Connect with us

EVENIMENT

Cursuri online timp de trei zile pentru elevii din școlile cu secții de votare din România

PublicatElevii din unităţile de învăţământ din România, unde vor fi amenajate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor locale, vor face cursurile online în zilele de vineri, luni şi marţi.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea cu numărul 46 din 22.09.2020 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale 2020.

Conform acestei Hotărâri, activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activitățile didactice în unitățile respective vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării, urmând a fi reluate cu prezența fizică a elevilor în școli începând cu data de 30.09.2020, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitare, precum și a scenariilor de funcționare prevăzute în Anexa la Hotărârea CJSU Arad nr. 49 din 22.09.2020.

EVENIMENT

FOTO: Două persoane rănite într-un accident pe DN 6 județul Caraș-Severin. Implicate un autoturism, o camionetă și un TIR

Publicat

Două persoane au fost rănite în urma unui grav accident rutier produs sâmbătă după-amiaza, pe DN 6, în zona localității Armeniș din județul Caraș-Severin. În evnimentul rutier au fost implicate un autoturism, o camionetă si un TIR.

Potrivit ISU Caraș-Severin, accidentul a fost aunțat prin apel la numărul unic 112, iar la fața locului a intervenit de urgență Detașamentul de Pompieri Caransebeș cu un echipaj SMURD si un echipaj cu o autospecială de stingere, SDN Caransebeș, SAJ și IPJ.

În urma accidentului au rezultat două victime, una dintre ele având traumatisme la membrele inferioare a fost preluată de echipajul SMURD.

Cea de-a doua victimă a suferut un traumatism cervical la nivelul bazinului și la membrele inferioare, fiind preluată de echipajul SAJ.

Ambele victime – bărbați – au fost transportați în stare conștientă la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cantitate uriașă de lemn confiscată și amenzi de peste 10.000 lei, în Cluj. Plus de 10 tone. Şoferul recalcitrant va scoate bani din buzunar

Publicat

Polițiștii au fost sesizați vineri prin 112 despre un transport de lemne care nu corespunde gabaritic, pe DN 1 E60, în localitatea Căpușu Mare din județul Cluj.

Polițiștii din Huedin au identificat un camion cu remorcă, plin de lemne, și cu aviz de însoțire a materialului lemnos.

Pentru că erau indicii despre o posibilă diferență de tonaj, reprezentanții ISCTR au cântărit camionul, rezultând un plus de aproximativ 10 tone.

Odată inventarul făcut, a reieșit un volum de 7,5 metri cubi de material lemnos care nu se regăsea în avizul transportului respectiv. În urma neregulilor constatate, au fost date amenzi pentru nerespectarea prevederilor privind tonajul și volumul de material lemnos transportat.

 

De asemenea, cantitatea care depășea volumul menționat în aviz a fost confiscată.

Mai mult, șoferul a fost sancționat pentru proferarea de injurii la adresa persoanelor prezente la fața locului.

În total au fost patru amenzi în valoare totală de 10.900 de lei.

La scurt timp, în aceeași localitate a fost identificat un alt ansamblu de vehicule, încărcat cu lemne, parcat pe acorstamentul carosabilului, fără ca în zona acestuia să poată fi identificat conducătorul vehiculului.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu deoarece sunt indicii că transportul nu avea acte. A fost dispusă indisponibilizarea ansamblului de vehicule și a încărcăturii (lemn rotund rășinoase).

Citește mai departe

EVENIMENT

Imigranţi români, ținuţi în ferme spaniole în locuinţe mizerabile. Erau practic reduşi la sclavie

Publicat

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea formată din români care exploata imigranţi ilegali majoritar marocani, dar şi români şi moldoveni în ferme spaniole. Ţinuţi în locuinţe mizerabile din care li se interzicea să iasă, imigranţii erau practic reduşi la o stare de sclavie, relatează site-ul le360.ma.

Garda Civilă spaniolă a anunţat destructurarea unei reţele de români de trafic de fiinţe umane care exploata imigranţi în majoritate marocani. Cotidianul Assabah relatează în ediţia sa de sâmbătă şi duminică că aceşti imigranţi erau “vânduţi” fermierilor spanioli cu 30.000 de dirhami (2.764 euro) pe lună.

Această reţea, despre care forţele de ordine susţin că are o legătură cu bandele specializate în traficul de fiinţe umane, îşi are baza în Sevilla.

Victimele acestei exploatări sunt originare din Maroc, Republica Moldova, România, Ucraina, dar şi din alte ţări din Africa de Nord şi subsahariană.

Potrivit agenţiei spaniole de ştiri EFE, care citează surse din forţele de securitate, imediat ce aceşti imigranţi ajungeau în Spania membrii grupării le confiscau documentele de identitate. Ei erau apoi găzduiţi în condiţii inumane, supuşi unei supravegheri stricte şi nu aveau voie să contacteze străini sau să iasă din locuinţe.

Cotidianul Assabah relatează că trei case şi un birou au fost percheziţionate. Poliţia spaniolă a confiscat documente care confirmau implicarea acestei reţele în exploatarea marocanilor în complicitate cu o altă reţea de imigraţie clandestină condusă de un român.

Imigranţii sunt forţaţi să lucreze numeroase ore în exploatările agricole spaniole pentru numai câţiva euro pe zi pentru a supravieţui. Cei care vor să iasă din locuinţe nu-şi pot recupera documentele de identitate şi pot fi ameninţaţi cu moartea dacă contactează poliţia.

În cadrul anchetei s-a descoperit că această reţea forma societăţi uzurpând identitatea imigranţilor pentru a-şi transfera câştigurile în România. Organizaţia avea chiar un birou local care îi facilita toate procedurile, în special cele care constau în falsificarea documentelor pentru a justifica transferul de bani.

Activităţile ilegale ale organizaţiei au prosperat odată cu declanşarea pandemiei de coronavirus şi a nevoii presante a agricultorilor spanioli de forţă de muncă străină, mai scrie le360.ma. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident sau mână criminală în Mureș? Două mașini dintr-o curte au ars

Publicat

Sursă foto: arhivă

Polițiștii mureșeni au deschis un dosar penal după ce un bărbat din Acățari a sesizat că cele două autoturisme din curtea sa ard.

Polițiștii au mers la locul sesizat și au stabilit că informația se confirmă.

Pentru stingerea incendiului, la fața locului a ajuns și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În urma incendiului au rezultat doar pagube materiale.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru stabilirea situației de fapt, cât si pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate