Connect with us

EVENIMENT

Cutremure în lanț, în zona Moldovei. Au avut loc trei seisme de mici dimensiuni

Publicat

O serie neobișnuită de cutremure s-au produs, joi în dimineața, în Vaslui, România, toate de mică adâncime. Ultimul seism a avut loc la ora 09:00, și a avut magnitudinea de 2,7 grade pe Richter, fiind localizat la adâncimea de 9 kilometri.

Potrivit Insitutului Național de Fizica Pâmântului, primul cutremur s-a produs la 04:01:25 (ora locală a României), în zona Moldovei, la granița cu Ucraina și a avut magnitudinea de 2.2 pe scara Richter, la o adâncime de 6km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 99km S de Khmelnytskyi, 109km SV de Vinnytsia, 111km E de Chernivtsi, 156km N de Iasi, 171km SE de Ternopil, 201km E de Ivano-Frankivsk, 205km NV de Chisinau, 210km SV de Zhytomyr, 224km N de Bacau, 241km SV de Bila Tserkva.

Cel de-al doilea seism s-a produs la o adâncime de 7 km, la ora 04:34:09 (ora locală a României), în Vaslui, . Acesta a avut magnitudinea de 2.1 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km S de Iasi, 48km NE de Bacau, 109km V de Chisinau, 156km N de Galati, 166km V de Tiraspol, 175km N de Braila, 191km NE de Brasov, 201km SE de Chernivtsi, 233km NE de Ploiesti, 253km V de Odessa.

Al treilea cutremur s-a produs la ora 09:15:49 (ora locală a României) tot în Vaslui. Acesta a avut magnitudinea de 2.2 pe Richter, la o adâncime de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km S de Iasi, 47km NE de Bacau, 110km V de Chisinau, 155km N de Galati, 167km V de Tiraspol, 174km N de Braila, 189km NE de Brasov, 202km SE de Chernivtsi, 232km NE de Ploiesti, 254km V de Odessa.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Taxă pe profitul băncilor, pregătită de Guvern. Ar putea duce la majorarea dobânzilor

Publicat

taxă pe profitul băncilor, pregătită de guvern. ar putea duce

Guvernul propune o taxă de 29% pe profitul băncilor, față de 16% în prezent, pentru a crește veniturile bugetare. Măsura, cuprinsă în programul de guvernare, ar aduce 1 miliard de lei în plus față de sistemul actual de impozitare, dar riscă să majoreze costurile de creditare ale firmelor, prin dobânzi, comisioane și garanții mai mari.

Puțin peste 21% din firmele care au depus bilanțul contabil în 2024 avea credite bancare în plată la nivelul anului trecut, conform datelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea în iulie 2025: cât de mult cresc temperaturile în ”luna lui Cuptor”. Prognoza pe patru săptămâni

Publicat

cum va fi vremea în iulie 2025: cât de mult

Vremea în iulie 2025: Temperaturile vor fi mai mari decât de obicei în ”luna lui Cuptor”. Sunt anunțate abateri termice mai accentuate în sudul și sud-vestul țării.

Precipitații vor fi puține și vor fi condiții de secetă.

Cea mai caldă perioadă va fi 4-7 iulie. Temperaturile vor ajunge până la pragul de 38 de grade, resimțite ca 40. Excepție vor fi zona de nord-est și la munte, unde vor fi 33-34 de grade, respectiv 25-29 de grade.

Din 10 iulie, se mai răcorește…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeia agresată în Parcul Rozelor a depus plângere penală la Poliția Cluj

Publicat

agresata 5 bun.jpg

Femeia de 42 de ani s-a prezentat, luni, la sediul Secției 4 Poliție pentru a depune plângere penală pentru infracțiunea de lovirea sau alte violențe, ca urmare a conflictului petrecut în data de 29 iunie în Parcul Rozelor din municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit IPJ Cluj, demersul era necesar pentru ca polițiștii să poată începe o cercetare în acest caz în condițiile în care, din primele informații, rezulta că cei doi s-ar fi agresat reciproc.

Până la această…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Antifrauda rămâne organizată pe structuri regionale. OUG aprobat de Guvern

Publicat

antifrauda rămâne organizată pe structuri regionale. oug aprobat de guvern

Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală își va păstra organizarea actuală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional, potrivit ordonanței de urgență adoptate luni de Guvern.

Astfel, sunt anulate prevederile prin care urmau să-şi înceapă activitatea, începând cu data de 1 iulie 2025, structurile antifraudă teritoriale județene, scrie Agerpres.

Aceste prevederi apar în OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2)…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe