Connect with us

ACTUALITATE

Danemarca a depăşit pragul de un milion de cazuri de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei

Publicat

Numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în Danemarca de la începutul pandemiei a depăşit pragul de un milion, conform datelor publicate miercuri, relatează dpa.

Institutul Naţional de Sănătate (SSI) a raportat 24.343 de noi infectări în 24 de ore. Această cifră include 22.729 de noi cazuri şi 1.614 de reinfectări. Astfel, 1.000.009 de persoane din Danemarca au fost infectate cu coronavirus.

În total, 3.433 de persoane au murit în ţara cu aproape 6 milioane de locuitori după ce au contractat coronavirus.

În pofida numărului extrem de mare de noi infectări la nivelul întregii ţări, danezii sunt mai puţin îngrijoraţi de situaţia legată de pandemia de COVID-19 decât erau în urmă cu câteva săptămâni, conform concluziilor ultimelor rezultate ale aşa-numitului Hope Project, care monitorizează comportamentul populaţiei daneze în perioada pandemiei.

Motivul principal este că sistemul de sănătate nu este la fel de suprasolicitat aşa cum se credea la început. Numărul de pacienţi cu COVID-19 din spitale a fost relativ constant – între 700 şi 800 – în ultimul timp.

Miercuri, 751 de persoane erau internate cu COVID-19.

Mai multe măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului sunt în prezent în vigoare în Danemarca. Cinematografele, teatrele şi alte instituţii culturale sunt închise pentru moment, însă se aşteaptă o relaxare a restricţiilor în următoarele zile. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Câteva explicații despre „Revenirea iernii”: Ce este „Arctic Blast” și scenariile făcute de meteorologi

Publicat

câteva explicații despre „revenirea iernii”: ce este „arctic blast” și

Publicitate

In ultimele zile, modelele au ajustat putin scenariul, dar ingredientele inca raman la fel. Ceea ce pare a fi ultima patrundere polara de iarna continua sa isi mentina structura impresionanta.
Un „Arctic Blast” reprezinta o antrenare de aer rece dinspre zona centrala a Arcticii, care da impresia unei eruptii de aer polar. Spre deosebire de „Polar Blast”, aerul este mult mai rece si mai uscat, componenta oceanica lipsind datorita vitezei foarte mari de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vineri, se întrerupe furnizarea apei în buricul municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

nova apaserv botoșani: „fiecare agent economic are obligaţia preepurării locale

Publicitate

Astăzi, 04 aprilie 2025, echipele de intervenție ale S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani sunt nevoite să acționeze în regim de  urgență pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii apărute la conducta de alimentare cu apă, realizată din material AZBO, cu diametrul de 250 mm, situată în municipiul Botoșani, pe str. Marchian nr. 2.

Pentru desfășurarea intervenției, în intervalul orar 09:00-16:00 va fi întreruptă furnizarea apei potabile…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ajutoare de urgență sute de familii și persoane singure din Botoșani și alte județe din țară

Publicat

ajutoare de urgență sute de familii și persoane singure din

Publicitate

Guvernul a aprobat astăzi acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 2.179.000 lei pentru sprijinirea a 509 familii și persoane singure, care fie se află în situații de necesitate cauzate de incendii sau alunecări de teren, fenomene meteorologice severe, fie în situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creșterea riscului de excluziune socială, astfel:

– 571.000 lei pentru 89 familii și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Iosif Imnograful

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios iosif imnograful

Publicitate

Sfântul Cuvios Iosif Imnograful – 4 aprilie

 

Sfântul Iosif s-a născut în insula Sicilia, Italia din părinţi creştini: Plotin şi Agatia. Din cauza invaziei turcilor în Sicilia, acesta a plecat împreună cu familia sa în Peloponez, Sudul Greciei, şi apoi în Tesalonic. A intrat în monahism în Mănăstirea Latomas, fiind hirotonit apoi preot. A călătorit cu Sfântul Grigorie Decapolitul la Constantinopol rămânând la Mănăstirea Sfinților…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe