EVENIMENT
Cum se poate lucra pe șantier și în condiții de timp friguros. RETTER ia măsuri de protecție și încălzește zona betonului proaspăt turnat
Constructorul sibian RETTER Projectmanagement demonstrează că frigul nu trebuie să fie neapărat o piedică în calea atingerii obiectivelor asumate pe șantierul Autostrăzii Moldovei A7.
Pe 8 decembrie, în plină iarnă, sâmbătă seara în jurul orei 19.00, la temperaturi exterioare care puteau scădea sub temperatura critică de execuție, pentru lucrările de preparare, livrare și punere în operă a betoanelor care pot fi executate doar în anumite condiții de temperatură, RETTER a luat măsuri în vederea asigurării regimului termic critic de execuție și regimului termic critic de maturizare în special în cazul lucrărilor de betoane.
Inginerii de la RETTER au explicat ce proceduri tehnice aplică pentru a putea lucra neîntrerupt, chiar și în aceste condiții speciale de temperatură scăzută, astfel încât să își respecte termenele contractuale asumate:
La prepararea betonului
– Acoperirea padocurilor de agregate cu prelate și menținerea agregatelor dezghețate la temperaturi de +5 grade Celsius.
În cazul în care la suprafața stocului agregatele sunt înghețate, acestea se îndepărtează și se folosesc numai agregate dezghețate;
– Betonul se prepară cu agregate dezghețate la temperatura minimă de +5 grade Celsius.
– Apa utilizată la prepararea betoanelor se încălzește cu ajutorul centralei din dotarea stației de Betoane la temperatura de 20 de grade Celsius;
– Ca o măsură de siguranță pentru omogenitatea amestecului agregatele se vor malaxa în prealabil numai cu apă și apoi împreună cu cimentul, durata totală de malaxare prelungindu-se cu 50 pana la 100%.
– Sunt utilizați aditivi acceleratori de priză
– Golirea predozatoarelor stației de betoane pe timpul nopții, dacă temperaturile sunt negative și alimentarea acestora cu agregate dezghețate din padocuri;
La transportul betonului pe obiect, la punerea lui în operă și în perioada de maturizare se iau măsuri de limitare la minimum a pierderilor de căldură prin:
– protejarea benelor prin izolarea lor termică și acoperirea în perioada de așteptare cu folii de polietilenă sau prelate;
– reducerea la minimum a timpului de așteptare în bene între momentul descărcării din mijlocul de transport și cel al ridicării pe obiect;
La punerea în operă a betonului:
– protejarea imediată a elementului de construcție conform soluțiilor prevăzute în cadrul măsurilor de asigurare a regimului termic proiectat.
Temperatura betonului, după punerea în operă, este menținută peste temperatura de îngheț fie prin montarea de corturi dacă elementul turnat permite și încălzirea cu tunuri de căldură fie prin acoperirea cu saltele de rogojini, geotextile, folie PVC.
– Toate betoanele turnate pe timp friguros se compactează prin vibrare mecanică.

Ilie Bolojan, nu-mi vine să cred ce au făcut ăștia cu banii din taxele, impozitele și contribuțiile pe care le-am plătit cu punctualitate nemțească, lună de lună, trimestru de trimestru, an de an. Intuiam, bănuiam și așteptam ceva rău, dar nu mi-am imaginat că poate fi atât de rău.
Am primit sute de Kühlschränke mit Fleisch, cum ar spune Dominic Fritz, de fiecare dată în ultimii 10 ani când am vorbit despre stimulente, burse, indexări, sporuri, ajutoare,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Imagini de la incendiul din zona Strungari. Forțele de intervenție, suplimentate gradual. Prefectul de Alba, la fața locului

Peste 170 de pompieri, voluntari și specialiști forestieri intervin miercuri după amiază pentru localizarea și stingerea incendiului de vegetație uscată și litieră de pădure din zona Strungari (Pianu – Săsciori – Șugag), din județul Alba.
Forțele de intervenție au fost suplimentate gradual, în funcție de nevoile operative, ajungând la un efectiv impresionant de oameni și mijloace tehnice specializate. ISU Alba a transmis imagini de la incendiul din zona Strungari:
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Accizele la combustibili, alcool și țigări vor crește cu 10%, de la 1 august. Schemă de sprijin pentru transportatori

Accizele la combustibil, alcool și țigări vor crește cu 10%, a anunțat miercuri premierul Ilie Bolojan. Măsura va intra în vigoare începând de la 1 august și va influența prețul la pompă.
Bolojan a mai spus că la motorină va funcționa o schemă de restituire parțială pentru companiile de transport.
Măsura face parte din pachetul mai larg de creșteri de taxe și impozite care vizează scăderea deficitului bugetar record produs de guvernul PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
TOATE măsurile care ar putea intra în vigoare de la 1 august. TVA, majorat de la 19 la 21%. Reduceri de sporuri la bugetari

Guvernul Bolojan a trimis Comisiei Europene pachetul măsurilor fiscal-bugetare care ar putea intra în vigoare de la 1 august și care ar avea rolul de a reduce deficitul României, care a trecut de 9%.
Printre măsuri se numără creșterea TVA standard de la 19 la 21%, creșterea cotei reduse de TVA de la
9% la 11% (alimente, medicamente, apă, pesticide etc.), creșterea cotei reduse de TVA de la
5% la 11% (cărți, cultură, energie, lemne de foc), creșterea cotei de TVA de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro