Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Cutremur cu magnitudinea de 3,8 produs, miercuri dimineață, în Buzău

Publicat

cutremur cu magnitudinea 2,5 în vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 a avut loc, miercuri dimineață, în județul Buzău. Seismul a avut loc la adâncimea de 130 de kilometri.

UPDATE: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a reevaluat cutremurul la 3.8, în loc de 3.6.

În ziua de 22 Martie 2023, la ora 06:51:00 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 112km.Intensitate: II

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56km E de Brașov, 56km NV de Buzău, 58km SE de Sfântu-Gheorghe, 62km N de Ploiești, 74km V de Focșani, 89km NE de Târgoviște.

Știrea inițială

În ziua de 22 Martie 2023, la ora 06:51:00 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 112km.Intensitate: II

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56km E de Brasov, 56km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 62km N de Ploiesti, 74km V de Focsani, 89km NE de Targoviste

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la ora 6.50, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,6, la adâncimea de 130 kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50 kilometri est de Brașov, 51 kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 de kilometri nord-vest de Buzău, 65 de kilometri nord de Ploiești, 77 kilometri vest de Focșani și 89 kilometri nord-est de Târgoviște.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tragic accident într-o localitate din Dâmbovița: Un bărbat a murit prins într-un utilaj

Publicat

accident pe o stradă din bistrița: o femeie a fost

Un tragic accident, în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața a avut loc la o fermă din localitatea Niculești, județul Dâmbovița. Un bărbat a murit, după ce a fost prins într-un utilaj.

Potrivit ISU Dâmbovița, pompierii militari au fost solicitați, vineri dimineața, să intervină pentru salvarea unei persoane. la un operator economic în comuna Niculești, care are ca obiect de activitate producția si conservarea cărnii.

La fața locului s-a intervenit cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD, iar Serviciul de Ambulanță cu un echipaj.

Echipajele de intervenție au găsit o persoană prinsă într-un utilaj, inconștientă.

Victima, un bărbat de aproximativ 40 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate, fiind declarat decesul.

Polițiștii efectuează cercetări, pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare meteo: Se anunță furtuni în mare parte din țară. Vor fi descărcări electrice, ploi torențiale, grindină și vijelii

Publicat

Meteorologii au emis o atenționare meteo de vreme rea pentru mare parte din țară. Potrivit ANM, pe parcursukl zilei de vineri, 26 mai 2023, sunt așteptate furtuni, cu descărcări electrice, grindină, ploi torențiale și vânt puternic.

Atenționarea meteo este valabilă vineri, 26 mai 2023, până la ora 23.00.

harta meteo cod galben 26 mai

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Vizate de codul galben sunt: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei, precum și zona de munte.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.


Astfel de fenomene vor fi izolat și în celelalte regiuni.

Citește mai departe

ECONOMIE

Rata de ocupare a hotelurilor din București în creștere cu 33% în primul trimestru al anului 2023

Publicat

receptie hotel

Conform datelor furnizate de o companie de consultanță imobiliară, rata de ocupare a hotelurilor din București în primul trimestru a înregistrat un nivel de 62%, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului anterior. Această cifră se situează la doar 5% sub nivelul înregistrat în anul 2019, anul precedent pandemiei.

Raportat la regiune, Bucureştiul a înregistrat a doua cea mai mare rată de ocupare a hotelurilor, imediat în urma Varşoviei, dar peste cele din Budapesta, Bratislava, Praga şi Sofia.

Potrivit hotelierilor din Bucureşti, performanţa din acest an este determinată de o revenire puternică a cererii pe segmentul turismului individual, precum şi de o îmbunătăţire pe segmentul turismului de grup şi de afaceri.

De asemenea, evoluţia pozitivă a indicatorilor a fost susţinută şi de creşterea calităţii ofertei de hoteluri din Bucureşti prin deschiderea Marmorosch Bucureşti, Autograph Collection şi renovarea Intercontinental Athenee Palace, arată analiza Cushman & Wakefield.

„Piaţa hotelieră din Bucureşti înregistrează o redresare puternică post-COVID în ceea ce priveşte indicatorii de performanţă. Evoluţia din primul trimestru creează premisele pentru un an fructuos, în condiţiile în care nivelul RevPAR a depăşit valoarea din Q1 2019.

În aceste circumstanţe, vedem o revenire a interesului investitorilor locali şi internaţionali pentru hotelurile din România, deşi aceştia rămân prudenţi din cauza nivelului ridicat de incertitudine şi a costurilor mai mari de finanţare.

Rata de ocupare a hotelurilor din București în creștere cu 33% în primul trimestru al anului 2023. Hotelierii din Capitală au încasat în perioada ianuarie-martie, în medie, 57 euro/noapte pentru fiecare cameră disponibilă

Prima tranzacţie a fost deja încheiată în primul trimestru (vânzarea hotelului K+K Elisabeta) şi ne aşteptăm ca activitatea investiţională să se redreseze în continuare în a doua jumătate a anului”, a declarat Sevda Cadir, senior Hospitality consultant, Cushman & Wakefield CEE & SEE.

Datele firmei de cercetare STR Global, specializată în industria hotelieră, semnalează că tariful mediu al hotelurilor din Bucureşti a fost de 92 de euro în primul trimestru, depăşind cu aproape 12% nivelurile din 2019 şi fiind cu 35% peste valoarea din primul trimestru al anului trecut, în condiţiile în care în acest an cota de TVA pentru industria HoReCa a fost majorată de la 5% la 9%.

„Creşterea tarifului mediu şi a ratei de ocupare a dus la o îmbunătăţire cu peste 80% a venitului mediu pe cameră disponibilă din Bucureşti comparativ cu acelaşi interval din 2022.

În consecinţă, hotelierii din Capitală au încasat în perioada ianuarie-martie, în medie, 57 euro/noapte pentru fiecare cameră disponibilă, cel mai mare nivel dintre capitalele din CEE (Bratislava, Bucureşti, Budapesta, Praga, Sofia, Varşovia). Bucureştiul a reuşit aceeaşi performanţă şi înainte de pandemie (trimestrul 1 din 2019), pe fondul unui sezon de iarnă relativ mai puternic, determinat în special de cererea pe segmentul corporate, în mod tradiţional mai ridicată în această perioadă”, se menţionează într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară transmis, marţi, AGERPRES.

Rata de ocupare a hotelurilor din București în creștere cu 33% în primul trimestru al anului 2023. Anul trecut hotelurile din capitala României au atins al doilea cel mai mare grad de ocupare dintre capitalele CEE

Bucureştiul, împreună cu piaţa CEE, a cunoscut o revenire sănătoasă a indicatorilor de performanţă începând cu 2022.

Astfel, anul trecut hotelurile din capitala României au atins al doilea cel mai mare grad de ocupare dintre capitalele CEE.

Activitatea de investiţii în active hoteliere în CEE a fost limitată pe parcursul anului 2022, volumul tranzacţiilor ridicându-se la 409 milioane euro, ceea ce reflectă o scădere cu 70% faţă de 2019.

Numeroşi factori (inclusiv invazia rusă a Ucrainei, costurile energiei, poziţionarea Ungariei faţă de Comisia Europeană, creşterea inflaţiei şi a ratelor dobânzilor din sectorul bancar, lipsa forţei de muncă calificate, preocupările legate de o recesiune şi viitoarele alegeri prezidenţiale din Republica Cehă) au contribuit la un climat de incertitudine în CEE şi au determinat investitorii să adopte o abordare de tip „wait-and-see”, subliniază sursa citată.

Consultanţii Cushman & Wakefield estimează că în anul 2023 volumele tranzacţionate ar trebui să se redreseze, evoluţie susţinută de nevoia proprietarilor de a cheltui fondurile disponibile, precum şi de presiunea asupra unor proprietari de a vinde din activele non-core pentru a acoperi necesarul de lichiditate.

Rata de ocupare a hotelurilor din București în creștere cu 33% în primul trimestru al anului 2023. În 2022, România a înregistrat un volum total de tranzacţii de circa 75 de milioane de euro

Natura anti-inflaţionistă a proprietăţilor imobiliare hoteliere, combinat cu nivelul ridicat al fondurilor proprii disponibile şi cu redresarea solidă a industriei ar trebui să faciliteze relansarea tranzacţiilor hoteliere în regiunea CEE.

În 2022, România a înregistrat un volum total de tranzacţii de circa 75 de milioane de euro, din care Bucureştiul a înregistrat circa 44 de milioane de euro.

Volumul tranzacţiilor a înregistrat o creştere de 56% la nivel de ţară, respectiv 91% în Bucureşti comparativ cu 2021.

Din punct de vedere al ofertei, capitalele din CEE au înregistrat o creştere moderată în 2022, pe parcursul anului trecut fiind deschise 18 hoteluri cu 2.420 de camere, în timp ce 6 hoteluri cu 1.145 de camere au fost închise pentru a fi repoziţionate pe piaţă.

Pentru 2023 a fost anunţată deschiderea unui număr de 25 de hoteluri noi, cu 3.187 de camere în CEE, inclusiv mai multe redeschideri, cum ar fi Intercontinental Athenee Palace din Bucureşti şi Almanac X Praga.

Rata de ocupare a hotelurilor din București în creștere cu 33% în primul trimestru al anului 2023. În ultimii ani, piaţa hotelieră din Bucureşti a înregistrat o creştere medie anuală moderată a ofertei noi

În ultimii ani, piaţa hotelieră din Bucureşti a înregistrat o creştere medie anuală moderată a ofertei noi, de 1,5% între 2016 şi 2021.

În 2022 nu a fost deschis niciun hotel nou pe piaţa din Bucureşti, însă până în 2024 este estimată o rată medie anuală de creştere de 4,9% a numărului de camere, datorată în mare parte de lansări de hoteluri premium şi de lux.

Swisshotel, Corinthia Grand Hotel Boulevard, Novotel Băneasa, Ibis Syles Bucharest Airport sunt printre lansările anunţate în următorul an şi jumătate în Bucureşti.

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesionişti ce oferă o gamă completă de servicii de consultanţă imobiliară investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație pe Transfăgărășan: Se va desfășura Raliul Argeșului

Publicat

transfagarasan
fotografie cu caracter ilustrativ

CNAIR a anunțat că în zilele de vineri și sâmbătă, pe DN 73C și DN 7C Transfăgărășan vor fi impuse restricții de trafic, pentru desfășurarea Raliului Argeșului.

CNAIR şi Poliţia Rutieră au luat măsura închiderii circulaţiei rutiere pe DN 73C şi DN 7C, după cum urmează:

DN 73C, între km 1+500 – km 7+400, în data de vineri, 26 mai 2023, intervalul orar 13:15 – 22:15, circulaţia fiind deviată pe ruta DN 73 (Câmpulung – Piteşti) – DN 7 (Piteşti- Curtea de Argeş); DN 7C, între km 58+000 (Cetatea Poenari) – km 104+000 (Conacul Ursului), în data de sâmbătă, 27 mai 2023, intervalul orar 09:40 – 18:40.

Măsura a fost luată pentru desfăşurarea evenimentului Raliul Argeşului.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe