Connect with us

EVENIMENT

Cutremur cu magnitudinea de 3.1 produs în Buzău

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea de 3.0 s-a produs luni noapte, în Buzău. Seismul a avut loc la adâncimea de 108 kilometri.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în data de 26 septembrie 2022, la ora 21:32:27 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1.

Seismul a avut loc la adâncimea de 108 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 63kilometri E de Brașov, 75 kilometri NE de Ploiești, 118 kilometri S de Bacău, 127 kilometri V de Brăila, 128 kilometri N de București, 128 kilometri V de Galați, 144 kilometri NE de Pitești, 177 kilometri E de Sibiu, 193 kilometri N de Rus și 200 kilometri SV de Iași.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


AUTO

Mai mult de jumătate din maşinile rulate ajunse în România din import au fost avariate. Câte au kilometrajul modificat

Publicat

masini second hand1 590x354
Arhivă foto

Una din cinci maşini rulate din România au kilometrajul modificat și mai bine de jumătate dintre ele au fost avariate,  arată o analiză întocmită de o platformă care furnizează rapoarte despre istoricul auto.

Astfel, conform raportului „Indexul de Transparenţă a pieţei auto”, realizat de carVertical, România ocupă locul 20 din cele 23 de ţări în topul ţărilor cu cele mai puţin transparente pieţe de maşini rulate din Europa.

„Una din cinci maşini rulate are kilometrajul dat înapoi, iar valoarea medie ştearsă de pe odometru este de aproximativ 50.000 de kilometri (48.090 km).

Aceasta înseamnă că un cumpărător nu doar că poate plăti în exces pentru un vehicul, dar pe baza înregistrărilor false poate avea probleme şi cu planificarea reviziilor”, se menţionează în document.

De asemenea, mai mult de două treimi din parcul auto de maşini rulate sunt din import (67,19%), iar peste jumătate dintre autovehicule sunt avariate (57,03%).

Mai mult de jumătate din maşinile rulate ajunse în România din import au fost avariate. ”Cumpărarea unei mașini second-hand din România este riscantă”

Majoritatea ţărilor care oferă mai puţină transparenţă au o medie scăzută a valorii daunelor şi România nu face excepţie, ocupând locul 4 în clasament cu 2.938 de euro.

Pe de altă parte, România se prezintă ceva mai bine la vârsta parcului auto second-hand, cu o vechime de 9,19 ani, şi se clasează pe locul 9 din 23 în clasamentul pieţelor auto europene analizate.

Potrivit sursei citate, cea mai puţin transparentă piaţă a maşinilor second-hand se află în Letonia, cu un scor al indicelui de transparenţă de minus 142,7 puncte şi unde aproximativ un sfert (23,6% %) dintre autovehicule au kilometrajul dat înapoi, iar valoarea medie este de aproape 47.500 km.

Clasamentul continuă cu Ucraina (-141,9 puncte), Lituania (-108,4 puncte) şi România (-100,8 puncte).

„Cumpărarea unei maşini second-hand din Letonia, Lituania, Ucraina sau România este riscantă, având în vedere că sunt pieţe cu cele mai mari importuri auto.

Aici se află cele mai multe autovehicule fraudate prin derularea odometrului sau ascunderea daunelor.

O pondere considerabil mai mare a importurilor de maşini second-hand este unul dintre motivele-cheie pentru care ţările din Est sunt mult mai afectate de fraudă.

Mai mult de jumătate din maşinile rulate ajunse în România din import au fost avariate. Top țări cu vehicule cu kilometrajul dat înapoi

Importurile cresc în mod direct procentajul de maşini cu kilometrajul dat înapoi, iar urmărirea unor astfel de infracţiuni necesită mult efort, în special atunci când vine vorba despre tranzacţii internaţionale”, susţine Matas Buzelis, şef de Comunicare la carVertical.

Datele carVertical relevă faptul că piaţa maşinilor second-hand din Vestul Europei se bucură de mai multă transparenţă decât cea din Europa de Est.

În acest context, pe primul loc se află Marea Britanie, cu cel mai mare indice al transparenţei, de 126 de puncte, urmată de Germania – cu un scor de 96,8, Italia (90,8) şi Franţa (79,9).

Pe zona Europei Centrale, Croaţia, Cehia, Ungaria şi Slovacia sunt clasate la mijlocul Indexului de Transparenţă a pieţei auto şi, deşi nu au un scor ridicat în ceea ce priveşte derularea odometrului, au un volum mai mare al importurilor de maşini second-hand şi un procent la fel de mare al maşinilor avariate.

„Dacă în Croaţia procentul de vehicule cu kilometrajul dat înapoi este unul dintre cele mai scăzute (10,3%), această ţară are un procent semnificativ de maşini importate (69,3%), iar 56,4% dintre vehicule sunt avariate.

Urmează Slovacia, cu 58,5% maşini importate şi Ungaria (52,6%). În Cehia, jumătate dintre maşinile la mâna a doua sunt importate din străinătate. 51,6% dintre acestea sunt avariate, iar 11,4% au kilometrajul dat înapoi”, conform raportului de specialitate.

Indexul de Transparenţă a pieţei auto a fost realizat pe un eşantion de 23 de ţări din Europa şi SUA, pe o perioadă de 12 luni.

Cercetarea se bazează pe date din rapoartele reale ale maşinilor cumpărate de către clienţii carVertical şi a avut la bază şase mari criterii: procentajul maşinilor cu kilometrajul dat înapoi; valoarea medie a kilometrilor şterşi de pe odometru; procentajul maşinilor avariate; media valorii daunelor; procentajul de maşini second-hand importate; vârsta medie a maşinilor verificate.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi decizii luate de SUA. Aprobă vânzarea de rachete Finlandei și deblochează un ajutor de urgenţă pentru infrastructura energetică a Ucrainei

Publicat

noi decizii luate de sua. aprobă vânzarea de rachete finlandei

Statele Unite ale Americii sunt destul de ocupate în aceste zile, fiind nevoite să ia noi decizii importante cu privire la siguranța statelor membre NATO, și nu numai. În acest sens, au decis aprobarea vânzării a peste 80 de rachete de precizie Finlandei și urmează să deblocheze un ajutor financial pentru infrastructura energetică a Ucrainei.

SUA, decise să ajute Finlanda și Ucraina

În cursul acestei dimineți s-a aflat că întreaga conducere de la Washington a fost de acord cu aprobarea vânzării de peste 80 de rachete de precizie Finlandei, unde valoarea totală a contractului depășește suma de 323 de milioane de dolari.

Decizia a fost luată în cursul zilei de ieri, mai ales că Finlanda se pregătește să adere la NATO. În acest sens, guvernul finlandez are în plan achiziţionarea a 40 de rachete tactice şi…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Belgia

Publicat

tren belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că, în zilele următoare va avea loc o grevă generală a lucrătorilor feroviari.

Asttfel, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2022 sunt posibile perturbări în activitatea transportului feroviar.

Se recomandă celor care intenţionează să călătorească cu trenul să urmărească pagina web a căilor ferate belgiene SNCB: www.belgiantrain.be.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658.

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: bruxelles.mae.ro, https://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” , care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe DN67 în Vâlcea: Un autoturism cu patru persoane, acroșat de un autotren

Publicat

nou accident general generic noaptea
arhiva foto

Un accident rutier a avut loc, marți dimineață, pe DN 67 în județul Vâlcea, Un autoturism în care se aflau patru persoane, între care doi copii, a fost acroașat de un TIR.

Potrivit ISU Vâlcea, accidentul a avut loc pe DN67, în localitatea Mihăești, județul Vâlcea.

Din primele informații, un autoturism a fost acroșat de un autotren.

În autoturism se aflau patru persoane din care doi copii.

Unul dintre copii a fost evaluat de echipajul SMURD, iar celășașt de un echipaj al Serviciului dce Ambulanță.

Cei doi copii prezentau excoriații minore, nefiind necesar transportul la spital.

Citește mai departe