Connect with us

EVENIMENT

Curtea de Apel Suceava a respins cererea de arestare a unei femei, acuzată că şi-a răpit fetiţa

Publicattribunal-justitie-decizie-instanta

Curtea de Apel (CA) Suceava a respins cererea de arestare adresată de autorităţile suedeze în cazul unei femei acuzate că şi-ar fi răpit fetiţa în vârstă de 6 ani din ţara respectivă, hotărând eliberarea acesteia din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit unui comunicat de presă al CA Suceava remis marţi AGERPRES, începând cu 29 martie, s-a dispus arestarea provizorie a femeii pentru 15 zile, în baza documentelor emise de Procuratura Publică din Uppsala, Suedia, dar pe 8 aprilie s-a respins cererea autorităţilor judiciare suedeze, după ce s-a constatat că fapta de reţinere a copilului fără consimţământul celuilalt părinte s-a petrecut în România.

”Curtea de Apel Suceava a revocat măsura arestului provizoriu dispusă faţă de persoana solicitată şi a hotărât punerea de îndată în libertate a acesteia de sub puterea mandatului de arestare, la data rămânerii rămânerii definitive a hotărârii”, se arată în comunicatul CA Suceava.

După arestarea femeii, fetiţa a fost plasată într-un centru de primire în regim de urgenţă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat presei, marţi, că tatăl copilului a venit în România şi a recuperat copilul.

“Copilul a fost adus de organele de poliţie, în urma unui mandat de arestare emis pe numele mamei, mamă care nu are domiciliul în judeţul Suceava, ci în judeţul Sibiu. Fetiţa de şase ani este cetăţean suedez. A fost o colaborare cu autoritatea de protecţie a copilului şi autorităţile suedeze. Tatăl s-a prezentat pentru preluarea copilului. În momentul în care copilul a fost adus la centrul de primire în regim de urgenţă, s-a instituit măsura dispoziţiei în regim de urgenţă de către directorul instituţiei, însă, în urma prezentării documentaţiei din partea tatălui, s-a revocat măsura şi s-a predat copilul tatălui acestuia”, a spus Daneliuc. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak, prinşi de poliţişti după ce au trecut Dunărea cu o ambarcaţiune

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat 30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România din Serbia.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în data de 9 aprilie, în jurul orei 19,00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în localitatea Izvoare, în dreptul km fluvial 854, a fost descoperit un grup format din treizeci cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Afganistan şi Irak, douăzeci şi şapte de adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune cu motor condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei şi cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de euro pentru fiecare persoană. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă cu intenţia de a ajunge la rude în ţări din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat decedat, găsit în albia râului Teleajen

Publicat

Trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit, duminică seară, în albia râului Teleajen, pe raza localităţii prahovene Pleaşa, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, persoana decedată este un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Bucov.

“Din primele cercetări, trupul bărbatului nu prezintă urme de violenţă. În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care persoana a decedat”, precizează sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Pui de urs găsit pe marginea drumului, în județul Vrancea

Publicat

Un pui de urs de o lună,  a fost găsit, duminică seara, pe marginea unui drum din județul Vrancea.

„În jurul orei 19.00, un apel 112 sesiza faptul că un pui de urs a fost găsit de două persoane pe marginea părții carosabile, la intrarea în localitatea Reghiu”, anunță IPJ Vrancea.

Polițiștii sosiți la fața locului au găsit puiul de urs în vârstă de circa 1 lună și au sesizat imediat Agenția pentru Protecția Mediului.

La fața locului a fost prezent și un medic veterinar din cadrul ACDB Vrancea.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară

Publicat

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 511.290 doze, va sosi luni în România, vaccinurile fiind livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 187.200 doze; Centrul Regional Braşov – 64.350 doze; Cluj – 62.010 doze; Constanţa – 50.310 doze; Craiova – 36.270 doze; Iaşi – 52.650 doze; Timişoara – 58.500 doze.

Până în prezent, România a recepţionat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. AGERPRES

Citește mai departe