Connect with us

ACTUALITATE

Cuțitele de vânătoare ale lui Ceaușescu au fost vândute la o licitație online cu 800 de euro

Publicat

laptop calculator
arhivă

O colecţie de cinci cuţite de vânătoare care i-au aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a fost adjudecată, marţi seara, la licitaţia organizată online de Artmark, la preţul de 800 de euro.

Potrivit Artmark, colecţia include patru cuţite cu mâner din corn de cerb ce par a fi lucrate din trofeele vânate de fostul dictator şi a fost însoţită de certificate de provenienţă RAAPPS. Preţul de pornire a fost de 250 de euro.

Cel mai bine vândut lot al licitaţiei de săbii şi covoare a fost o katana cu teacă, realizată şi semnată de maestrul Bishu Osafune Kiyomitsu, în perioada Tenmon, august 1536, însoţită de certificat NBTHK şi Oshigata, la preţul de 14.000 de euro.

Între loturile adjudecate la sume ridicate se mai numără:

covor iranian Qum din mătase, la 6.500 de euro;

sabie scurtă tip Wakizashi, Japonia, 1716-1736, însoţită de certificat NBTHK, la 5.500 de euro;

sabie de ofiţer, de onoare, cu teacă, ce poartă cifrul şi semnătura Regelui Carol al II-lea, pentru elev-ofiţer şef de promoţie Ştefănescu D. Nicolae al Liceului militar „Nicolae Filipescu”, la 5.000 de euro;

covor Tekke din lână, din colecţia Weinberg, la 4.750 de euro;

rapieră italiană, cu lamă semnată Antonio Picinino, secolul al XVII-lea, la 3.250 de euro;

sabie prusacă, model 1889, folosită în perioada Primului Război Mondial, la 2.250 de euro. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe