connect with us

ACTUALITATE

Cum începe școala în Bihor? Bani pentru dezinfectanţi, măşti, termometre. Soluții pentru părinții reticenți

Publicat

Sursă foto: arhivă

Preşcolarii şi elevii şcolilor din Bihor se vor întoarce, din 14 septembrie, în clase, au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă comună, prefectul Dumitru Ţiplea, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Virgil Blage, directoarea DSP Bihor, Daniela Rahotă, şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunţat că municipalitatea alocă 330.000 de euro pentru ca şcolile din Oradea să achiziţioneze dezinfectanţi, măşti textile reutilizabile pentru profesori şi toţi elevii, alte 100 de termometre şi cinci nebulizatoare.

Măsura achiziţionării de măşti şi dezinfectanţi ar urma să fie extinsă în tot judeţul, potrivit prefectului Dumitru Ţiplea, achiziţiile de materiale de protecţie urmând să fie obligatorii şi pentru celelalte primării din judeţ. În plus, a spus el, fiecare primărie va trebui să aibă contract cu un medic sau asistent pentru monitorizarea zilnică a copiilor.

„Avem în judeţul Bihor peste 90.000 de copii care urmează să revină la şcoli, am căutat variante pe jumătate de clasă, cu clasa întreagă, cât online, cât în clasă. Am ajuns la concluzia că în judeţul Bihor ar trebui să revenim la şcoală în clasă cu toţi copiii, evident respectând toate normele de protecţie sanitară”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.

El a adăugat că a dispus constituirea unei comisii cu reprezentanţi ai IŞJ, DSP şi ISU Crişana care să verifice toate unităţile de învăţământ şi să ofere consultanţă şcolilor din judeţ.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Virgil Blage, a afirmat că „majoritatea persoanelor implicate în fenomen sunt dornice de a începe şcoala cu participare fizică directă”.

„Avem câteva certitudini. Cea mai importantă este că vom începe şcoala în 14 septembrie şi a doua este că marea majoritate a persoanelor implicate în fenomen sunt dornice de a începe şcoala cu participare fizică directă. Noi, încă din 12 august, avem informaţii că peste 75% din unităţile de învăţământ din Bihor sunt pregătite să reia activitatea fizic în şcoală”, a spus Blage.

În cazul în care unii dintre părinţi vor fi reticenţi, IŞJ Bihor s-a angajat că şcolile vor transmite cursurile şi online.

În următoarea săptămână, toate unităţile de învăţământ din Bihor vor face recensământul elevilor care vor merge la şcoală, respectiv al celor pe care părinţii preferă să-i ţină acasă şi care vor urmări lecţiile pe internet.

Potrivit directoarei DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, din totalul celor 672 de clădiri şcolare, doar un număr de 34 de clădiri nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, numărul acestora fiind în scădere. Ea a precizat că, potrivit noii legislaţii, copiii vor fi obligaţi să prezinte dovadă de vaccinare sau revaccinare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Valeriu Iftime, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

valeriu iftime 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Valeriu Iftime a explicat care au fost motivele pentru care a intra în politică, dar și de ce vrea să devină președinte al C.J. Botoșani și ce ar vrea să schimbe în județ dacă ar avea acces la această funcție alături de echipa sa de la PNL Botoșani . Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe