Connect with us

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Cum să îi faci copilului un dovleac de Halloween, pas cu pas. Ghid pentru artiști începători

Publicat

bostan

V-ați uitat vreodată la dovleci interesanți, sculptați de Halloween și v-ați întrebat cum puteți crea propriul vostru model? Vă roagă copilul să-l ajuțați să își decoreze unul? Este destul de simplu. Tot ce trebuie să faceți este să urmați indicațiile de mai jos.

Pentru că suntem cu toții începători, am ales cea mai simplă variantă, dar, în funcție de imaginația pe care o posedați, rezultatele pot fi spectaculoase. În plus, veți avea ocazia să petreceți un timp de calitate alături de copilul dumneavoastră.

Citește și HALLOWEEN: Fascinanta poveste a celei mai înspăimântătoare sărbători, din ultima noapte a lunii octombrie

Pași pe care trebuie să-i parcurgeți:

1.Cumpărați un dovleac (sau culegeți-l din grădină) suficient de mare să puteți lucra cu el și pe cât posibil nedeteriorat.

bostan

2. Desenați un cerc în jurul codiței din partea superioară, unde doriți să fie capacul. Asigurați-vă că este suficient de mare ca să puteți lucra înăuntru cu un cuțit (să vă încapă și mâna).

bostan

3. Tăiați capacul. Asigurați-vă că faceți acest lucru la un unghi (vârful cuțitului îndreptat spre centrul dovleacului) astfel încât capacul să nu cadă în dovleac. Poate doriți să tăiați o mică crestătură în capac, astfel încât să nu cadă.

bostan

4. Utilizați o lingură pentru a curăța interiorul dovleacului. Răzuiți pereții interiori până când sunt groși de 1 cm. Ar trebui să nu mai rămână nicio urmă de semințe sau ”ațe” de dovleac.

bostan

5. Ștergeți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l la uscat. Veți lucra mai bine dacă este uscat.

bostan

6. Selectați sau desenați un model. Dacă veți alege modele mai detaliate, cu linii subțiri, va fi mai greu de tăiat. Alegeți un model care se potrivește dimensiunii dovleacului.

bostan

7. Utilizați un marker lavabil pentru a desena modelul direct pe dovleac.

bostan

8. Partea mai grea. Începeți cu o ustensilă subțire, cum ar fi o șurubelniță. Faceți mici puncte în dovleac în jurul marginilor formei pe care o veți tăia. Folosiți un cuțit normal, ascuțit, și să-l bateți după liniile care dau forma. Îndepărtați stratu superior al cojii dovleacului. Nu tăiați forma de tot, riscați ca bucata să se rupă acolo unde nu doriți. După ce îndepărtați coaja, va fi mai ușor. În schimb, deplasați încet cuțitul în jurul formei, urmând punctele. Odată ce ați parcurs tot drumul, împingeți forma și neteziți marginile cu cuțitul. Repetați pentru fiecare formă. Decorați-l după inspirație. Puteți refolosi bucăți pe care le-ați scos din dovleac.

bostan

9. Introduceți o lumânare din ceară sau o lumânare acționată de baterii și înlocuiți capacul.

bostan

Sursa: wikihow.com

Sursa foto: wikihow.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe