EVENIMENT
CUTREMUR în sănătate! Virgil Musta, trimis în judecată. Ce ar fi făcut

Medicul șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr.Victor Babeș” Timișoara, Virgil Musta, a fost trimis în judecată, alături de directorul medical al spitalului, un medic și o asistentă. Musta e suspectat că a convins 3 asistente să lucreze pentru firma sa, în timpul serviciului.
Procurorii DNA anunță că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Musta Virgil Filaret, asociat la o societate comercială cu profil medical și medic șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeș” Timișoara, pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
În judecată au mai fost trimiși:
Manolescu Diana Luminița, director medical al spitalului menționat anterior și Albu Maria Diana, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, fiecare pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,
Paica Dana Mihaela, medic la societatea comercială la care asociat era inculpatul prim menționat, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
CUTREMUR în sănătate! Virgil Musta, trimis în judecată. Ce ar fi făcut: acuzațiile
În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, Musta, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara.
Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, Musta le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul Danei Paica, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).
Deși zilnic, în intervalul orar 7.00 – 10.00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.
CUTREMUR în sănătate! Virgil Musta, trimis în judecată. Ce ar fi făcut: DNA
„La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale. Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente. Astfel, inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente să își încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului”, informează DNA.
Prejudiciu ajunge la de 12.173 lei, în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeș” Timișoara.
Pe de altă parte, societatea privată la care asociat este Musta ar fi obținut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara a comunicat Direcției Naționale Anticorupție că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.
S-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparținând lui Musta, aflată într-un cont bancar.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse. Mediafax
EVENIMENT
Cel mai mare credit pentru dezvoltarea real-estate din România. 400 milioane de euro merg la proiectul RIVUS Cluj-Napoca

RIVUS Cluj-Napoca, amplul proiect mixed-use de reconversie urbană dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe, primește cel mai mare împrumut acordat unei noi dezvoltări real-estate din România. Valoarea creditului este de aproximativ 400 de milioane de euro și reprezintă o finanțare sindicalizată acordată de patru instituții creditoare: Erste Bank, BCR, BERD și BRD. RIVUS redă orașului 14 hectare de fostă platformă industrială ca proiect multifuncțional cu probabil…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 50 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Amenzi și permise reținute

Peste 50 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională. Au fost aplicate amenzi de aproape 20.000 de lei.
Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 336 de verificări de persoane și 178 de verificări de autovehicule, pentru a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Propunerea ca Nicușor Dan să candideze la alegerile prezidențiale a fost făcută la Cluj-Napoca, la inițiativa ICDE

Candidatura lui Nicușor Dan la alegerile prezidențiale a fost propusă pentru prima dată la Cluj-Napoca, în data de 6 decembrie 2024, în contextul unui eveniment organizat de Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE).
Potrivit profesorului Valentin Naumescu, președintele ICDE și cadru didactic la Universitatea Babeș-Bolyai, evenimentul a fost organizat la Facultatea de Studii Europene pentru a-i acorda un premiu lui Nicușor Dan. După ceremonia de decernare,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Elevii clujeni de clasa a IV-a susțin Evaluarea Națională. Ce se întâmplă în școlile unde nu este apă

Marți a început Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a IV-a. Chiar dacă există școli unde din cauza unor lucrări la o magistrală nu este apă curentă, copiii vor susține testele.
Potrivit Inspectoratului Școlar Cluj, condițiile igienico-sanitare sunt asigurate, în colaborare cu autoritățile publice.
Elevii clujeni de clasa a IV-a susțin Evaluarea Națională
A început Evaluarea Națională a elevilor de clasa a IV-a în județul Cluj. Prima probă, care a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
1 Comentariu