ACTUALITATE
Cum vor fi distribuite cardurile de energie. Poșta din Alba va lucra la capacitate maximă. Ce se întâmplă dacă nu ești găsit acasă
Poștașii din Alba sunt pregătiți pentru distribuția voucherelor de energie electrică, în valoare de 1.400 de lei.
Directorul Oficiului Județean de Poștă Alba, Daniela Văduva, a declarat pentru Alba24 că angajații vor lucra la capacitate maximă, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
Voucherele trebuie distribuite până în 15 februarie, astfel încât utilizarea lor să poată începe cu data de 20 a aceleiași luni.
Ce se întâmplă dacă oamenii nu sunt găsiți acasă de poștaș
Beneficiarii care nu vor fi găsiți la domiciliu vor fi căutați de poștas din nou, după 2-3 zile, astfel încât toată lumea să își primească voucherele.
Aproximativ 270 de agenți și factori poștali se vor afla la datorie în județ.
”Factorii și agenții și toți colegii mei au primit norme, așteptăm aceste vouchere” a declarat Daniela Văduva.
Deocamdată, numărul locuitorilor din județ care vor primi aceste vouchere nu a fost transmis Poștei.
Tot ce trebuie să știi despre cardurile de energie
Distribuția cardurilor de energie pentru tranșa I se face la nivel național între 1-28 februarie, iar plățile se vor putea efectua de la 20 februarie.
Cardurile alocate se vor putea utiliza până la 31 decembrie 2023, potrivit Ministerulului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Vezi și: Ghidul cardurilor de energie: Tot ce trebuie să știi despre ajutorul de 1400 de lei pentru plata facturilor
Din bugetul de 4 miliarde de lei vor fi sprijinite 4 milioane de persoane din medii vulnerabile din România.
Ajutorul pentru plata facturilor se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare.
Prin intermediul acestor vouchere se vor putea achita facturile pentru electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.
- Servicii/produse care se pot plăti: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.
Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.
Plățile se fac prin mandat poștal. Nu se pot efectua mai mult de 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin.
Ajutorul nu se consideră venit și nu afectează:
- venitul minim garantat;
- alocația pentru susținerea familiei;
- statutul consumatorului vulnerabil de energie.
- Sumele alocate celor două tranșe nu pot fi preschimbate în bani și nu pot fi folosite pentru plăți prin mandat poștal către alte destinații decât plata facturilor de energie.
Plățile se vor putea efectua după următorul calendar:
- pentru tranșa I – valoare de 700 lei în perioada 20 februarie – 30 iunie 2023
- pentru tranșa II – valoare de 700 lei în perioada septembrie 2023 – 31 decembrie 2023.
Potențialii beneficiari vor fi înștiințați dacă s-au descoperit situații care îi fac neeligibili. În acest caz, ei pot suna la 0319966, numărul de call center-ul pentru care Poșta a mobilizat peste 50 de angajați, unde vor primi informații suplimentare și vor fi îndrumați, dacă situația poate fi corectată.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Poștașii din Alba sunt pregătiți pentru distribuția voucherelor de energie electrică, în valoare de 1.400 de lei.
Directorul Oficiului Județean de Poștă Alba, Daniela Văduva, a declarat pentru Alba24 că angajații vor lucra la capacitate maximă, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
Voucherele trebuie distribuite până în 15 februarie, astfel încât utilizarea lor să poată începe cu data de 20 a aceleiași luni.
Ce se întâmplă dacă oamenii nu sunt găsiți acasă de poștaș
Beneficiarii care nu vor fi găsiți la domiciliu vor fi căutați…
Citește mai mult pe Alba24.ro
ACTUALITATE
La Iulius Mall Cluj se „simt” „(A)ere de primăvară” – expoziție care surprinde percepția asupra primăverii de-a lungul timpului

Definirea și percepția timpului, divizarea anului în anotimpuri și importanța ritualurilor în viața omului sunt principalele subiecte despre care curioșii vor putea afla mai multe la Iulius Mall Cluj. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Iulius Mall, organizează o nouă expoziție – „(A)ere de primăvară. Istorii Sărbători. Tradiții”, care surprinde în panouri informative felul în care primăvara a fost reflectată de-a lungul istoriei.
Astfel, până în 19 aprilie 2023, culoarele de la etajul Iulius Mall Cluj devin culoare ale unei…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca organizează CONCURSUL național „Fii, o săptămână, profesor de științe”

Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj organizează, în data de 31 martie 2023, concursul național „Fii, o săptămână, profesor de științe”, concurs aflat la cea de-a XVIII-a ediție.
Manifestarea este înscrisă în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educaţiei și beneficiază de suportul Universităţii „Babeș Bolyai” şi Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.
Scopul concursului naţional este acela de a valorifica potențialul ştiinţific şi tehnic al elevilor, dezvoltarea personalității elevilor prin…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
”Dumnezeu schimbă viața romilor”. Rugăciune la Cluj de Ziua Internațională a Romilor – 8 aprilie, cu 400 de persoane.

Partida Romilor” Pro-Europa” Cluj împreună cu Bisericile Rugul Aprins și Maranata Cluj organizează în 8 aprilie, de Ziua Internațională a Romilor, o acțiune de evanghelizare creștină.
Evenimentul are loc de la ora 17 la Univers T din Cluj-Napoca, fiind așteptate peste 400 de persoane din întreg județul Cluj.
”Dumnezeu schimbă viața romilor. Ne vom ruga în Postul Pastelui și de ziua noastră. Va fi o adunare a tuturor bisericilor rome neoprotestante din județul Cluj, iar în prima parte a zilei va fi o slujba religioasa ortodoxa la Facultatea de Teologie oficiată de episcopul Benedict…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
CTP Cluj-Napoca, parteneriat cu platforma tranzy.ai pentru DIGITALIZAREA mobilității URBANE

Compania de Transport Public Cluj-Napoca, alături de Primăria şi Consiliu Local Cluj-Napoca, anunţă realizarea unui parteneriat strategic cu tranzy.ai, pentru managementul de flotă şi automatizarea de procese şi operare zilnică pentru circa 400 de vehicule şi resurse implicate în transportul de călători.
De asemenea, colaborarea inaugurează şi implementarea unei politici de Open Data, cu beneficii directe pentru cetăţeni, autorităţi, mediul de business şi compania de transport.
CTP Cluj-Napoca, parteneriat cu platforma tranzy.ai pentru digitalizarea mobilității urbane
CTP Cluj-Napoca accesează…
Citește mai mult pe Cluj24.ro