Connect with us

EVENIMENT

Curs BNR marți, 7 februarie 2023. Cotațiile zilei pentru euro, dolar și lira sterlină

Publicat

curs bnr marți, 7 februarie 2023. cotațiile zilei pentru euro,

Valorile principalelor valute tranzacționate pe piața românească se stabilesc și se comunică de către Banca Națională a României în fiecare zi, de luni până vineri. Noile cotații, precum și valoarea indicelui ROBOR se transmit în jurul orei 13:00, iar cei care au credite sau fac tranzacții în alte monede decât leul pot afla cum se situează acestea în raport cu moneda națională.

Curs BNR marți, 7 februarie 2023

BNR comunică în fiecare zi lucrătoare valorile stabilite pentru principalele monede internaționale, dar și valoarea indicelui ROBOR, în funcție de care se calculează dobânzile la credite. Valorile pentru ziua în curs sunt afișate online, în jurul orei 13:00, iar Impact.ro le publică, imediat ce ele sunt disponibile. Iată cât au costat euro, dolarul american, lira sterlină și francul…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Autoturism înfipt în parapet pe un drum din Vâlcea. O victimă

Publicat

acc 1

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs, miercuri dimineață, în județul Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, accidentul s-a produs pe DJ 678A. în localitatea Galicea, sat Bratia Vale.

acc2

Din primele informații, un autoturism a intrat în coliziune cu un parapet.

În urma impactului a rezultat o singura victima neincarcerata.

Au intervenit pompierii militari cu un echipaj de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de la Garda de Intervenție Râmnicu Vâlcea.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație pe trei drumuri naționale din Vâlcea

Publicat

valea oltului politia
fotografie cu caracter ilustrativ

În cursul zilei de miercuri, 29 martie 2023, vor fi instituite restricții de circulație pe DN 7, în județul Vâlcea.

Restricții circulație în data de 29.03.2023, în funcție de condițiile meteo

Potrivit IPJ Vâlcea, pe sectorul de drum DN 7 km 235+300 – km 236+000 pe raza localității Câineni se lucrează la taiere arbori periculoși între orele 08:00 – 16:00.

Circulația rutieră se închide/deschide în reprize de maxim 20 de minute dirijată de piloți de circulație.

Pe sectorul de drum DN 7A km 25+000 – km 26+000 în extravilanul localității Malaia se lucrează la ranguire versanți între orele 08:00 – 16:00.

Circulația rutieră se închide/ se deschide în reprize de max.20 minute dirijată de piloți de circulație.
Pe sectoarele de drum DN 67 km 148+000 – km 148+500 pe raza localității Măldărești se lucrează la montare parapet metalic între orele 08:00 – 16:00.

Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație .

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu trei autovehicule implicate pe DN 17 în Bistrița-Năsăud. Trafic oprit

Publicat

patru persoane rănite într un accident produs pe dn 13a, în

Traficul este oprit, miercuri dimineață, pe DN17 în județul Bistrița-Năsăud, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul a avut loc pe DN 17 Vatra Dornei-Bistrița, în zona localității Josenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud.

Din primele informații în accident au fost implicate două autoturisme și un autocamion.

În urma impactului, o persoană este evaluată medical la fața locului.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, fiind dirijat pentru autovehiculele sub 3,5 tone pe străzi adiacente.

Citește mai departe

EVENIMENT

OMS şi-a revizuit recomandările de vaccinare anti-COVID-19 pentru a se adapta la era Omicron

Publicat

vaccin pixabay e1619095743967.jpg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a revizuit recomandările cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 pentru ca acestea să fie adaptate la noua fază a pandemiei.

Totodată  OMS a sugerat că adolescenţii şi copiii sănătoşi ar putea să nu mai aibă nevoie de o doză suplimentară, însă vârstnicii şi persoanele din grupele de risc ar trebui să primească un rapel la 6-12 luni după cea mai recentă vaccinare, informează Reuters.

Această agenţie specializată din cadrul ONU afirmă că obiectivul este acela de a concentra eforturile de vaccinare asupra persoanelor care prezintă cele mai mari riscuri de a dezvolta forme grave de COVID-19 sau de a muri din cauza acestei boli, ţinând cont de nivelul înalt al imunităţii populaţiei mondiale dobândit prin infectarea pe scară largă şi prin vaccinare.

OMS a definit populaţiile de mare risc ca fiind persoanele vârstnice şi tinerii care prezintă alţi factori de risc importanţi. Pentru acest grup, agenţia recomandă o doză suplimentară la şase sau la 12 luni după primirea ultimului vaccin, în funcţie de factori precum vârsta şi afecţiunile care afectează imunitatea.

În schimb, copiii şi adolescenţii sănătoşi reprezintă „o prioritate scăzută” pentru vaccinarea anti-COVID-19, iar OMS a îndemnat ţările să aibă în vedere factori precum „povara bolii” înainte de a recomanda vaccinarea acestui grup. OMS a adăugat că vaccinurile anti-COVID-19 şi dozele lor booster sunt sigure pentru toate grupele de vârstă, însă noile sale recomandări au luat în considerare alţi factori, precum raportul costuri-beneficii.

În septembrie 2022, OMS a spus că sfârşitul pandemiei „începe să se întrevadă”.

OMS şi-a revizuit recomandările de vaccinare anti-COVID-19 pentru a se adapta la era Omicron. În cazul COVID-19, acelaşi comitet a spus că vaccinurile administrate împotriva acestei boli

În conferinţa sa de presă de marţi, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU a precizat că cele mai recente recomandări ale sale reflectă tabloul actual al bolii şi nivelurile imunităţii globale, însă ele nu ar trebui considerate ca nişte îndrumări pe termen lung privind necesitatea unor rapeluri anuale.

Recomandările OMS au fost publicate în contextul în care ţările lumii utilizează abordări diferite în privinţa vaccinării. Unele dintre ţările bogate, precum Regatul Unit şi Canada, oferă deja persoanelor din categoriile de mare risc doze de rapel anti-COVID-19 în această primăvară, la şase luni după ce au primit doza precedentă.

„Foaia de parcurs revizuită evidenţiază din nou importanţa vaccinării acelor persoane care prezintă riscuri mari de a dezvolta forme severe ale bolii”, a declarat Hanna Nohynek, preşedinta Grupului strategic de experţi pentru imunizare din cadrul OMS, care a formulat noul set de recomandări.

Acel comitet a cerut, de asemenea, eforturi urgente pentru a recupera decalajul apărut prin ratarea vaccinărilor de rutină în timpul pandemiei de COVID-19 şi a avertizat în privinţa creşterii frecvenţei bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, precum rujeola.

În cazul COVID-19, acelaşi comitet a spus că vaccinurile administrate împotriva acestei boli, dincolo de cele două doze iniţiale şi doza booster, nu mai sunt recomandate în cazul persoanelor cu „risc mediu”, întrucât beneficiile sunt marginale. Agerpres

Citește mai departe