Connect with us

EVENIMENT

Cum va fi vremea de Paști și de Florii. Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până în 16 aprilie

Publicat

vreme

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 3 aprilie – 16 aprilie.

Meteorologii anunță că în prima parte a intervalului, respectiv în prima săptămână va fi mai rece decât normalul perioadei. Se anunță chiar un episod de iarnă, cu ninsori și strat nou de zăpadă la munte.

Apoi, după Florii, vremea se încălzește și vom avea temperaturi potrivite pentru data din calendar, cu valori ce în unele zone din țară trec de 20 de grade Celsius.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni:

Prognoza meteo pe regiuni. Banat

Vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 11…12 grade, spre 3…4 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi, astfel că la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendința valorilor termice va fi de creștere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când se vor putea înregistra valori medii ale maximelor de 16…18 grade. Nopțile vor fi reci în perioada 5 – 8 aprilie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -2…0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori în jurul a 4 grade.

Vor fi precipitații, local însemnate cantitativ în 4 și 5 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar în restul intervalului acestea vor fi pe arii mai restrânse și vor avea caracter temporar.

Prognoza meteo pe regiuni. Crișana

Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori de 11…13 grade. Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, apropiate de normele climatologice, spre o medie regională de 17…18 grade.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, respectiv o medie a acestora ușor negativă în perioada 4 – 8 aprilie, apoi o creștere ușoară până la 3…4 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în jurul datei de 10 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. Transilvania

Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori, în medie de 10…11 grade. Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, în jurul valorii de 15 grade, apropiate de normele climatologice.

Tendința va fi de scădere în ceea ce privește temperaturile minime de la 2…5 grade în primele nopți, până spre -2…0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. Maramureș

Săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la 10 grade în prima zi, spre 4…5 grade în zilele de 4, 5 și 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă.

Va urma o încălzire apreciabilă la finalul săptămânii când se vor atinge maxime în general peste 10…12 grade, iar până spre mijlocul lunii aprilie, chiar dacă vor mai fi mici variații, media temperaturilor maxime va ajunge la 14…16 grade. Nopțile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -1…0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 2…4 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni. Moldova

Vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2…3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit.

Spre mijlocul lunii aprilie sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14…15 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 – 8 aprilie, cu posibile valori ușor negative mai ales în nordul regiunii, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3…4 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare).

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. Dobrogea

Vremea se va răci treptat și în această regiune, astfel că la mijlocul săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Ulterior se va încălzi ușor, astfel încât maximele termice vor atinge o medie zilnică de 12 grade, cu posibile valori de 13…14 grade, spre finalul intervalului, iar minimele nu vor avea variații semnificative și vor fi în jurul a 6 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 4 – 6 aprilie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. Muntenia

Răcirea va fi accentuată și la nivelul acestei regiuni, unde de la o medie a temperaturilor maxime de 16 grade în prima zi, se va ajunge la 6…8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi treptat, astfel încât la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 13 grade.

Pentru a doua săptămână, tendința valorilor termice va fi de creștere, mai ales spre finalul perioadei, când vremea va deveni normală sub aspect termic, cu temperaturi maxime, în general peste 16 grade. Temperaturile minime vor fi de 3…5 grade în primele nopți, vor scădea la 1…2 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 4…5 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. Oltenia

Vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime, va scădea de la 16 grade în prima zi, spre 6…8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendința valorilor termice va fi de creștere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când sunt estimate maxime în medie de 16…18 grade. Temperaturile minime vor fi de 4…5 grade în primele nopți, vor scădea spre 0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului se vor înregistra valori în jurul a 4 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 6 aprilie, local însemnate cantitativ.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

rognoza meteo pe regiuni. La munte

Vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar în timpul nopților vor fi minime, în general de -6…-4 grade. Ulterior se va încălzi ușor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia spre mijlocul lunii aprilie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar ale celor minime spre 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 – 7 aprilie, când vor fi și cantități de apă însemnate (vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă) și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe