Connect with us

EVENIMENT

Cum se va organiza vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani în România

Publicat

vaccination 2722937 640 590x354 1

Autoritățile sanitare din România adună datele despre centrele care urmează să fie înființate pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Centre vor fi înființate în spitale, în spațiile unde se pot vaccina adolescenții, însă cei mici se vor putea vaccina și la medicii de familie.

A fost devansat termecul la care se așteaptă decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani de la Agenția Europeană pentru Medicamente, anunță Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii noiembrie să avem această autorizare, probabil undeva pe data de 25 noiembrie. Pentru vaccinul de la compania Moderna care, de asemenea, a depus documentația de evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, se așteaptă că autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie”, afirmă medicul.

Potrivit acestuia, sunt deja începute campanii de vaccinare pentru această grupă de vârstă în Statele Unite, în Israel. În Statele Unite în prima săptămână au fost vaccinați peste 900.000 de copii din grupa de vârstă 5 – 11 ani. În ce privește Europa, Austria a decis debutul campaniei de vaccinare pentru această categorie de vârstă înainte de autorizare.

Și în România a început organizarea campaniei de vaccinare: „în acest moment centralizăm solicitările din fiecare județ de înființare a unor cabinete de vaccinare în unitățile sanitare cu paturi sau ambulatorii care au secții sau compartimente de pediatrie. De asemenea, în centrele de vaccinare unde există vaccin de la compania Pfizer pentru vaccinarea persoanelor de peste 12 ani vom organiza un cabinet de vaccinare care va fi destinat pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani tocmai pentru că ne dorim foarte mult să încurajăm vaccinarea întregii familii pentru a crea acea barieră de protecție imună a familiei”.

Informațiile vor fi adunate până la sfârșitul acestei săptămâni, iar autoritățile speră să fie pregătite până la finalul lunii.

De asemenea, adaugă Valeriu Gheorghiță, la cabinetul medicilor de familie va exista posibilitatea de vaccinare pentru cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

În acest moment sunt în lucru procedurile, dar și optimizarea platformei de programare și a registrului electronic național de vaccinare.

„Vom anunța când va fi momentul debutului concret al campaniei de vaccinare. Evident, pe lângă organizarea logistică, este foarte important să avem dozele specifice pentru populația tânără, ținând cont de faptul că vorbim de flacoane diferite, multidoză, cu 10 doze. Vorbeam de o stabilitate la 2 – 8 grade timp de 10 săptămâni în loc de 4 săptămâni cât este la acest moment, iar doza este de circa 10 micrograme, practic o treime”, declară medicul.

Acesta afirmă că în acest moment datele din studiile clinice arată un profil de siguranță foarte bun și o eficacitate de peste 90% în prevenirea bolii simptomatice.

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Amenzi USTURĂTOARE dacă faci GĂLĂGIE în orele de liniște. Ce PEDEAPSĂ s-a mai adăugat

Publicat

bormasina.jpg

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.

Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Publicat

centru de zi pentru copii, la cugir. investiție de peste

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie. 

Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.

Valoarea totală estimată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Publicat

ince1.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.

La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.

Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu

Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Publicat

agenția pentru protecția mediului va fuziona cu agenția pentru arii

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.

Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.

În prezent, Agenţia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe