Connect with us

EVENIMENT

Cum va fi vremea până la mijlocul lunii iunie. Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni

Publicat

soare furtuna.jpg
Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni la amiază, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul  5 iunie – 18 iunie 2023. După câteva zile cu temperaturi ridicate, vremea se va răci în fiecare regiune a țării. Sunt așteptate și ploi.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, în perioada 5 iunie – 18 iunie 2023:

Prognoza meteo pe regiuni. BANAT

Temperaturile maxime vor coborî în primele trei zile din interval, de la medii de 26 de grade până la 22 de grade, apoi vor reveni treptat și ușor la aceleași valori spre finalul primei săptâmâni.

În săptămâna a doua de prognoză nu vor mai varia semnificativ, mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade. Regimul termic nocturn se va menține relativ constant, în jurul a 13 grade mediat regional.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor, iar în 6, 7 iunie și din nou între 12 și 14 iunie pot fi mai frecvente și pe arii mai extinse.

Prognoza meteo pe regiuni. CRIŞANA

Vremea va fi caldă în prima zi din interval, cu maxime medii de 28 de grade, dar se va răci treptat până în 7 iunie, la valori de 23 de grade.

După acest pasaj de scurtă durată, regimul termic diurn nu va mai avea variații semnificative și se va menține în jurul a 26 de grade mediat
regional.

Temperaturile minime vor oscila foarte ușor pe tot parcursul celor două săptămâni, astfel că media acestora va fi de 12…14 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor și al serilor și se vor semnala pe suprafețe mai mari în 6 și 7 iunie, precum și pe 12 și 13 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. TRANSILVANIA

Vremea va fi în general frumoasă în prima săptămână, iar în cea mai mare parte a intervalului va avea un regim termic fără variații semnificative de la o zi la cealaltă și pentru multe perioade se va situa ușor peste normele caracteristice regiunii.

Mediile maximelor se vor situa în jurul a 25 de grade, iar ale minimelor între 10 și 12 grade.

Doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice după-amiaza, iar din 12 iunie va crește probabilitatea ca acestea să se extindă.

Prognoza meteo pe regiuni. MARAMUREŞ

Temperaturile maxime vor varia între medii de 24 și 27 de grade, cu valorile cele mai scăzute în 6 și 7 iunie și cele mai ridicate în 10 și 11 iunie.

Regimul termic nocturn va fi relativ constant, mediat regional cu minime în jurul a 13 grade până în data de 14 iunie, când vor
coborî la 11 grade, apoi vor mai crește ușor.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în 6, 7 iunie și din nou după 12 iunie.

Acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza.

Prognoza meteo pe regiuni. MOLDOVA

Dacă în prima zi vremea va fi normală termic în jumătatea nordică și ușor mai caldă în rest, valorile de temperatură vor crește treptat până în data de 11 iunie, astfel încât se vor situa peste normele caracteristice în toată regiunea, astfel că mediile maximelor vor fi între 24 și 26
grade.

După această dată vor mai scădea la 24 de grade mediat regional în 13 iunie și până la finalul intervalului de prognoză vor atinge din nou 28 de grade.

Minimele vor avea variații între medii de 12 și 14 grade, cu cele mai scăzute valori în 6, 7, 14 și 15 iunie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare după 12 iunie, însă acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza și seara.

Prognoza meteo pe regiuni. DOBROGEA

În prima săptămână de prognoză vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi treptat, astfel că mediile maximelor vor fi de la 22 la 26 de grade, iar ale minimelor de la 12 la 16 grade.

După acest interval se va răci ușor până în data de 13 iunie, spre maxime medii de 24 de grade și minime de 14 grade și ulterior se va reveni la cele mai mari valori.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în partea a doua a intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni. MUNTENIA

Vremea va fi frumoasă și în general normală termic în primele zile de prognoză, iar până în data de 11 iunie se va încălzi treptat, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 25 și 28 de grade.

În a doua săptămână media maximelor va fi în jurul a 28 de grade, puțin mai scăzută în 13 și 14 iunie.

Regimul termic nocturn va avea variații între 10 și 14 grade mediat regional, cu valorile cele mai scăzute în zilele de 6,7,8, 14 și 15 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. OLTENIA

Vremea nu va avea variații semnificative sub aspect termic, se va încălzi ușor, dar valorile termice se vor situa în general în jurul normelor caracteristice perioadei.

În aceste condiții, mediile maximelor se vor încadra între 24 și 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în 7,8 și 13 iunie și cele mai ridicate în 11, 17 și 18 iunie.

Temperaturile minime vor fi de 12…14 grade mediat regional.

Vor fi averse după-amiaza pe arii restrânse în 5 și 6 iunie, iar probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente, va crește după data de 12 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. LA MUNTE

Vremea nu va suferi schimbări semnificative din punct de vedere termic pe tot intervalul de prognoză.

Temperaturile maxime vor avea valori medii de 14…16 grade, iar cele minime vor fi între 6 și 9 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 6,7,8 și 14 iunie.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza și seara și pe arii mai extinse din 12 iunie.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Echipamente IT și electronice în valoare de aproape 230.000 de lei, pentru dotarea Bibliotecii municipale Blaj. Licitație, în SEAP

Publicat

echipamente it și electronice în valoare de aproape 230.000 de

Primăria Blaj cumpără echipamente IT și electronice în valoare de aproape 230.000 de lei pentru dotarea Bibliotecii municipale. 

Primăria Blaj a lansat luni, 25 septembrie, în SEAP, o licitație pentru achiziția de dotări (echipamente IT și electronice) pentru obiectivul „Construire Biblioteca Municipală Blaj”.

Valoarea totală estimată este de 228.155,93 de lei, fără TVA. 

Achiziția a fost reluată a treia oară, după ce primele două proceduri de atribuire, din lunile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj a rămas la 6 puncte de liderul FCSB. Rezultate şi clasament

Publicat

superliga e1658299002126.jpg

CFR Cluj a pierdut cu 3-1 meciul cu Rapid Bucureşti şi rămâne la 6 puncte în spatele liderului FCSB. 

Rezultatele etapei a zecea

Vineri 22 septembrie
FC U 1948 Craiova – SC Oţelul Galaţi 0-2 (0-0), Stadion ”Ion Oblemenco” – Craiova
Au marcat: Kehinde Fatai (62), Ştefan Bodişteanu (80).
Arbitru: Marcel Bîrsan; arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu, Ionuţ Marius Bobe (toţi din Bucureşti); al patrulea oficial: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea)
Arbitru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

1 octombrie: Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, la Câmpeni. 21 de concurenți luptă pentru premiu

Publicat

1 octombrie: festivalul național de folclor „sus, sus, sus, la

Duminică, 1 octombrie 2023, la Câmpeni se va desfășura o nouă ediție a Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”.

Festivalul începe de la ora 18.00, în Piața Avram Iancu din Câmpeni.

În cadrul evenimentului are loc și Concursul național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”, la care participă 21 de concurenți din peste 10 județe ale țării, pentru obținerea Marelui Premiu.

Concursul va fi jurizat de personalități…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

26 septembrie: Ziua Europeană a Limbilor. Care sunt cele mai vorbite limbi pe continent

Publicat

26 septembrie: ziua europeană a limbilor. care sunt cele mai

Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie pentru a promova diversitatea lingvistică și pentru a încuraja învățarea și utilizarea limbilor străine.

Această zi a fost instituită de Consiliul Europei în 2001 și a fost susținută de Uniunea Europeană, UNESCO și alte organizații internaționale.

Studiu: Aproape jumătate dintre limbile vorbite pe Terra ar putea să dispară. Care sunt cauzele

Scopul principal al Zilei Europene a Limbilor este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe