Connect with us

EVENIMENT

Cum va fi vremea în următoarele zile. Prognoză meteo pe două săptămâni

Publicat

Vremea se răcește în următoarele zile și ajungem la temperaturi de minus 4 – 8 grade. Apoi temperaturile vor urca, însă săptămâna viitoare va fi dominată de varianții. Precipitații se așteaptă în perioada 25 – 27 ianuarie și 31 ianuarie – 3 februarie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o prognoză pentru intervalul 25 ianuarie – 7 februarie.

BANAT

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8…10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

CRIŞANA

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1…2 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 6…8 grade, iar cea a minimelor până în jurul a 0 grade. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și una a minimelor între -4 și -2 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8…-6 grade. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 2 și 4 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -5…-4 grade. Temporar și cu caracter local se vor semnala precipitații slabe, pe tot parcursul intervalului.

MARAMUREŞ

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 4…6 grade, iar cea a minimelor până spre -2…-1 grad. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și cea a minimelor de -4…-3 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în 25 ianuarie și în perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, la sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge
în medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 1 și 3 grade, iar cea a minimelor se va situa între -5 și -3 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe îndeosebi în perioada 25 – 27 ianuarie
și în intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spații mai mici și cu caracter trecător și în restul intervalului.

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în prima zi cu maxime medii de 10…11 grade, apoi se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor tinde spre o medie în jurul a 2 grade (în 27 și 28 ianuarie), în timp ce media valorilor termice nocturne va coborî -4…-2 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie, regimul termic va fi în creștere, astfel maximele vor ajunge în medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2…4 grade. Apoi, va urma o nouă tendință de scădere treptată a temperaturilor, cele diurne urmând a se situa la medii de 4…5 grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 0 grade.
În perioada 25 – 27 ianuarie se vor semnala precipitații pe arii extinse și local moderate și însemnate cantitativ, iar în restul intervalului, doar trecător și pe spații mai mici vor mai fi precipitații slabe.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în
medie la 8…9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0…2 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 4…6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade. Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în jurul datei de 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

OLTENIA

Vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 7…8 grade, iar cea a minimelor până spre -2…0 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 5…6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade. Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului vremea se va răci semnificativ, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12…-10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va
ajunge până la 0…2 grade, iar cea a minimelor până spre -5…-4 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2…-1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Sursă: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Carnea de pui, de calitate în România: autoritățile au găsit o singură probă neconformă din peste 2.500 de mostre analizate

Publicat

carnea de pui, de calitate în românia: autoritățile au găsit

Carnea de pui, de calitate în România: autoritățile au găsit o singură probă neconformă (cu reziduuri de antibiotice) din peste 2.700 de mostre analizate în cadrul Programului european de control.

Autoritățile românești au prelevat, în 2022, un număr total de 2.721 de probe din sectorul avicol, a cărui producție a însumat 522.205 tone de carne de pasăre.

Rezultă 1,04 probe la fiecare 200 de tone carne de pui, producție românească, scrie G4Food.ro.

Datele analizate de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un copil de șapte ani din Câmpeni, surpriza Campionatelor Nationale de Șah pentru juniori. Stan Vlad a luat aur

Publicat

un copil de șapte ani din câmpeni, surpriza campionatelor nationale

Stan Vlad, un copil de șapte ani din Câmpeni este surpriza Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. La vârsta de doar 7 ani este marea surpriză a Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. Vlad Stan a câștigat titlul național în proba de dezlegări. 

Stan Vlad este un junior din Câmpeni antrenat de Mihnea Costachi și David Cordea, care la doar 7 ani a obtinut medalia de aur la Campionatele Nationale de copii si juniori, proba de dezlegari.

În perioada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Camion RĂSTURNAT în Turda. Transporta sare. Șoferul a fost dus la spital

Publicat

canion rasturnat2.jpg

Camion răsturnat în urma unui accident care a avut loc marți la Turda. Sarea transportată în camion a ajuns pe drum.

Șoferul camionului, care a fost rănit, a fost transportat la spital.

FOTO. Camion RĂSTURNAT în Turda. Transporta sare. Șoferul a fost dus la spital

Accidentul rutier a avut loc pe strada A.I. Cuza din municipiul Turda.

La fața locului au ajuns două autospeciale și un echipaj SAJ din Turda, unde au găsit un autocamion răsturnat pe partea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum se produce săpunul din lapte de capră, la Rimetea. Secretele unui produs cosmetic natural explicate de Zsuzsa Tulit

Publicat

video: cum se produce săpunul din lapte de capră, la

Zsuzsa Tulit face la Rimetea săpun natural. Însă nu orice fel de săpun, ci unul făcut din lapte de capră. Capre care pășunesc plante medicinale. Săpunul pe care în produce, îl scoate la vânzare în magazinul de suveniriuri.

Magazin care este situat la subsolul uneia dintre cele mai vechi pensiuni din Rimetea.

Am stat de vorbă cu Zsuzsa la deschiderea sezonului turistic de la Rimetea, iar aceasta ne-a explicat care este secretul din spatele produsului pe care îl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe