EVENIMENT
Se încălzește treptat, până la temperaturi de primăvară. Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 februarie
Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni, 13 februarie, prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi de la o zi la alta, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor crește treptat până la valori de peste 10-12 grade Celsius, mai potrivite pentru primăvară. Ceva precipitații sunt prognozate în jurul datei de 20 februarie.
Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni în perioada 13 februarie – 26 februarie 2023
În Banat, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6 grade (valoare normală pentru această perioadă), până spre 10…11 grade.
În prima jumătatea a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -5 și 2 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni).
A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului. Media valorilor diurne va ajunge la 8 grade și a celor nocturne la -3…-2 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 0…1 grad.
Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.
În Crișana, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere pe aproape tot parcursul intervalului. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (5 grade), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 8…9 grade.
Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6…7 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 9…10 grade.
Minimele termice vor avea variații și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.
În Transilvania, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 2…3 grade (valori apropiate de normele perioadei), până spre 7…8 grade.
A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4 grade.
După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 8…9 grade.
Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână.
Acestea vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -7 și 1 grad, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.
În Maramureș, valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 21 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (2…4 grade), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 7…8 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 5…6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 8…9 grade. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.
În Moldova, valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 22 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii și vor fi de 4…5 grade, iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 9…10 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 10 grade. Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioadele 14-15 februarie și 18-20 februarie.
Vor fi precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și burniță), pe arii restrânse, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea va fi în creștere din nou în intervalul 18-21 februarie și după 24 februarie.
În Dobrogea, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 4…6 grade (valori normale pentru această perioadă), până spre 11…12 grade. În prima jumătate a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -3 și 3 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului. Media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade și a celor nocturne la 0 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor de 2 grade.
Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului.
În Muntenia, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6…7 grade (valori în general apropiate de norme), până spre 12…13 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, dar după data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11…12 grade. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioada 19-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.
În Oltenia, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 7…8 grade, până spre 13…14 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni va fi o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 9 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 12 grade. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână. Acestea vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitații îndeosebi sub formă de ploaie va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.
La munte, variațiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului, dar tendința va fi de creștere ușoară în prima săptămână și după data de 21 februarie. Media temperaturilor maxime va oscila între -3 și 2 grade (cu cele mai ridicate valori între 16 și 19 februarie și după data de 22 februarie), iar a celor minime între -8 și -4 grade (cu cele mai ridicate valori între 18 și 20 februarie și după data de 23 februarie).
Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie, au precizat meteorologii.
EVENIMENT
WhatsApp introduce o funcție de transcriere a mesajelor vocale. Comunicarea în mediile zgomotoase devine mai ușoară
WhatsApp lansează o funcție de transcriere a mesajelor vocale, disponibilă global, care ușurează comunicarea în medii zgomotoase, scrie TechCrunch. Meta, compania care deține WhatsApp, a spus că această funcție este utilă în medii zgomotoase sau când utilizatorii se află în mișcare.
Transcrierile sunt generate direct pe dispozitivul utilizatorului, asigurând astfel confidențialitatea. Funcția poate fi activată…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Circulația rutieră pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHISĂ. Limită de viteză pentru șoferi
CNAIR a anunțat vineri redeschiderea traficului rutier pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița, începând cu ora 13:45. Reamintim faptul că măsura închiderii circulației a fost luată în cursul dimineții, având în vedere avertizarea Cod Roșu de vânt puternic.
„Redeschidem traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița începând cu ora 13:45!
Având în vedere ameliorarea situației meteorologice din zonă și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Diana Șoșoacă (S.O.S. România): Alegerile prezidențiale, lovite de nulitate absolută. Au loc într-o stare de ilegalitate
Președintele Partidului S.O.S România, eurodeputatul Diana Iovanovici Șoșoacă, susține că alegerile prezidențiale care vor avea pe 24 noiembrie și 8 decembrie sunt lovite de nulitate absolută și vor avea loc într-o stare de ilegalitate.
Diana Șoșoacă a făcut această afirmație în cadrul podcastului Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de Vasile Măgrădean, unde a explicat că a constestat decizia CCR prin care i s-a interzis candidatura la Președinția…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: România va intra în spațiul Schengen terestru, din 1 ianuarie 2025. Anunțul lui Ciolacu de la Budapesta
România și Bulgaria vor intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025. Miniștrii celor două țări au ajuns vineri la un acord informal cu omologul austriac, în discuții care au avut loc la Budapesta. Decizia oficială a Consiliului UE urmează să fie anunțată în luna decembrie.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri că după 13 ani, România va reuși o aderare completă la Schengen la 1 ianuarie 2025….
Citește mai mult pe Alba24.ro