Connect with us

ACTUALITATE

Cum verifici online dacă angajatorii ți-au plătit contribuțiile la pensii. Pașii pentru crearea unui cont pe siteul CNPP

Publicat

pensii

Puţin peste 63.000 dintre cei aproape 8 milioane de angajați din România şi-au făcut cont online pe portalul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), scrie Alba24.ro. Aceștia pot să afle ce stagiu de cotizare au realizat la sistemul asigurărilor sociale până acum şi să verifice dacă angajatorii pentru care au lucrat până acum le-au şi plătit, pe toată durata derulării contractului de muncă, contribuţia la pensie, reţinută din salariu- potrivit economica.net.

Românii îşi pot crea, pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, cont online, putând afla astfel dacă angajatorii pentru care au lucrat le-au virat contribuția la sistemul public de pensii.

Contul creat pe site-ul Casei de Pensii dă posibilitatea verificării acestor date  în timp real și numele angajatorilor care au virat, până la data accesării contului, contribuţia de asigurări sociale (CAS), precum şi venitul brut la care au plătit CAS, dar și informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii.

Cum se competează formularul

Printre informaţiile pe care trebuie completate în formularul amintit se numără numele, prenumele, adresa de email, tipul, seria, numărul actului de identitate. Trebuie, de asemenea, selectate judeţul şi localitatea de domiciliu, specificate în actul de identitate (chiar dacă locuiţi, de fapt, în alt oraş).
Introduceţi textul de validare (codul captcha) publicat în imaginea aflată sub formular, apoi apăsaţi butonul „finalizează şi transmite formular”. Veți primi un email în care atașat se găsește formularul în format PDF.
Următorul pas este tipărirea formularului completat online, pe care apoi trebuie semnta olograf și apoi tipărit
Data completatării online e trecută automat pe această cerere.
Cu documentul printat și semnat vă prezentaţi la orice Casă de Teritorială de Pensii din ţară, împreună cu actul de identitate în original şi copie sau, după caz, cu documentele justificative în original şi copie pentru fiecare persoană terţă căreia îi va administra contul creat în sistemul informatic al Casei de Pensii.Formularul semnat olograf e valabil oricând de la data tipăririi lui.
În aceeaşi zi sau a doua zi de la data prezentării la Casa de Pensii veţi primi, pe adresa de email indicată de dumneavoastră în formular, un email de confirmare că a fost creat, pe portalul CNPP, contul dumneavoastră online.

Atenţie! În emailul primit de la CNPP, linkul este valabil doar 72 de ore de la momentul primirii emailului. Trebuie să intrați pe acest link pentru a finaliza procedura de creare a contului online. La acest link veţi alege parola pe care vreţi să o folosiţi pentru a vă accesa propriul cont online.

Accesarea linkulului după 72 de la ore de la primirea emailului de confirmare, implică ștergerea din sistem şi procedura de completare trebuie reluată de la capăt (completaţi din nou formularul, îl tipăriţi, apoi îl semnaţi şi vă prezentaţi cu el la Casa de Pensii).

CREAZĂ CONT AICI

AUTENTIFICARE AICI

La ce date aveţi acces prin accesarea contului online la Casa de Pensii:

  1. date din carnetul dumneavoastră de muncă;
  2. stagiile lunare şi anuale de cotizare la pensii, începând din aprilie 2001 (punctajul realizat la pensie, până acum);
  3. informații din declarațiile D112 (declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor
  4. asigurate) depuse de angajatorii pe care i-aţi avut până acum;
  5. informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii;
  6. informații despre pensia comunitară, dacă e cazul;

surse: economica.net, CNPP, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Peste 40 de amenzi aplicate în cadrul unei acțiuni organizată pentru prevenirea indisciplinei pietonilor și bicicliștilor

Publicat

pietoni.jpg

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare indisciplina pietonilor sau a bicicliștilor, din municipiul Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate în intervalul orar 15:00-19:00, pe artere rutiere, atât din municipiul Botoșani, cât și din zonele rurale aflate în competența Biroului Rutier, pentru reducerea riscului rutier și impunerea unui climat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Sfânta Liturghie în cadrul Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob” în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea

Publicat

foto: sfânta liturghie în cadrul cercului pastoral misionar „sfântul ioan iacob”

Publicitate

Într-o atmosferă de rugăciune, comuniune și profundă trăire duhovnicească, biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea a devenit astăzi locul în care inimile și gândurile preoților și credincioșilor s-au unit în jurul luminii credinței. A fost o zi aparte, marcată de întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob”, care a adus împreună slujitori ai altarului și suflete dornice de întărire…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senatorul PSD Doina Federovici cere ambulanțe noi pentru Botoșani

Publicat

senatorul psd doina federovici cere ambulanțe noi pentru botoșani

Publicitate

Atunci când sănătatea este în joc, fiecare minut contează. Pentru cei aflați în situații critice, ambulanțele poate face diferența. Din acest motiv, starea tehnică a ambulanțelor și prezența lor în timp util pe teren este o chestiune de siguranță publică și de respect față de viața botoșănenilor.

În acest context, senatorul PSD Doina Federovici a adresat, de la tribuna Senatului, o întrebare oficială șefului Departamentului pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Localitatea săracă din județul Botoșani care poate deveni pion principal în reconstrucția Ucrainei

Publicat

localitatea săracă din județul botoșani care poate deveni pion principal

Publicitate

Darabani, cel mai nordic oraș din România, ar putea deveni port terestru și un punct cheie în reconstrucția Ucrainei de după război. Autoritățile locale fac demersuri, inclusiv în relația cu Ucraina, pentru deschiderea unui nou punct vamal cu țara vecină, dar și realizarea unui hub economic la graniță, scrie ADEVĂRUL

Discuțiile privind reconstrucția Ucrainei includ și viitorul zonelor de frontieră care au șansa de a se transforma în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe