Connect with us

EVENIMENT

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie

Publicat

iarna 2 scaled e1670834510616.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 19 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate pentru data din calendar, astfel că de Crăciun vom avea vreme frumoasă, dar se va răci din 26 decembrie.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 19 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023:

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. BANAT

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în primele două zile din interval, apoi vor crește treptat până la finalul primei săptămâni, când vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal.

Astfel, mediile maximelor se vor situa între 2 și 12 grade, însă ulterior, vor scădea din nou până în jurul a 6 grade. Minimele vor urma același proces, vor crește de la -4 grade până la 4 grade mediat regional și vor coborî în a doua săptămână la 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi redusă până în data de 24 decembrie, apoi acestea își vor face apariția pe areale mici cam în toate zilele ce preced acestei date.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. CRIŞANA

Vremea, normală termic la începutul intervalului, va marca un proces de încălzire până în data de 24 decembrie, însă se va răci din nou după data de 26 decembrie.

În aceste condiții, mediile maximelor vor fi de la 3 până la 10 grade și vor scădea ulterior spre 4 grade.

Regimul termic nocturn va debuta sub mediile caracteristice perioadei, cu valori de -4 grade, după care va avea un parcurs de creștere spre medii de 4 grade în primul weekend și va scădea treptat în a doua săptămână la -2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi relativ ridicată după data de 24 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză vremea va marca un proces de încălzire treptată, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 0 și 8 grade, dar în a doua săptămână se va răci, mediile maximelor coborând spre 3 grade.

Regimul termic nocturn va fi unul scăzut, sub cel caracteristic perioadei și chiar sub limita gerului în depresiuni până în data de 23 decembrie, apoi va avea variații între -4 și 2 grade mediat regional.

Precipitațiile nu vor fi prezente între 19 și 24 decembrie, dar sporadic și pe alocuri își vor putea face apariția în următoarele zile.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână a intervalului, astfel încât temperaturile maxime vor avea medii de la 2 la 10 grade, însă ulterior va intra într-un proces de răcire, cu maxime ce vor tinde spre 2 grade mediat regional.

Nopțile vor fi reci la început, cu valori mediate între -6 și -8 grade, dar din data de 21 decembrie se va încălzi în toată regiunea, condiții în care, în intervalul 22 – 29 decembrie, minimele se vor situa între medii de -2 și 4 grade, însă până la finalul intervalului vor coborî spre -2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi scăzută până în data de 23 decembrie, iar după aceasta, va mai crește ușor și vor fi posibile precipitații pe arii restrânse.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. MOLDOVA

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 3…4 grade, apoi vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu cea mai ridicată medie a maximelor pe 24-25
decembrie, de 10…12 grade, după care, spre finalul intervalului, acestea vor fi în scădere și se vor apropia de cele normale pentru această dată.

Temperaturile minime vor oscila, de la valori apropiate de cele specifice în primele două nopți, cu medii de -6…-4 grade, la valori peste cele
normale, îndeosebi în nopțile de 25-26 decembrie, când mediile minimelor vor fi de 2…4 grade, urmând ca spre sfârșitul intervalului, minimele să scadă ușor și treptat până în jurul normelor specifice perioadei.

După data de 23 decembrie trecător vor fi posibile precipitații slabe, pe spații mici.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. DOBROGEA

La începutul intervalului media maximelor va fi de 2…4 grade, iar a minimelor la -5…-2 grade, valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu 10…12 grade ziua și 4…6 grade noaptea, valori mediate regional, urmând ca spre sfârșitul intervalului să se mai răcească ușor.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. MUNTENIA

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată la începutul intervalului, astfel că în primele două zile media maximelor va fi de 2…6 grade, iar a minimelor de -6…-4 grade.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu 10…13 grade ziua și 2…4 grade noaptea, mediat regional.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. OLTENIA

În primele două zile ale intervalului, vor fi medii ale maximelor de 1…4 grade și ale minimelor de -8…-4 grade.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu 9…14 grade ziua și 0…4 grade noaptea, iar până la sfârșitul intervalului valorile termice vor scădea ușor, urmând a
se situa ca valori medii ale maximelor în jurul a 5 grade, iar minimele în jurul a -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în prima zi din interval și din nou în a doua săptămână a acestuia.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 1 ianuarie. LA MUNTE

Prima zi din interval va fi caracterizată de o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de -6…-2 grade și o medie a minimelor de -10…-7 grade.

Apoi, valorile termice vor caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne în jurul datei de 21 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 7…9 grade.

Cele mai ridicate valori nocturne se vor înregistra în jurul datei de 25 decembrie, când mediile minimelor se vor situa în jurul a 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile termice vor marca o scădere ușoară, mediile maximelor urmând a se situa, în ultimele trei zile ale intervalului, în jurul a -1 grad, iar mediile minimelor în jurul a -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată după data de 23 decembrie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben în Alba și alte județe din țară. Ploi abundente și vânt puternic

Publicat

vremea în alba în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023:

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben de ploi abundente. La munte, rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea valabilă în Alba și alte județe din țară.

Meteorologii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ. La munte, vântul va bate cu putere, vor fi rafale de 90 – 100 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 23 aprilie, începând cu ora…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României. Unde și când vor putea fi observate depuneri de praf

Publicat

un nou val de praf saharian deasupra româniei. unde și

O nouă masă de aer încărcată cu praf saharian traversează România. Meteorologii atenționează asupra perioadelor în care vor putea fi observate depunerile de praf.

În perioada 23 aprilie ora 9-24 aprilie ora 13.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

Aceasta va avansa către sud-estul Europei.

Va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Ziua Planetei Pământ”, sărbătorită de copiii din Sebeș. Atelier de creație, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Publicat

foto: „ziua planetei pământ”, sărbătorită de copiii din sebeș. atelier

„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. Pizza Comasata, lansată de o pizzerie din Cluj-Napoca special pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pizza 8.jpeg

O pizzerie din Cluj-Napoca lansează pizza Comasata, special pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, aceasta având ingrediente care reflectă culorile partidelor din coaliția PSD-PNL.

Cristian Hoza, manager locație al pizzeriei Artizan din Cluj-Napoca, a declarat pentru Cluj24 că noul sortiment de pizza combină două din preferințele clienților.

Pizza, preferata românilor

pizza comasata

”Lansăm pentru clienții noștri pizza Comasata, special pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe