EVENIMENT
Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii iulie. Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni
Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni după-amiază, prognoza meteo specială pe două săptămâni. Conform prognozei, următoarele două săptămâni (17 – 30 iulie) vor fi caracterizate de caniculă și disconfort termic, cu doar intervale scurte în care probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată.
Vă prezentăm prognoza meteo specială pentru perioada 17 -30 iulie 2023:
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. BANAT
În prima zi a intervalului media temperaturilor maxime va fi de 38 de grade, iar pe 18 și 19 iulie va scădea ușor până la 36 de grade, valori ce vor caracteriza o vreme caniculară.
În restul intervalului vremea va continua să fie călduroasă, dar mai sunt posibile și intervale caniculare, cu o medie regională a temperaturilor maxime în general de 32…34 de grade.
Media minimelor termice va fi de 18…21 de grade în prima săptămână și de 16…18 grade în a doua parte a intervalului.
Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, averse pe arii mai extinse urmând a fi mai probabile între 20 și 23 iulie și în jurul datei de 26 iulie.
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. CRIŞANA
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 30…32 de grade, dar la începutul intervalului se vor înregistra valori termice peste 35 de grade și va fi caniculă în cea mai mare parte a regiunii.
În primele două nopți minimele termice vor fi în general de peste 20 de grade, iar în restul perioadei media acestora va fi de 16…18 grade.
Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, averse pe arii mai extinse urmând a fi mai probabile între 20 și 23 iulie și în jurul datei de 26 iulie.
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. TRANSILVANIA
În prima zi local va fi caniculă și în această regiune, apoi tendința va fi de ușoară scădere, iar cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime se va situa între 29 și 31 de grade.
Media minimelor termice va fi de 16…18 de grade în prima săptămână, cu cea mai caldă dimineață în 18 iulie și în jurul a 14 grade în a doua parte a intervalului.
Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, averse pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ, urmând a se înregistra între 19 și 23 iulie și după 26 iulie.
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. MARAMUREŞ
În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 33…34 de grade și local va fi caniculă, apoi tendința va fi de ușoară scădere, iar cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime se va situa între 28 și 30 de grade.
Media minimelor termice va fi în general de 16 grade în prima săptămână, cu o dimineață mai caldă în 18 iulie, când se pot înregistra 18…19
grade și de 14…15 grade în a doua parte a intervalului.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel vor fi intervale cu averse pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ, îndeosebi în zilele de 20, 22, 23 și în jurul datei de 26 iulie.
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. MOLDOVA
În prima zi a intervalului valul de căldură se va extinde în toată regiunea, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 35…36 de grade, apoi vor mai fi zile caniculare mai ales în partea sudică, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…33 de grade.
Pe timpul nopților se vor înregistra minime în general între 16 și 19 grade, valorile cele mai ridicate urmând a se
înregistra în perioada 17 – 23 iulie.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel vor fi averse pe arii mai extinse îndeosebi în perioada 20…24 iulie și în 26 și 27 iulie.
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. DOBROGEA
Vremea va fi călduroasă și în a doua jumătate a lunii iulie, media temperaturilor minime urmând a se menține în general peste 32 de grade, iar mai ales în perioada 17 – 23 iulie, îndeosebi în partea continentală a regiunii va fi caniculă.
Temperaturile minime vor avea o medie de 19 grade în primele două nopți, va urca la 21…22 de grade în perioada 19 – 23 iulie (nopți tropicale), apoi se va situa în jurul a 20 de grade.
Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice (descărcări electrice,
intensificări ale vântului, averse și posibil grindină) va fi mai mare în perioada 20…24 iulie.
În restul intervalului, astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse.
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. MUNTENIA
Valul de căldură se va menține aproape pe tot parcursul intervalului.
Se vor înregistra mici variații termice de la o zi la alta, dar în general media temperaturilor maxime se va situa între 34 și 37 de grade. Nopțile vor fi tropicale îndeosebi în perioada 19 – 23 iulie, când media temperaturilor minime va fi în jurul a 20 de grade, iar în restul intervalului va fi de 18 grade.
Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice (descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse și posibil grindină) va fi mai mare din noaptea de 19/20 iulie și până 24 iulie.
În restul intervalului, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în zona de deal.
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. OLTENIA
Valul de căldură se va menține aproape pe tot parcursul intervalului.
Se vor înregistra mici variații termice de la o zi la alta, dar în general media temperaturilor maxime se va situa între 34 și 38 de grade.
Nopțile vor fi tropicale îndeosebi în perioada 17 – 23 iulie, când media temperaturilor minime va fi în jurul a 20 de grade, iar în restul intervalului va fi de 17…18 grade.
Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice (descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse și posibil grindină) va fi mai mare din noaptea de 19/20 iulie, în 20, 21 și în jurul datei de 26 iulie.
Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. LA MUNTE
Vremea se va menține caldă și în zona montană.
Până în 26 iulie, media temperaturilor maxime va fi în general de 22…23 de grade și doar spre sfârșitul lunii se pot înregistra valori
ușor mai coborâte, la o medie de 20 de grade.
Media temperaturilor minime pe parcursul intervalului va oscila între 12 și 14 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel vor fi intervale cu averse pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ, îndeosebi între 20 și 23 iulie, dar și în zilele de 26 și respectiv 27 iulie.
Un bărbat de 30 de ani a fost rănit grav pe un șantier din Cluj-Napoca. Tânărul a fost salvat de pompierii clujeni și transportat la spital.
Un grav accident a avut loc joi după-amiază pe un șantier de reabilitare a unui imobil de pe strada Louis Pasteur din Cluj-Napoca. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit traumatisme severe după ce a căzut în puțul liftului de pe șantier.
La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Costurile pentru obținerea permisului auto vor fi mai mici. Modificări fiscale pregătite de minister pentru școlile de șoferi
Costurile pentru obținerea permisului auto vor fi mai mici. Ministerul Finanțelor pregătește modificări fiscale pentru școlile de șoferi.
Acestea intră în categoria serviciilor de formare profesională a adulților, ce sunt scutite de TVA, însă deocamdată nu se aplică facilitate și în cazul lor.
Ministerul Finanțelor ia în calcul scutirea de la plata TVA pentru școlile de șoferi, potrivit profit.ro.
Se urmărește…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Bonificaţie de 5% din impozit pentru microîntreprinderile bune platnice. Florin Roman: ”Am reușit prin presiune”
Bonificaţie de 5% din impozit pentru microîntreprinderile bune platnice. Camera Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul de lege privind aprobarea ordonanței de urgenţă 107/2024, stabilind, printr-un amendament, majorarea bonificaţiei de care beneficiază microîntreprinderile bune platnice de la 3% la 5% din impozitul pe profit anual şi din impozitul pe venit, aferente anului fiscal 2024.
S-au înregistrat 158 voturi pentru, 40…
Citește mai mult pe Alba24.ro
”Se pare că mult lăudatul tren electric Alstom, lansat cu fast miercuri de Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, a intrat deja în vacanță tehnică. După doar 24 de ore, computerul de bord a decis că „pauza e binevenită”. În loc să fie o poveste de succes, trenul s-a transformat într-un exemplu de inovație „pe hârtie”: modern pe afară, dar defect pe dinăuntru.
O zi în circulație? Cam cât o vizită cu elicopterul pe Autostrada Moldovei!
După ce ne-au…
Citește mai mult pe Cluj24.ro