Connect with us

ACTUALITATE

Cum va fi vremea în prima săptămână din noiembrie: Nopți reci, ploi și ceață. Prognoza meteo pentru 02 – 08 noiembrie

Publicat

Prima săptămână din noiembrie vine cu temperaturi care vor caracteriza o vreme mai caldă decât normalul perioadei, asta până spre weekend, când ajungem la valori apropiate de normal.

Cu toate acestea, vor fi zile când valorile minime vor coborî în multe zone spre pragul de îngheț, iar ceața și bruma vor face și ele parte din fenomenele meteo de care vom avea parte.

Luni, 02 noiembrie:

– Minimele nopții pleacă de la valori de –2, –3 grade în zonele montane, –0 spre 2 grade prin depresiunile transilvane, nordul Munteniei, zonele deluroase ale Moldovei. În restul Munteniei, Moldova, Dobrogea (sudul regiunii), minimele vor atinge 2- 4 grade, mult mai cald (7 – 8 grade) urmând să avem prin Banat, Crișana, NV Maramureșului și N Dobrogei.

Maximele zilei pleacă de la valori de 6 – 8 grade în zonele montane (cu 3 – 5 grade pe creste), 10 – 12 grade prin Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana. În Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem cele mai ridicate valori ale zilei, 13 – 15 grade.

Ploi slabe sunt așteptate prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și zonele montane.

Marți, 03 noiembrie:

– Noaptea aduce minime de la 6 spre 8, 9 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Banatului și Crișanei, unde urcăm la valori de 10 – 12 grade, iar în zonele montane vorbim de valori de la 3 spre 5, 6 grade.

În Banat, Crișana, SV Olteniei maximele ating chiar valori de 16 – 18 grade, în timp ce în restul țării rămânem cu 10 – 12, 13 grade, valori mai scăzute urmând să avem în zonele montane și prin nordul, estul Moldovei (7 – 9 grade). În sudul extrem al Munteniei și Olteniei vorbim de temperaturi diurne de 14 – 15 grade.

Despre precipitații vorbim în bună parte din țară, cu excepția Banatului și Crișanei. Cantități de 10 – 15 l/mp se pot atinge prin Moldova și zonele montane.

Miercuri, 04 noiembrie:

– Noaptea aduce minime cuprinse între 8 – 10, 11 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane, estul extrem al Moldovei, nordul Olteniei, unde nu trecem de 4 – 6 grade.

Valorile maxime urcă spre 16 – 17 grade prin Banat, Crișana, respectiv 14 – 15 grade prin Maramureș, Transilvania, Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea. În Moldova, estul Olteniei și al Munteniei vorbim de temperaturi diurne care ajung la 12- 13 grade, cu 8 – 10 grade în zonele montane (7 – 8 grade pe creste).

Ploi slabe avem prin zonele montane, prin Muntenia, estul Dobrogei, vestul extrem al Banatului.

Joi, 05 noiembrie:

– Minimele rămân ridicate prin Banat, Crișana, Maramureș, SV Olteniei, unde ajungem la 11 – 12 grade, în timp ce prin Transilvania, Dobrogea, NV Munteniei vorbim de minime de 8 – 9 grade. Cele mai scăzute valori nocturne le vom avea prin Moldova, estul Munteniei, cu ale lor 4 – 6 grade, iar în zonele montane vorbim de valori de la 1 – 3 grade.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în cea mai mare parte a țării, între 13 – 15 grade, cu valori de 9 – 10 grade prin nordul Moldovei, al Transilvaniei, Maramureș, iar prin Crișana se vor atinge 11 –1 2 grade. Maximele din zonele montane nu trec de 6 – 7 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Precipitațiile sunt prezente mai ales prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și nordul Moldovei, zone unde se pot acumula de la 5 spre 10 l/mp.

Vineri, 06 noiembrie:

– Minimele ajung la valori de 9 – 11 grade prin Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, în timp ce în restul zonelor nu trec de 2 – 4, 5 grade, cu valori de 1 –3 grade în zonele montane și chiar de –2, –3 grade prin zona nordică a Orientalilor.

Maximele nu mai trec de 12 – 13 grade decât prin Oltenia, estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea, în restul țării vorbim de valori de la 9 spre 11 grade, cu 6 – 7 grade în zonele montane, respectiv 3 – 4 grade pe creste.

Precipitații slabe sunt posibile prin sudul Transilvaniei, Oltenia, nordul Munteniei, Meridionali.

Sâmbătă, 07 noiembrie:

– Maximele se vor situa la valori de 10 – 12 grade, ușor mai crescute, spre 14 – 15 grade prin Oltenia, SV Munteniei, în timp ce în zonele montane vorbim de valori de 6 – 8 grade.

Precipitațiile lipsesc din peisajul zilei.

Duminică, 08 noiembrie:

– Nicio schimbare în ceea ce privește registrul termic, vorbim de valori tot de la 10 spre 12, 13 grade, cu 6 – 8 grade în zonele montane.

Încheiem weekendul și săptămâna tot fără precipitații.

Vorbim de o săptămână deficitară din punct de vedere al precipitațiilor, cantitățile acumulate din ploile slabe care vor veni nu vor trece de un 5 – 10 l/mp și asta doar pe arii restrânse din Moldova.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe