Connect with us

EVENIMENT

Cum va fi vremea de Rusalii. Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până în 4 iunie

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni la amiază, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul  22 mai  – 4 iunie 2023.

În prima săptămână a prognozei, vor fi temperaturi în creștere, iar mai apoi vor urma câteva zile mai reci.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, în perioada 22 mai – 4 iunie 2023:

Prognoza meteo pe regiuni. Banat

Valorile termice estimate pentru ultima decadă a lunii mai și primele zile din iunie vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 24…26 de grade și minime de 12…14 grade.

Citește și Vara își intră în drepturi. Prognoza meteo pe patru săptămâni, până la jumătatea lunii iunie

O răcire a vremii este estimată pentru perioada 27 – 29 mai, când media temperaturilor maxime ar putea scădea sub 22 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 10 grade.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate.

Prognoza meteo pe regiuni. Crișana

În perioada 22 – 26 mai sunt estimate temperaturi în medie de 25…26 de grade ziua și 13…16 grade noaptea.

După acest interval este prognozată o răcire de scurtă durată, astfel în jurul datei de 28 mai, media temperaturilor maxime ar putea scădea sub 22 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 10 grade.

Pentru finalul lunii mai și începutul lunii iunie, la nivelul acestei regiuni sunt așteptate maxime de 26 de grade și minime în creștere treptată până spre 13…14 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor în cea mai mare parte a intervalului. Totuși pentru zilele de 23, 24 mai și la finalul lunii (28 – 31) este estimată o diminuare a gradului de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo pe regiuni. Transilvania

În perioada 22 – 25 mai, sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, astfel că vremea va deveni caldă, cu o medie a acestora în jurul a 25 de grade.

Se va răci în jurul datei de 28 mai, când sunt estimate maxime de 20…22 de grade, iar spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori în medie de 24…25 de grade.

Primele nopți din interval vor fi relativ răcoroase în special în estul regiunii, cu valori medii ale minimelor de 5…7 grade, urmând să se înregistreze o creștere treptată până în 27 mai, când sunt estimate 10…12 grade.

La final lunii mai minimele vor fi de 8…9 grade, iar la începutul lunii iunie de 10…12 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 26 – 28 mai și la începutul lunii iunie. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

Prognoza meteo pe regiuni. Maramureș

În perioada 22 – 25 mai sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, astfel că vremea va deveni caldă, cu o medie a acestora de 25…26 de grade.

Ulterior se va răcori, iar pentru 28 mai sunt estimate maxime de 21…22 de grade, apoi spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori, în medie de 25…26 de grade.

Variații termice sunt prognozate și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o medie de 8…9 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (23, 24, 28 și 29 mai) și 11…12 grade în restul perioadei.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 26 și 27 mai și la începutul lunii iunie. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

Prognoza meteo pe regiuni. Moldova

În perioada 22 – 26 mai sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, astfel că vremea va deveni caldă, cu o medie a acestora de 25…26 de grade.

Ulterior se va răcori până la valori de 21…22 de grade în ziua de 28 mai, iar spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori în medie de 26 de grade.

Variații termice sunt prognozate și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o medie de 9…11 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (23, 24, 28 și 29 mai) și 13…14 grade în restul perioadei.

În primele zilei din interval vremea va fi predominant frumoasă, însă începând cu 26 mai probabilitatea pentru averse va crește îndeosebi în timpul după-amiezilor.

Prognoza meteo pe regiuni. Dobrogea

Pe parcursul celor două săptămâni, media maximelor va fi de 22…24 de grade, cu cele mai calde zilei în 24, 25 și 26 mai și la începutul lunii iunie. Temperaturile medii la nivelul regiunii vor fi de 14…15 grade, cu posibile valori mai scăzute în 29 și 30 mai.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână de prognoză, când în timpul după-amiezelor vor fi averse.

În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Prognoza meteo pe regiuni. Muntenia

Vremea va deveni caldă mai ales spre mijlocul primei săptămâni de prognoză, când la nivelul regiunii vor fi maxime în jurul a 28 de grade.

În perioada 27 – 29 mai este prognozată o scădere a temperaturilor maxime până la o medie a acestora de 23…24 de grade, apoi spre finalul lunii și în primele zile calendaristic de vară se va reveni la valori de 26 de grade.

Variații termice sunt prognozate și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o medie de 10…11 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (23, 24, 28 și 29 mai) și 12…14 grade în restul perioadei.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor.

Totuși în zilele de 24, 25 mai este estimată o diminuare a gradului de instabilitate.

Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate.

Prognoza meteo pe regiuni. Oltenia

În prima zi a intervalului, valorile termice diurne se vor situa sub norma climatologică a perioadei, apoi se va încălzi până la o medie regională a acestora în jurul a 26 de grade.

În perioada 27 – 29 mai este prognozată o scădere a temperaturilor maxime până la o medie a acestora de 22…23 de grade, apoi spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori de 26 de grade.

Ușoare variații termice sunt prognozate și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o medie cuprinsă între 10 și 14 grade.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor.

Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate.

Prognoza meteo pe regiuni. La munte

Valorile termice estimate în zona montană pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 14…15 grade și minime de 6…8 grade.

O răcire a vremii este estimată pentru perioada 27 – 29 mai, când media temperaturilor maxime ar putea scădea spre 11…12 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 4 grade.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor.

Totuși în zilele de 24, 25 mai este estimată o restrângere a zonelor în care se va manifesta instabilitatea atmosferică.

Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un copil de șapte ani din Câmpeni, surpriza Campionatelor Nationale de Șah pentru juniori. Stan Vlad a luat aur

Publicat

un copil de șapte ani din câmpeni, surpriza campionatelor nationale

Stan Vlad, un copil de șapte ani din Câmpeni este surpriza Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. La vârsta de doar 7 ani este marea surpriză a Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. Vlad Stan a câștigat titlul național în proba de dezlegări. 

Stan Vlad este un junior din Câmpeni antrenat de Mihnea Costachi și David Cordea, care la doar 7 ani a obtinut medalia de aur la Campionatele Nationale de copii si juniori, proba de dezlegari.

În perioada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Camion RĂSTURNAT în Turda. Transporta sare. Șoferul a fost dus la spital

Publicat

canion rasturnat2.jpg

Camion răsturnat în urma unui accident care a avut loc marți la Turda. Sarea transportată în camion a ajuns pe drum.

Șoferul camionului, care a fost rănit, a fost transportat la spital.

FOTO. Camion RĂSTURNAT în Turda. Transporta sare. Șoferul a fost dus la spital

Accidentul rutier a avut loc pe strada A.I. Cuza din municipiul Turda.

La fața locului au ajuns două autospeciale și un echipaj SAJ din Turda, unde au găsit un autocamion răsturnat pe partea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum se produce săpunul din lapte de capră, la Rimetea. Secretele unui produs cosmetic natural explicate de Zsuzsa Tulit

Publicat

video: cum se produce săpunul din lapte de capră, la

Zsuzsa Tulit face la Rimetea săpun natural. Însă nu orice fel de săpun, ci unul făcut din lapte de capră. Capre care pășunesc plante medicinale. Săpunul pe care în produce, îl scoate la vânzare în magazinul de suveniriuri.

Magazin care este situat la subsolul uneia dintre cele mai vechi pensiuni din Rimetea.

Am stat de vorbă cu Zsuzsa la deschiderea sezonului turistic de la Rimetea, iar aceasta ne-a explicat care este secretul din spatele produsului pe care îl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT s-a CALIFICAT în semifinalele Ligii Naționale de Baschet, după ce învins-o pe Dinamo București

Publicat

u bt.jpg

U-Banca Transilvania a câștigat, marți, meciul trei cu Dinamo București, din playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin

Meciul din sferturile de finală a Ligii, care s-a disputat la București, s-a încheiat cu scorul de 48-97.

U-BT s-a CALIFICAT în semifinalele Ligii Naționale de Baschet, după ce învins-o pe Dinamo București

Clujenii s-au calificat astfel, fără probleme în semifinale și va juca pentru titlu.

La pauză, scorul a fost 22-48.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe