Connect with us

EVENIMENT

Cum pot fi înființate consorții școlare. Reguli prin care elevii și profesorii pot desfășura activități comune cel puțin trei ani

Publicat

an școlar 2024 2025. Școlile trebuie să înființeze comisie de prevenire

Cum pot fi înființate consorții școlare. Ordinul privind aprobarea meteodologiei a fost publicat în Monitorul Oficial. Este una dintre soluțiile pe care ministrul Educației le-a dat pentru școlile în care activitatea elevilor și profesorilor se desfășoară în mai multe schimburi.

Școlile pot forma consorții școlare împreună cu alte școli din apropiere pe o perioadă de 3-5 ani. Este nevoie de acordul inspectoratelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Alătură-te și tu luptei împotriva cancerului la sân. Marșul Roz, eveniment caritabil organizat de Avon la Alba Iulia (P)

Publicat

alătură te și tu luptei împotriva cancerului la sân. marșul roz,

Alătură-te și tu luptei împotriva cancerului la sân! Vino alături de noi în 19 octombrie, la Marșul Roz, să contribui și tu la conștientizarea faptului că, depistat la timp, CANCERUL LA SÂN ESTE UN DIAGNOSTIC VINDECABIL!

Primele 100 de persoane care vin îmbrăcate cu un tricou/bluză/geacă roz primesc un produs și un balon Avon gratuit!

Toți participanții la eveniment primesc un produs gratuit în urma unei donații…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noul primar al municipiului Aiud, Dragoș Crișan Ionuț, validat de judecătorie. PSD înlocuiește PNL la conducerea orașului

Publicat

noul primar al municipiului aiud, dragoș crișan ionuț, validat de

Noul primar al municipiului Aiud, Dragoș Crișan Ionuț a fost validat de Judecătoria Aiud. Mai exact, instanța de judecată a validat alegerea acestuia în funcția de primar, în urma alegerilor locale din vară. 

Crișan o va înlocui pe Oana Badea, care a avut mai multe mandate la conducerea orașului. Noul primar al Aiudului a câștigat mandatul după ce a candidat din partea PSD.

Acesta a fost la a doua candidatură pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce planuri are Primăria Alba Iulia împreună cu administrația din Sântimbru pentru o comunicare mai bună cu cetățenii

Publicat

ce planuri are primăria alba iulia împreună cu administrația din

Primăria Alba Iulia intenționează să dezvolte, împreună cu administrația locală din Sântimbru, soluții pentru o comunicare mai eficientă cu cetățenii. Este vorba despre depunerea unui proiect pentru optimizarea soluțiilor digitale în cadrul Programului Regiunea Centru.

Este studiată, printre altele, posibilitatea emiterii online a documentelor solicitate de cetățeni.

De asemenea, se urmărește varianta prin care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri Parlamentare 2024: Ultima zi în care românii din Diaspora se mai pot înscrie pentru a vota prin corespondență

Publicat

vot corespondenta diaspora sursa aep
sursa foto: AEP

Alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate mai au la dispoziţie doar câteva ore pentru a se înregistra pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare, termenul final fiind 17 octombrie, ora 24,00.

Potrivit site-ului AEP, de pe 1 aprilie până joi, 17 octombrie, la ora 9,00, s-au înregistrat 6.646 de cetăţeni.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi care deţine un document care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă din străinătate.

Totodată, cetăţenii români din străinătate s-au putut înregistra până la sfârşitul lunii septembrie ca alegători la secţiile de votare.

Astfel, pentru parlamentare, au depus cereri pentru a vota la o secţie 6.067 de alegători.

Pentru alegerile prezidenţiale, înscrierile pentru a vota prin corespondenţă sau la o secţie de votare s-au încheiat. Astfel, potrivit site-ului AEP, de la 1 aprilie până pe 10 octombrie, ultimul termen, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondenţă 6.916 cetăţeni. Pentru a vota la o secţie s-au înscris 6.751 de români din diaspora.

Potrivit Biroului Electoral Central, dacă un alegător român cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate are aprobate atât cererea de a vota prin corespondenţă, cât şi cea privind exprimarea votului la o secţie, acesta va fi înscris doar în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă. „Dacă (…) se constată că acelaşi alegător are aprobate atât cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător prin corespondenţă, cât şi cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectivul alegător va fi înscris doar în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă”, precizează BEC.

Citește mai departe