Connect with us

ACTUALITATE

Cum se vor desfășura antrenamentele de fotbal și cantonamentele, începând din 1 iulie. Măsurile sanitare impuse de Guvern

Publicat

Noi norme pentru desfăşurarea activităţii fotbalistice din ţară au fost stabilite de Guvern. Acestea sunt valabile începând de miercuri, 1 iulie, dată de la care vor fi permise organizarea şi desfăşurarea antrenamentelor şi cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii, anunţă frf.ro.

Conform acestor norme, orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre simptome sau le-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare.

Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi, se mai arată în comunicatul de presă al FRF.

În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se va face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză. Atunci când este posibil, dar cel puţin o dată la 15 minute, mingea şi/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanţe dezinfectante avizate.

De asemenea, materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire.

Echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80°C.

De asemenea, Inspectoratele Şcolare au fost informate că unităţile de învăţământ cu program sportiv suplimentar (cluburile sportive şcolare) şi cele cu program sportiv integrat (liceele şi şcolile gimnaziale cu clase cu program sportiv) îşi pot relua activitatea (antrenamente/participare competiţii) la grupele de avansaţi şi performanţă care sunt angrenate în competiţiile oficiale, de nivel naţional sau internaţional, aflate în calendarul federaţiilor sportive naţionale de specialitate şi care se încadrează în prevederile Ordinului MTS şi MS nr. 601/971/21 mai 2020.

Unităţile de învăţământ cu program sportiv şcolar suplimentar şi/sau integrat care îşi vor relua activitatea vor realiza proceduri proprii prin care se vor pune în aplicare, la nivel de unitate de învăţământ, toate prevederile Ordinului MTS şi MS. Aceleaşi prevederi se vor regăsi şi în protocoalele cu administratorii de baze sportive, în cazul în care activitatea nu se va desfăşura în propriile facilităţi de pregătire.

În urma consultărilor avute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comisia Medicală a FRF a elaborat Protocolul pentru reluarea antrenamentelor, Protocolul pentru reluarea competiţiilor şi Protocolul pentru redeschiderea bazelor sportive şi reluarea antrenamentelor colective pentru copii şi juniori, acesta din urmă fiind cel mai recent demers iniţiat de FRF.

Documentele au stat la baza ordinelor emise de cele două ministere. Ele cuprind măsurile ce trebuie luate de organizatori pentru a minimiza riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Obiectivul principal al celor trei protocoale îl reprezintă asigurarea sănătăţii tuturor persoanelor implicate în evenimentele fotbalistice, antrenamente, cantonamente sau meciuri de fotbal. Toate aceste documente pot fi consultate pe site-ul www.frf.ro, în secţiunea Documente/Statut şi regulamente.
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe