Connect with us

ACTUALITATE

Cum va fi vremea în săptămâna 09–15 noiembrie: Se răcește și mai tare, iar în week-end vin ninsori în Moldova

Publicat

Urmează o săptămână în care valorile termice se vor păstra în valori normale pentru data din calendar, în prima parte a săptămânii, iar mai apoi vorbim de temperaturi chiar sub normalul climatologic. Din păcate, vorbim și de un deficit important de precipitații, în cea mai mare parte a țării.

Avem parte de multă ceață, iar spre finalul săptămânii avem parte de lapoviță și ninsori nu doar în zonele montane, ci și prin nordul și centrul Moldovei.

Luni, 09 noiembrie:

– Noaptea de duminică spre luni vine cu temperaturi minime, care prin zonele montane, Muntenia, Transilvania și Maramureș nu vor mai trece de 1 – 2 grade, iar pe crestele montane vorbim de valori negative, spre –2 grade. În restul țării minimele se opresc la 4 – 6 grade.

În ceea ce privește temperaturile maxime ne confruntăm cu fenomenul de inversiune termică, care va face ca în zonele deluroase din Muntenia și Oltenia, prin sudul Moldovei, sudul Transilvaniei, estul Banatului și prin Dobrogea să avem maxime de 13 – 14 grade, în timp ce în zonele joase din restul țării să nu depășim 9 – 11, 12 grade.

Precipitațiile vor lipsi in peisaj.

Marți, 10 noiembrie:

– Noaptea vine cu temperaturi în creștere în bună parte din țară, vorbim de valori de la 7 spre 9, 10 grade. Minime modeste rămân prin Transilvania, Maramureș (3 – 4 grade), în timp ce prin zonele montane se ating –2, –3 grade.

Maximele de la 9 la 11, 12 grade vor caracteriza temperaturi normale pentru data din calendar în bună parte din țară, ușor mai ridicate prin Transilvania și sub medie prin Banat și Crișana.

Ploi slabe sunt posibile prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Banat, Crișana și zonele montane (ploi care nu vor cumula mai mult de 1 – 2 l/mp).

Miercuri, 11 noiembrie:

– Minimele pleacă de la valori de –0 spre –3 grade prin zonele montane, 3 – 5, 6 grade prin Transilvania, Moldova, Maramureș, respectiv 6 – 8, 9 grade prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Maximele diurne vor fi în limitele normalului perioadei, ușor mai ridicate prin Transilvania, Maramureș, estul Banatului și Crișanei, respectiv sub norma climatologică mai ales prin orientali. Vorbim de valori de la 3 – 5 grade prin zonele montane, 8 – 10 grade prin nordul Olteniei, al Munteniei, Moldova, Crișana, Maramureș, bună parte din Transilvania. În restul zonelor țării se pot atinge și 11 – 13 grade.

Condiții de ploi slabe avem prin zonele montane, Oltenia, Crișana și SE Dobrogei.

Joi, 12 noiembrie:

– Nu avem schimbări majore în ceea ce privește distribuția temperaturilor minime, tot de valori de la –3 spre –0 grade vorbim prin zonele montane, 1 – 3 grade prin nordul Moldovei, sudul Transilvaniei, 4 – 6 grade prin nordul Transilvaniei, Maramureș, dealurile Olteniei, Munteniei și centrul Moldovei. În restul țării se ating 8 – 10, izolat chiar 11 grade (prin Dobrogea).

În Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem maxime de 11 – 13 grade, iar în restul țării ne oprim la 8 – 10 grade, cu 3 – 5 grade în zonele montane (1 – 2 grade pe creste).

Condiții de ploi slabe prin zonele montane, Dobrogea, Banat, Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei.

Vineri, 13 noiembrie:

– Minimele nu mai trec de 4 –6 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția sudul extrem al Olteniei, estul Munteniei, Dobrogea (unde se pot atinge și 8 – 9 grade), iar prin vestul extrem al Banatului vorbim de valori minime de 1 – 2 grade. În zonele montane vorbim de minime de la 1 grad spre –2, –3 grade.

Maximele se duc spre valori de 11 – 13 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Moldovei și a zonelor montane, unde ne oprima la 5 – 7 grade, cu 2 – 3 grade pe creste.

Ploi slabe sunt posibile prin Moldova și Dobrogea.

Sâmbătă, 14 noiembrie:

– Nu avem schimbări importante nici la nivelul minimelor, nici la cel al maximelor. Rămânem cu cele mai ridicate valori tot prin Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea (10 – 12 grade), în timp ce prin restul țării vorbim de maxime de 7 – 8 grade. prin nordul Moldovei, zonele montane ne oprim la maxime de 1 – 3 grade.

Apr și precipitațiile în peisaj, în cantități un pic mai mari, prin Transilvania, Maramureș, Moldova, Crișana, estul Munteniei și Dobrogea. Prin nordul Moldovei și prin sudul Dobrogei vorbim de cantități și de 10 – 15 l/mp.

Duminică, 15 noiembrie:

– Prin nordul și centrul Moldovei se răcește, astfel că maximele zilei nu mai trec de 2 –4 grade, în timp ce prin zonele montane vorbim de valori de la –0 spre –2 grade. Cel mai cald va fi prin Crișana, Banat, Oltenia, unde ajungem la maxime de 11 – 13 grade, pentru ca în restul țării să ne oprim la valori de 7 – 9 grade.

Despre precipitații vorbim prin Moldova, Dobrogea (aici se pot acumula și 15 – 20 l/mp) dar și prin zonele montane.

Vorbim de o săptămână cu deficit major de precipitații, singurele zone unde se vor acumula cantități mai importante fiind Moldova (10 l/mp) și Dobrogea (15 – 20 l/mp).

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe