Connect with us

EVENIMENT

Dacia a vândut peste 736.000 de maşini în 2019, dintre care peste 55.400 în România

Publicat

dacia

Automobile Dacia a vândut, în anul 2019, un număr de 736.570 de autoturisme, dintre care 581.543 au fost comercializate în statele UE şi în cele ale Asociaţiei Europene de Liber Schimb, potrivit unui comunicat remis vineri de companie.

În regiunea UE + AELS, Dacia s-a plasat în 2019 pe locul al 13-lea în clasamentul celor mai vândute mărci, conform sursei.

În Franţa, Dacia a vândut anul trecut 140.568 de automobile, în Italia 88.499 de unităţi, în Germania a comercializat 83.518, iar în Spania 70.189.

În România, Dacia a vândut anul trecut 55.463 de vehicule, în creştere faţă de numărul de 54.593 de unităţi comercializate în 2018.

Aproape 45% din totalul vehiculelor noi cumpărate în anul 2019 prin programul „Rabla” au fost modele Dacia, precizează compania.

Cele mai vândute maşini noi vândute anul trecut în România au fost modelele Logan, Duster şi Sandero, notează Dacia.

Modelul Logan berlină a fost cea mai vândută maşină din România în 2019, cu 20.433 de unităţi vândute, iar Logan MCV a fost cel mai vândut model de maşină break.

Dacia Duster şi-a menţinut poziţia de lider detaşat în segmentul SUV, cu 12.795 unităţi vândute, din care 70% în configuraţie 4×4.

Modelul Sandero a atins 11.799 de unităţi vândute în 2019, în creştere faţă de cele 10.218 comercializate în 2018.

Dacia Dokker s-a vândut în 2.523 de unităţi, în timp ce modelul Lodgy a cumulat 1.056 de unităţi vândute. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rețea de canalizare și stație de epurare, în comuna Ocoliș. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

rețea de canalizare și stație de epurare, în comuna ocoliș.

Rețea de canalizare și stație de epurare, în comuna Ocoliș. Primăria comunei Ocoliș se pregătește pentru o investiție majoră în infrastructura de mediu, prin realizarea unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare. Investiția este estimată la 12.147.000 de lei și va permite un management eficient al apelor uzate, oferind beneficii pe termen lung atât locuitorilor cât și investitorilor din zonă.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat la finalul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Caritate în modă: o nouă ediție ReClothing la Cluj-Napoca, pentru o cauză nobilă

Publicat

whatsapp image 2025 04 01 at 14.17.09.jpeg

Patru zile de târg și peste 1.000 de articole vestimentare care își așteaptă noii proprietari vor fi prezente la Iulius Mall Cluj-Napoca în perioada 1-4 aprilie. Proiectul ReClothing aduce o nouă ediție anul acesta, împreună cu o nouă cauză caritabilă, îmbinând moda sustenabilă cu faptele bune.

Anul acesta, vânzările se vor duce către asociația Gabrielle, care este alături de femeile care suferă de orice formă de cancer.
La târg puteți găsi și haine de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei elevi ai Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, calificați la Olimpiada Națională de Geografie. Cine sunt

Publicat

lucrări de modernizare la colegiul național „lucian blaga” din sebeș,

Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș are și în acest an școlar elevi calificați la faza națională a Olimpiadei de Geografie, care se va desfășura la Arad, în perioada 22–27 aprilie 2025.

Acești elevi au dezvoltat o adevărată pasiune pentru geografie încă din clasele a V-a – a VII-a, prin participarea la concursuri de profil, dar și prin efort personal, perseverență și pregătire intensă sub îndrumarea unui profesor de geografie dedicat: Ștef Vasile.

Din cei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate: cum pot fi obținute compensații de până la 600 de euro. Ghid pas cu pas

Publicat

despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate: cum pot fi obținute

Tot mai mulți pasageri se confruntă cu întârzieri sau anulări ale zborurilor, fără a cunoaște drepturile pe care le au conform legislației europene. Regulamentul (CE) 261/2004 prevede compensații de până la 600 de euro în anumite condiții, însă procesul de revendicare poate fi anevoios. În practică, companiile aeriene invocă frecvent excepții sau impun proceduri birocratice care descurajează pasagerii.

Articolul de față explică în ce situații se pot solicita…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe