Connect with us

ACTUALITATE

„Danemarca trebuie să revină la normalitate cât mai rapid posibil”. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor

Publicat

Arhivă Foto

Danemarca a anunţat marţi programul etapelor următoare de relaxare a restricţiilor antiepidemice, ce prevede redeschiderea de joi a şcolilor şi a unor activităţi în spaţii închise, graţie situaţiei epidemiologice ţinute sub control şi a ‘paşaportului corona’, transmit Reuters, dpa şi AFP.

Danemarca a evitat un al treilea val de epidemie prin măsuri ample de lockdown introduse la sfârşitul lui decembrie, care au determinat o scădere a numărul zilnic de infectări de la câteva mii la 500-800 în ultimele luni.

‘Danemarca trebuie să revină la normalitate cât mai rapid posibil, iar aceasta trebuie să se întâmple în mod responsabil’, a declarat marţi ministrul sănătăţii, Magnus Heunicke.

Conform planului convenit în cursul nopţii între guvern şi parlament, de joi se vor putea redeschide teatrele, sălile de concerte, cinematografele şi sălile de fitness. Elevii din clasele 1-8 vor reveni la şcoală tot de joi, iar cei de liceu începând din data de 21 mai.

Clienţii restaurantelor nu vor mai fi obligaţi să facă rezervări cu 30 de minute mai devreme, iar limita de participare la adunări publice în spaţii închise va fi ridicată de la 10 la 25 de persoane. Pentru spaţiile deschise, limita a fost crescută în general de la 50 la 75 de persoane, însă cea de 2.000 de participanţi la concerte în aer liber va face imposibilă organizarea multor evenimente, cum este cazul marelui festival muzical de la Roskilde, anulat pentru al doilea an consecutiv.

Intrarea la multe facilităţi redeschise va depinde de prezentarea unui ‘paşaport corona’, care va dovedi că posesorul a fost vaccinat, s-a vindecat recent de COVID-19 sau a fost testat negativ în precedentele 72 de ore.

Pentru cele patru meciuri de la Campionatul european de fotbal programate la Copenhaga, planul prevede prezenţa a 16.000 de spectatori.

De la 1 august, evenimentele în aer liber vor putea primi 5.000 de participanţi.

Acest plan de redeschidere va putea totuşi să sufere ajustări locale, în funcţie de situaţia epidemiologică.

Danemarca şi-a vaccinat până acum cu schema completă 11,5% din populaţie şi cu o singură doză 23,4% dintre locuitori. Campania de vaccinare, întârziată de decizia de renunţare la vaccinurile de la AstraZeneca şi Johnson & Johnson, ar urma să se încheie la sfârşitul lunii august.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a s-a modificat

Publicat

calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de

Publicitate

În vederea evitării suprapunerii cu perioada de desfășurare a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Gimnaziu, care va avea loc la Botoșani, vă comunicăm calendarul modificat al celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru elevii cl. a VIII-a, în anul școlar 2024-2025, după cum urmează:

  • Limba și literatura română – miercuri, 16 aprilie 2025;
  • Matematică – joi, 17 aprilie 2025.

Menționăm că, în calendarul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe