Connect with us

EVENIMENT

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat

Vremea prognozată pentru următoarele două săptămâni – 27 septembrie – 10 octombrie – va fi, în general, răcoroasă, cu şanse de apariţie a precipitaţiilor în intervalul 27 și 30 septembrie, conform prognozei ANM.

BANAT

Vremea se va răci până pe 30 septembrie și se va menține rece până spre 3 octombrie, apoi se va încălzi ușor, regimul termic devenind apropiat de cel normal în jurul datei de 5 octombrie, după care, ușor și treptat, va marca o nouă scădere. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori medii de 27 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, vor scădea spre 19 grade între 30 septembrie și 2 octombrie, vor atinge 22…23 de grade în intrevalul 4 – 6 octombrie, iar pe 10 octombire vor fi de aproximativ 20 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, cu cele mai ridicate valori medii în primele nopți, când se vor înregistra minime în jurul a 14 grade și cele mai scăzute pe 3 și 10 octombrie, când valorile nocturne vor fi de 8 grade. Va ploua pe 27 și 28 septembrie, iar în restul intervalului de prognoză ploi slabe se vor
semnala cu totul izolat.

CRIŞANA

Temperaturile diurne vor fi în scădere, de la o valoare medie regională de 25 de grade în prima zi, spre 18 grade în jurul datei de 30 septembrie, când vremea va deveni răcoroasă. Ulterior, regimul termic va marca o creștere, iar pe 5 – 6 octombrie se vor atinge valori medii de 22 de grade. În ultimele zile de prognoză tendința vremii va fi de ușoară răcorire, astfel încât pe 10 octombrie media maximelor termice va fi de aproximativ 18 grade. Minimele nocturne vor fi, de asemenea, în scădere, de la 12…14 grade la începutul intervalului, spre 7 grade pe 4 octombrie, apoi se vor situa, în medie, între 8 și 10 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va fi mai ridicată între 27 și 30 septembrie.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o tendință de răcire a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor scădea de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în intervalul 29 septembrie – 2 octombrie, când vremea va fi răcoroasă. Apoi se va încălzi și pe 6 octombrie media maximelor va fi de 20 de grade, iar ulterior va marca o scădere ușoară, spre 18 grade pe 10 octombrie. Minimele nocturne vor avea o evoluție similară, fiind în scădere de la 12 grade la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, spre 4 grade pe 3 și 4 octombrie, apoi vor crește din nou și, în intervalul 6 – 10 octombrie se vor menține în jurul valorii de 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 27 și 28 septembrie și, din nou, în jurul datei de 7 octombrie.

MARAMUREŞ

Vremea va intra într-un proces de răcire, care va determina scăderea temperaturilor diurne de la valori de 24…25 de grade la începutul primei săptămâni de prognoză, spre 17…18 grade între 29 septembrie și 3 octombrie. Va urma o ușoară încălzire, care va conduce la un regim termic normal, concretizat prin valori medii de aproximativ 21 de grade, ce vor fi atinse pe 5 și 6 octombrie. În ultimele zile, va fi posibilă o ușoară răcorire. Temperaturile nocturne cele mai ridicate se vor consemna la începutul intervalului de prognoză și vor fi de 12 grade, iar cele mai scăzute vor fi de 5…6 grade, înregistrate în jurul datei de 3 octombrie. Va ploua pe 27 și 28 septembrie, iar apoi probabilitatea pentru pentru ploi slabe, pe arii restrânse va fi mai ridicată pe 29 septembrie și 7 octombrie.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va scădea de la 19 grade pe 27 septembrie, până la 15 grade în intervalul 28 septembrie – 2 octombrie, apoi va crește din nou spre 18…19 grade, între 6 și 10 octombrie. Media minimelor termice va coborî de la 11 grade în prima dimineață, până spre 5 grade în dimineața zilei de 3 octombrie. Ulterior va crește, astfel încât în intervalul 6 – 10 octombrie se va situa în jurul unei valori medii regionale de aproximativ 8 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă.

DOBROGEA

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât valorile medii ale temperaturilor maxime vor scădea de la 21 de grade în prima zi, până în jurul a 16 grade în intervalul 30 septembrie – 3 octombrie. Va urma o ușoară încălzire, iar între 5 și 10 octombrie media maximelor termice se va situa în jurul a 18 grade. Regimul termic nocturn va marca, de asemenea, o scădere în decursul primei săptămâni de prognoză, când temperaturile vor avea medii în scădere de la 14 grade la început, spre 9 grade în intervalul 1 – 3 octombrie, apoi vor fi în ușoară creștere și, între 5 și 10 octombrie, se vor menține în jurul a 10 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va fi mai mare pe 29 și 30 septembrie.

MUNTENIA

Vremea se va răci accentuat la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, iar maximele termice vor scădea de la o medie de 25 de grade în prima zi, spre 16…18 grade în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, după care va urma o ușoară încălzire și, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, temperaturile maxime vor fi curpinse, în medie, între 19 și
21 de grade. Minimele termice vor avea o evoluție similară, cele mai mici valori medii se vor atinge în diminețile zilelor de 3 și 4 octombrie, când vor fi de aproximativ 7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 28 septembrie, când se vor situa în jurul valorii de 13 grade. Probabilitatea pentru ploi la nivel local va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie.

OLTENIA

Media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată la început, astfel încât în prima zi se vor înregistra 26 de grade, iar pe 29 septembrie doar 16 grade, valoare în jurul căreia se va menține media temperaturilor maxime până pe 3 octombrie. Ulterior, vremea se va încălzi ușor și, până la finalul celei de a doua săptămâni, temperaturile diurne vor fi cuprinse între 19 și 21 de grade. Media minimelor termice va scădea de la 13…14 grade în primele dimineți, până la 7 grade în datele de 3 și 4 octombrie, apoi va crește, iar între 6 și 10 octombrie va fi de aproximativ 9 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată la începutul intervalului, în zilele de 27 și 28 octombrie.

La munte

Vremea se va răci în primele trei zile ale intervalului de prognoză, când maximele vor scădea de la 17 grade până la 8 grade, iar minimele de la 7 grade până la 1…2 grade. Aceste valori vor caracteriza un regim termic relativ constant în intervalul 29 septembrie – 3 octombrie, apoi vremea se va încălzi ușor și, între 5 și 10 octombrie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 10…13 grade, iar cele minime de 3…5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată între 27 și 29 septembrie și, posibil, în jurul datei de 7 octombrie. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul I în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Publicat

upu spital copii.jpg

Eleva de 17 ani care a căzut de la etajul I al Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca este conștientă, dar a suferit multiple traumatisme.

Aceasta a ajuns la UPU Copii conștientă și stabilă hemodinamic și respirator.

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, eleva a fost supusă la investigații medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident la Alba Iulia. Copil care trecea strada pe bicicletă, acroșat de o mașină de școală de șoferi

Publicat

video: accident la alba iulia. copil care trecea strada pe

Un accident petrecut la Alba Iulia a fost surprins în imagini de participanți la trafic. Evenimentul rutier s-a petrecut în zona intersecției dintre bd. 1 Decembrie 1918 și strada Vasile Goldiș.

În imagini se observă cum un copil aflat pe bicicletă intră cu viteză pe trecerea de pietoni, în fața unei mașini.

Autoturismul de școala de șoferi oprește brusc însă copilul este acroșat și cade de pe bicicletă.

Se ridică însă și continuă să traverseze strada, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi drepturi pentru pacienți. Care sunt tratamentele de care vor beneficia persoanele asigurate. Lege la Senat

Publicat

noi drepturi pentru pacienți. care sunt tratamentele de care vor

Noi drepturi pentru pacienți. Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care „terapia durerii” este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite ca:

ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele (copii sau adulţi) cu dureri acute sau cronice. Obiectivul este îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mare târg de carte din Transilvania, Gaudeamus, își deschide porțile la Cluj-Napoca

Publicat

gaudeamus scaled e1713759245958.jpg

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții de aproape două decenii, pentru ediția cu numărul 23.

Târgul de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca se va desfăşura în perioada 24 – 28 aprilie în Piața Unirii, evenimentul fiind organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Târgul va fi deschis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe