Connect with us

EVENIMENT

Dan Tarcea le răspunde activiștilor de mediu: „Dezinformarea continuă în ceea ce privește parcurile Feroviarilor și Armătura”

Publicat

parc armatura 7.jpg

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a reacționat la acuzațiile activiștilor de mediu privind tăierilor de arbori din timpul reamenajării parcurilor Armătura și Feroviarilor.

Dan Tarcea, viceprimarul Clujului, a denunțat existența în spațiul public a unor informații false referitoare la modul în care s-au desfășurat lucrările de modernizare a acestor spații verzi din cartierul Iris.

„Dezinformarea în mediul online continuă în ceea ce…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Incendiu la Alba Iulia: O mașină a luat foc

Publicat

incendiu la alba iulia: o mașină a luat foc

O mașină a luat foc pe strada Doinei din Alba Iulia. Incendiul a izbucnit vineri, 23 august, în jurul orei 11.20. 

UPDATE 11.35: Potrivit reprezentaților ISU Alba, incendiul a fost stins de către proprietar până la sosirea forțelor de intervenție la locul producerii...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evenimente de weekend: Alba Carolina Bike Race, Alba Iulia Music and Film Festival, Armonii în Sebeș, zilele orașului Teiuș

Publicat

evenimente de weekend: alba carolina bike race, alba iulia music

Evenimente de weekend în Alba: O serie de evenimente vor avea loc în acest weekend, în Alba. De la concerte, la evenimente sportive, începând de vineri seară, programul va fi variat și pe gustul fiecărui locanic care se va afla în zona de desfășurare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Weekend torid în mare parte din țară. ANM a emis avertizare cod portocaliu și galben de CANICULĂ

Publicat

soare canicula

Weekend torid în mare parte din țară. ANM a emis avertizare cod portocaliu și galben de CANICULĂ. Temperaturile maxime vor atinge valori de 35  37 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, acestea fiind valabile atât vineri, cât şi sâmbătă, în aproape jumătate din ţară.

Potrivit sursei citate, vineri, pe fondul unei avertizări Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, în mai multe judeţe din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea continentală, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor oscila între 34 şi 36 de grade Celsius.

Tot pe parcursul acestei zile va fi în vigoare un Cod portocaliu de vreme deosebit de caldă în judeţele Teleorman şi Giurgiu, unde disconfortul termic va fi accentuat şi valorile maxime de temperatură vor ajunge la 37 de grade.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, sâmbătă, 24 august, va fi valabilă o avertizare Cod galben de caniculă în zone din Crişana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul şi estul Munteniei şi în Dobrogea continentală. ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar mercurul din termometre va ajunge, în timpul zilei, la 36 de grade.

De asemenea, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi Municipiul Bucureşti se vor afla sub Cod portocaliu de vreme caniculară, cu temperaturi maxime de 36 – 38 de grade.

În Bucureşti, valul de căldură va persista în perioada 23 august, ora 10:00 – 25 august, ora 10:00.

Va fi caniculă şi disconfort termic ridicat şi ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vineri, în Capitală, temperatura maximă va fi 35 – 36 de grade Celisus, în timp ce sâmbătă aceasta se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Minimele se vor încadra între 17 şi 20 de grade.

ANM precizează că, şi după ziua de sâmbătă, valul de căldură se va extinde în aproape toată ţara.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Două autobuze CTP vor fi desenate cu graffiti, în cadrul unui concurs internațional de artă murală

Publicat

ocu tramvai.jpg

Două autobuze CTP vor fi desenate în Piața Unirii, în timpul unui festival internațional de artă murală. Autobuzele vor circula apoi pe străzile orașului.

Cea de-a doua ediție a concursului „Murals of Youth” va avea loc în perioada 30 august – 1 septembrie, în Cluj-Napoca, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

În cele trei zile, 10 elevi de liceu selectați din România, Franța și Albania vor desena, cu spray-uri și pensule speciale, pe 10 pânze gigantice,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe