Connect with us

ACTUALITATE

Dans în Piața Unirii pentru copiii cu Sindrom Down. Tinerii vor purta șosete desperecheate

Publicat

piata unirii cluj.jpg

Ziua Mondială Sindrom Down este sărbătorită în fiecare an în data de 21 martie, încă din 2011 de când a fost declarată oficial de către ONU, aceasta fiind  o zi perfectă în vederea creșterii gradului de conștientizare în rândul cetățenilor și factorilor de decizie pentru a sprijini includerea reală a persoanelor cu Sindrom Down.

Comunitatea de părinți EUforTrisomy21 lansează o provocare: un dans ce unește oameni din toată Europa pentru a sărbători Ziua Mondială Sindrom Down. Pe melodia Kimberose „Back on my Feet”, am creat o coregrafie simplă pe care toată lumea o poate învăța.

Pentru această zi, organizațiile noastre locale partenere din Europa organizează flashmob-uri în peste 25 de orașe, dintre care 7 din România (Cluj-Napoca, București, Craiova, Oradea, Boldur, Constanța, Iași).

În cadrul evenimentului, tinerii vor purta șosete desperecheate în semn de solidaritate, deoarece persoanele cu Sindrom Down se nasc cu un cromozom în plus, iar acesta are forma asemănătoare unei șosete.

În Cluj-Napoca „Asociația Părinților Copiilor cu Sindrom Down Cluj”, organizează flashmobul local, alături de alte asociații din Cluj: Asociația Down- Centrul Educațional Raluca, Asociația Rita 21, Asociația PAS. Evenimentul va avea loc în data de 21 martie ora 16.00 în Piața Unirii.

Moment dedicat conștientizării Sindromului Down

Acest eveniment este posibil cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca și a școlilor de dans: Royal Dance Academy, T Dance, iar muzica ne-a fost asigurată de către Aurel Lucaciu și DJ Corneliu.

”Evenimentul acesta își propune să atragă atenția asupra particularităților Sindromului Down și, în mod special, asupra incluziunii care se poate…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

MANELE estivale aproape de Cluj. ONE Festival se ține la Cămărașu în 1 și 2 iulie. Jandarmii vor fi la DATORIE

Publicat

festival.jpg

În zilele de 1 și 2 iulie, Clujul își diversifică paleta muzicală. După Electric Castle, Untold și Jazz in the Park, a apărut și One Festival, dedicat manelelor. Acesta se va desfășura la Cămărașu și-i va avea printre invitați pe Jador, Nicolae Guță, Aza și celebrul Rabă, gazda festivalului.

Biletul de intrare pentru două zile costă 315 lei.

Cu această ocazie, Jandarmeria Cluj a remis un comunicat:

„Pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană Alba organizează o nouă întâlnire a Clubulului ”SF, Fantasy și Horror”. Când va avea loc

Publicat

afis 3.20 sf fantasy horror club alba 6 iulie 2022 scaled e1656677091254 1000x600.jpg

Miercuri, 6 iulie 2022, de la ora 17.00, are loc întâlnirea lunară a clubului „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul se adresează tuturor celor interesați de acest gen literar, indiferent de vârstă sau ocupație, și se va desfășura printr-o întâlnire online coordonată de scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan și de bibliotecara Luiza Pop.

Link-ul de conectare către membrii clubului, pe platforma ZOOM, va fi transmis între 16:30 și 16:40, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Intrarea pe platforma ZOOM și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, se află într-o vizită privată în Bihor. Află de ce!

Publicat

2022 07 01 caciu cu laza.jpg

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, se află într-o vizită privată în Bihor. În trecere prin Sânmartin, vineri, Câciu s-a întreținut la o cafea cu primarul Cristian Laza, dar fără să treacă și pe la sediul partidului frământat de lupte politice interne.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

6,7 milioane de Euro pentru bursele elevilor clujeni în anul școlar 2021-2022

Publicat

elevi.jpg

Bursele sunt achitate la zi în municipiul Cluj-Napoca, inclusiv în luna iunie. 6,7 milioane de Euro pentru bursele elevilor clujeni în anul școlar 2021-2022. 

„Educația reprezintă o prioritate cheie pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca. Anul acesta primăria investește o sumă record în educație: 50 milioane euro.

Banii sunt prevăzuți pentru investiții în infrastructură, reparații curente, burse școlare, transport pentru elevi, vouchere pentru pregătirea digitală a profesorilor clujeni, programe și politici publice educaționale.

Pentru bursele din anul școlar 2021-2022 au fost alocați…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe