Connect with us

ACTUALITATE

Danemarca va autoriza din nou creșterea nurcilor

Publicat

Danemarca, fostul cel mai mare exportator de blană de nurcă, va autoriza din nou creşterea acestora după ce şi-a sacrificat întreaga populaţie de nurci pentru a combate COVID-19, a declarat vineri Ministerul Agriculturii din această ţară, informează AFP.

„Interdicţia temporară a creşterii nurcilor va expira la sfârşitul anului”, a precizat ministerul amintit într-un comunicat, citând recomandările autorităţilor sanitare.

Fermierii vor trebui să urmeze un model strict de prevenire şi control al infecţiilor elaborat de autorităţile veterinare şi sanitare, a precizat acesta.

Începând din noiembrie 2020, guvernul danez a desfăşurat o campanie urgentă de sacrificare a peste 15 milioane de nurci, în condiţiile în care nurca este singurul animal identificat cu certitudine până în prezent ca fiind capabil atât să contracteze COVID-19, cât şi să recontamineze oamenii.

Danemarca va autoriza din nou creșterea nurcilor. De ce a fost luată măsura

Măsura a fost luată în grabă pentru a combate riscul de mutaţie a coronavirusului la nurci, iar ulterior a fost interzisă creşterea acestora în 2021 şi 2022.

Campania de sacrificare a animalelor s-a transformat într-un coşmar politic pentru executivul social-democrat, deoarece ulterior s-a dovedit că guvernul nu avea nicio bază legală pentru a o impune crescătorilor de nurci.

La începutul lunii iulie, o comisie de anchetă înfiinţată pentru a stabili responsabilitatea în acest caz a concluzionat că premierul Mette Frederiksen a făcut declaraţii „grav înşelătoare” fără a avea „cunoştinţele sau perspectiva” necesare pentru a se pronunţa.

Ea a primit doar o mustrare nesemnificativă.

Mutaţia identificată la nurcile daneze, care a fost rapid declarată eliminată, a evidenţiat totuşi pericolele pe care le prezintă mutaţiile noului coronavirus. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Jazz, teatru, PETRECERE mare și târg de JUCĂRII, la Cluj. TOP 8 evenimente în primul WEEKEND din decembrie

Publicat

carnival gbeb963a09 640.jpg

Clujul continuă distracția și în primul weekend din decembrie. De data aceasta, atât sâmbătă, cât și duminică vor avea loc seri de jazz și piese de teatru captivante (pentru copii, dar și pentru adulți). Pe lângă acestea, se promite o petrecere studențească de neratat și un târg de jucării. Toate evenimentele sunt accesibile ca preț, o parte dintre ele fiind chiar gratuite. Iată rezumatul distracției pentru acest sfârșit de săptămână.

Sâmbătă, 3 decembrie

Jam Session la Târgul de Crăciun, Insomnia Café & Bistro, 19:00

Clujenii sunt așteptați la un jam session în cadrul târgului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Openul Internaţional al României la şah, organizat la Sebeș, cu număr record de participanți. Rezultate

Publicat

sah sebes.jpg

Openul Internaţional al României la şah desfăşurat la Sebeş a adunat un număr record de participanți, din seria competițiilor din domeniu desfășurate în județul Alba. Învingător solitar al turneului este David Gavrilescu (CSU ASE Bucureşti). Și șahiștii din Alba au obținut rezultate bune.

La competiţie au participat 140 de jucători din România, Moldova şi Serbia, cel mai mare număr de participanţi înregistraţi la un turneu open de seniori derulat în judeţul Alba, potrivit organizatorilor. La start s-au aflat 5 mari maeştri internaţionali, 13 maeştri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

RADARE de weekend în ALBA: Locațiile în care Poliția Rutieră monitorizează circulația, în minivacanță. Atenționări pentru șoferi

Publicat

politia radar echipaj.jpeg

Poliția Rutieră Alba monitorizează circulația pe drumurile din județ, în acest weekend. Șoferii sunt atenționați să respecte regulile rutiere și să fie atenți la schimbările de vreme și de trafic.

De asemenea, le este recomandat să manifeste atenție și răbdare la volan, să respecte limitele de viteză, să nu conducă obosiți.

Consumul de alcool (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau alte substanțe (psihoactive) reprezintă infracțiuni.

Radare de weekend – amplasarea radarelor în perioada 3-4 decembrie 2022

  • Drumul Naţional 1: Alba Iulia –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trei lucrări tipărite la Centrul Cultural Liviu Rebreanu din Aiud, prezentate la salonul de carte de la Alba Iulia

Publicat

carti 1000x600.jpg

Trei cărți tipărite de Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud au fost prezentate la salonul de carte organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Este vorba despre trei dintre lucrările tipărite, în anul 2022, de Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud, în programul dedicat Anului școlilor istorice la Aiud.

Prima lucrare:

„Paul Scrobotă, Colegiul Bethlen Gábor 1622-2022, 400 de ani de istorie, cercetări arheologice ale clădirilor componente aflate în incinta instituției aiudene”, Editura Napoca Star, 2022.

Volumul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe